K-Rauta-hero-banner
Artikler

Gjør oss konkurransedyktige

– De gode prisene og den effektive logistikken til Byggmakker gjør oss konkurransedyktige. I løpet av fire år oppgraderer vi 160 leiligheter i 20 oppganger. Vi hadde ikke klart tidsskjemaet uten å ha en byggevareleverandør som virkelig leverer!

Gjor oss konkurransedyktige 800x480

Borettslaget Øvre Maihaugen på Gulset har 160 leiligheter som pusses opp.

Det sier Carl Eirik Christiansen og Roger Christiansen i Christiansen og Christiansen Bygg AS i Skien. Far og sønn driver firmaet mange kjenner som CC Bygg. De jobber mye som underentreprenør med rehabilitering av våtrom. Men driver også mer allsidig, med rehabilitering av dører og vinduer, eller som med eneboligen de kjøpte og totalrehabiliterte innvendig og utvendig før de videresolgte.

For oppussingsprosjektet i borettslaget Øvre Maihaugen på Gulset utenfor Skien sentrum er det Skien Rørleggerforretning AS som er hovedentreprenøren. For CC Bygg er det med andre ord ikke bare beboerne i 160 leiligheter som skal bli fornøyde, men også en oppdragsgiver de har lyst til å jobbe for senere også.

Gjor oss konkurransedyktige 800x480 1

Proffselger Jon Are Thorsen har god tone med Carl Eirik og Roger Christiansen.

LIKER DETALJER

Far og sønn har holdt på siden Carl Eirik var 17 år. Da var han utplassert i firmaet til faren, der han senere gikk i lære. Roger var egentlig innstilt på å trappe ned og etter hvert gi seg, men sønnen ville det annerledes. I 2012 etablerte de aksjeselskapet sammen, og har nå fått med seg ytterlige to mann i staben.

– På 1980 og 1990-tallet bygde vi mye innredning. Finsnekring har alltid ligget mitt hjerte nærmest, sier Roger. Han er ikke så glad i minimalisme og funkis. Og sier med et smil at han heldigvis har andre i dag som kan skru gips. Men når det er snakk om detaljer i eik eller profilerte lister, da liker han seg.

INNKJØP FØR PRISSTIGNING

De 160 leilighetene i Øvre Maihaugen borettslag får nytt bad og vaskerom og til sammen 320 nye innerdører. Her blir det også mye nye himlinger og listverk og innkassing av et helt nytt ventilasjonsanlegg. Fra før var det ventiler og mekanisk ventilasjon. Nå har leilighetene fått balansert ventilasjonssystem.

– Hvor godt samarbeidet vårt er med Byggmakker og proffselger Jon Are Thorsen, illustreres godt at vi fikk en telefon fra han om varslet prisstigning. Så om vi ønsket det, kunne vi kjøpe inn til gammel pris og få dører og våtromsplater mellomlagret hos Byggmakker, forteller Carl Eirik.

Gjor oss konkurransedyktige 800x480 2

Carl Eirik Christensen startet AS sammen med faren i 2012.

ER MED PÅ NOTENE

Roger Christiansen legger ikke skjul på at han i årenes løp har vært innom de fleste av byggevareleverandørene i distriktet. Men siden 2007 har han vært trofast BM-kunde, etter at proffselger Jon Are Thorsen begynte her.

– Du kan trygt si at vi har funnet oss til rette hos Byggmakker. De leverer varene slik vi vil ha dem. Og de har sjåfører som faktisk kan veien til byggeplassene våre, sier Roger.

Til byggeprosjektet på Øvre Maihaugen disponerer CC Bygg en liten og en stor container fra Byggmakker. Den minste ble fylt opp med våtromsplater og kjørt opp til Gulset. I den store har de festemidler, verktøy, en del listverk og dører.

– Vi pakker alt av materialer til hver enkelt oppgang. Da er alt på plass samlet og CC Bygg kan bygge effektivt, sier Jon Are Thorsen.

– Det er lenge siden jeg har opplevd knirk i logistikken til Byggmakker. Skjer det en misforståelse, blir det gjerne ordnet opp i samme dag, uten forsinkelser for oss, sier Carl Eirik.

– For oss er det viktig at Byggmakker er med på notene. Vi må holde en streng tidsplan. Beboerne plages jo i de åtte ukene vi holder på i hver oppgang. Derfor er vi avhengige av en byggevareleverandør som leverer, slår Carl Eirik fast.

POSITIV HOLDNING

I oppgangen der leilighetene er i ferd med å nærme seg ferdigstillelse, bor styrelederen for borettslaget. Han roser håndverkerne. Selv om de produserer mye støv og skitt og det tidvis er mye støy med boring og hamring, så er det lite klaging. Alt vann er avstengt, og i oppgangen er det rigget til midlertidig vannpost. Toalettbesøk må beboerne gå ned i kjelleren for å ordne. I hele borettslaget er det en positiv holdning til rehabiliteringsprosjektet.

– Folk tåler mye så lenge de vet at de får det så mye bedre etterpå. I leilighetene som er ferdig oppgradert, sier beboerne at de har fått et merkbart bedre inneklima, forteller styrelederen.

Gjor oss konkurransedyktige 800x480 3

Den største containeren fra Byggmakker har plass til festemidler, verktøy, dører og listverk.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.