K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fyringsutgiftene senkes

Byggmakker Gjøvik-kunden Byggservice Innlandet AS rehabiliterer fire femmanns boliger for Gjøvik Boligstiftelse. Beboerne går lunere innemiljø i møte når boligene fra 1979 oppgraderes til TEK 17-standard.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Fyringsutgiftene senkes 800x480

Fire bygg totalrehabiliteres i borettslaget.

Boligene ble bygget med datidens enkle standard. 10 cm isolasjon i veggene. 20 i taket. På innsiden av grunnmurene var det tre cm tykke isolasjonsplater. I årene etterpå er det ikke gjort noe med boligene, bare taket er tekket på nytt.

Snart er det tredje bygget ferdig rehabilitert. Det fjerde vil være klart en gang til våren. Kledningen er tatt ned inn til reisverket. Punktert svartpapp er erstattet av ny vindsperre før 10 cm med Glava veggplate 31 system, sløyfer og lekter, musebånd og ny ytterkledning.

– Samtidig fjernet vi mye gammel musebefengt isolasjon. For her var det ikke én cm med musebånd fra før, sier byggeleder Magnus Bjørlien (24) i Byggservice Innlandet.

Boligene har også fått nye dører og vinduer med tre lags isolerglass. – Vi etterisolerer loftene. Her blåser vi inn 15 cm med Rockwool og etablerer utlufting i raft og gavlvegger. Til våren etterisolerer vi grunnmurene utvendig med markisolasjonsplater, forteller Bjørlien. Takteknikk Drift AS tekker opp igjen takene for oss.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 2

Etterisolert vegg med systemisolasjon fra Glava.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 3

Musebefengt isolasjon ble fjernet.

TYDELIGE FORBEDRINGER

– Vi fikk en beskrivelse å prise etter som tilsvarte TEK 17-standard. For beboerne her blir det et merkbart forbedret inneklima og komfort, mener Bjørlien.

For å dokumentere forskjeller fra før og nå, foretok Byggservice Innlandet en thermografering. Bildene viser tydelige forbedringer. Prosjektleder Bjørn Erik Stranden i Gjøvik Boligstiftelse sier at de ikke har gjort en konkret Enøk-beregning i forkant av prosjektet.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 4

Thermografi som viser varmelekkasjer i hele veggen, før rehabiliteringen.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 5

Bilde som viser tett vegg og redusert varmelekkasje i nye tre lags vinduer.

– Kostnadene til oppvarming vil bli merkbart lavere. Leietagere som bor i leilighetene som er ferdige, melder om en helt annen komfort enn før på kalde vinterdager, sier Stranden.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 1

Byggeleder Magnus Bjørlien møter proffselger Jan Egil Olsen.

FØLER OSS SETT

Byggservice Innlandet har ca 50 ansatte. Hovedkontoret ligger på Jaren og de har en avdeling på Gjøvik. Til prosjektene i Gjøvik-regionen kommer trelast og byggevarer i hovedsak fra Byggmakker Gjøvik.

– Vi føler oss prioritert og sett hos Byggmakker. Ting blir tatt med en gang. Er det godt samarbeid, blir resultatet bra for begge parter, sier Bjørlien. Han var lærling hos Byggservice Innlandet i 2016. Etter fagbrevet ble det teknisk fagskole, og han fortsetter med å trives i firmaet.

– Dette er et godt firma å videreutvikle seg i. Vi har mange varierte arbeidsoppgaver, med alt fra nybygging til komplisert rehabilitering, sier 24-åringen.

CONTAINER ER GULL VERDT

Container-tjenesten fra Byggmakker er gull verdt, mener Bjørlien. På byggeplassen har de lager med festemidler, ventiler, tape, musebånd, sagblader og så mye verktøy og redskap det er plass til.

– Vi vil se på andre muligheter som Byggmakker kan tilby av fordeler for proffkundene, sier Bjørlien.

– Hva om dere ikke hadde container på byggeplassen?

– Det ville vært mye mer tungvint. Vi måtte ha brukt tid på selv å dra til varehuset, og alt måtte ha blitt lagret i bilene våre. Da blir det jo aldri like tilgjengelig. Dumt vil det jo være om det vi trenger i en av bilene akkurat den dagen er hjemme med sykt barn.

Nå kommer Jan Egil rutinemessig innom og sørger for at vi hele tiden har på plass det vi trenger. Bedre kan det ikke bli, sier Magnus Bjørlien.

Fyringsutgiftene senkes 800x480 6

Container med festemidler fra Byggmakker på byggeplass er til stor nytte.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.