K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fuktsikker og trygg energioppgradering!

– Eldre bygg er gjerne utette og trekkfulle. Med mer isolasjon og bedre vindtetting øker farene for eventuelle fuktskader, forteller Åsmund Strandgård i Isola.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Fuktsikker og trygg energioppgradering 800x480

Åsmund Strandgård er produktsjef og leder for produktteknisk avdeling i Isola.

Redusert varmetap gir økt fare for fuktskader. Mer utvendig isolering og bedre vindtetting gir mindre varmetap. Dermed får veggkonstruksjon dårligere uttørkingskapasitet. Har bygget utett dampsperre og luftlekkasje ut i konstruksjonene gir det økt fare for kondens og fuktskader. Før energioppgraderingen var ikke dette noe problem i og med at varmetapet fra boligen sørget for at eventuell kondens og fukt fikk tørke ut forklarer Strandgård.

VIKTIG MED PRODUKTER SOM «PUSTER»

I tillegg til god vindtetting og god regntetthet er det derfor viktig å benytte vindsperrer som har en oppbygning som sørger for rask og sikker uttørking av fukt. Litt enkelt sagt er dette produkter som «puster» godt og sørger for at fukt, som kan gi grobunn for fuktskader, muggsopp og råte raskt kan tørke ut.

SIKKER UTTØRKING SELV VED LAVE TEMPERATURER

Tyvek vindsperrer benytter en teknologi hvor hele materialtykkelsen er en spunnet, homogen membran. Det gir en svært fuktsikker oppbygning i kombinasjon med ekstremt god uttørkingskapasitet. Selv ved lave temperaturer evner produktet å tørke ut kondens og fukt i veggkonstruksjonene.

– Med tilhørende tape- og tettedetaljer er det enkelt og sikkert å bygge vindtett, fuktsikkert og energieffektivt, - enten det skal etterisoleres eller bygges nytt, avslutter Strandgård.

Fuktsikker og trygg energioppgradering 800x480 2

Enebolig fra 1920 tallet får energioppgradering med Tyvek vindtetting.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.