K-Rauta-hero-banner
Artikler

Godt samarbeid i 25 år

Byggmakker Overhalla holder til på Skogmo Industriområde. Her har de nærhet til flere gode kunder. GL-Bygg er én av dem; en fremoverlent og bærekraftbevisst aktør. – de som ikke har skjønt at vi må levere klimaregnskap, risikerer å havne utenfor.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Godt samarbeid i 25 ar 800x480

Daglig leder Arne Magne Galguften i GL-Bygg, regional salgssjef proff i Byggmakker og Jørgen Sollie og prosjektleder Per Kristian Skaret i GL-Bygg foran bedriftens nye lagerbygg.

Det sier daglig leder Arne M. Galguften i det 70-mann store entreprenørselskapet. Helt siden starten i 1988 har GL-Bygg markert seg som en solid og kompetent samarbeidspartner og allsidig problemløser for små og store byggherrer. De prosjekterer og bygger skoler, administrasjonsbygg, institusjoner, næringsbygg, bygg for landbruket, kraftanlegg, lakseslakteri og settefiskanlegg. De er også dyktige på å drive butikk. De siste årene har de levert overskudd på rundt 30 mill. kroner.

– Om et par år må vi levere klimaregnskap og dokumentere alt vi bruker på byggeplass. Vi har heist bærekraft-fanen høyt i mange år, allerede. At vi har leverandører som har EPD-materialer som byggherrer etterspør, er nesten viktigere enn prisen. Hvis ikke vi kan dokumentere bærekraft, går byggherrene til andre som kan, for å be om pris, sier Galguften.

Godt samarbeid i 25 ar 800x480 2

Nytt administrasjonsbygg for GL-Bygg er satt opp med betongelementer fra naboen Overthalla Betong og ellers med trelast og byggevarer fra nabo Byggmakker. Innflytting i januar.

GRØNN KUNDE I BANKEN

GL-Bygg har samarbeidsavtale med Byggmakker. Helt siden Gipling-tiden på 1990-tallet har de handlet her.

– Vi er trygge med den avtalen, og handler det meste av trelast og byggevarer herfra. De har også fokus og kunnskap på bærekraft. Vi er underlagt åpenhetsloven og må ha transparente forhold i alt vi leverer. Vi må ha leverandører som kan dokumentere hva de leverer, hvordan det er produsert og hvem som har produsert, understreker Galguften.

At GL-Bygg er opptatt av bærekraft, illustreres av investeringen av nytt administrasjonsbygg og lagerbygg på Skogmo. Lagerhallen på 1.400 kvm får solceller på taket og er bygget i energiklasse A.

– Det gjør oss til en «grønn kunde» i banken. Vi har fått grønt lån til bedre vilkår og lengre nedbetalingstid, sier Galguften.

PRIORITERT KUNDE

Overhalla kommune teller rundt 4000 innbyggere. At det er fart i byggmarkedet i den vesle kommunen, skyldes først og fremst et svært aktivt næringsliv med store aktører i Skogmo næringspark. Her omsettes totalt for rundt 3 milliarder kroner i året. Overhalla er dessuten én av to kommuner i tidligere Nord-Trøndelag som har befolkningsvekst.

– Næringslivet etterspør arbeidskraft og her er det god tilgang på tomter, forklarer regional salgssjef proff i Byggmakker, Jørgen Sollie. Han dekker området fra Namsos til Mo i Rana.

Å følge opp en kunde som GL-Bygg er en prioritert oppgave. Deres nedslagsfelt strekker seg fra nord i Helgeland til Møre og Romsdal.

Godt samarbeid i 25 ar 800x480 3

GL-Bygg har til enhver tid 4-5 containere fra Byggmakker med festemidler, småverktøy og utstyr.

MELLOMLAGRING

– Vi har en felles forståelse med Byggmakker for hva vi betyr for hverandre. I samarbeidsavtalen fremgår det at vi kan teste andre på pris. Byggmakker er alltid med når vi forespør, og det er sjelden at de ikke er best også på pris, sier prosjektleder Per Kristian Skaret i GL-Bygg.

– En stor fordel for oss er at vi får mellomlagret byggevarer hos dem. Vi utnytter et godt logistikkapparat, skyter Galguften inn.

– For oss er det særs viktig å stå på tå hev for en kunde som GL-Bygg med topp service og tett oppfølging med logistikken. Vi bestreber oss på kortest mulig responstid for dem, tilføyer Sollie.

ÅRETS NÆRINGSLIVSAKTØR

GL-Bygg ble årets næringslivsaktør i Namdalen i 2022. Juryen pekte på svært gode resultater over flere år og at de har gjort seg bemerket innen sine fagfelt langt utenfor Namdalens grenser. Juryen trakk også frem at GL-Bygg jobber med Lean som arbeidsform og at de er langt fremme innen bærekraft.

Galguften kvitterte med å fremheve at bedriften arbeider mye med interne prosesser som digitalisering, it-sikkerhet, kvalitetsstyring, HMS i tillegg til miljø og bærekraft.

– Vi skal også fortsette med å være rå på fagene betong og tømmer, la han til. Det siste året har virkeligheten i byggenæringen også innhentet GL-Bygg. De har halvert omsetningen og kjenner dyrtiden på kroppen, med prisstigning, tilgang på råvarer, renteoppgang og inflasjon.

TØFFERE KONKURRANSE

– Vi rammes nå av at prosjekter utsettes. Det er utfordrende at byggeprosjekter settes på vent, at beslutningsprosesser tar lenger tid enn vi har forutsett. Det er tøffere tider med hardere konkurransesituasjon. Vi må regne på mindre jobber enn vi er vant til, og det er press på marginene. Men vi ser ikke mørkt på situasjonen, likevel. Det har vært lite med offentlige prosjekter i namdalsregionen det siste året. Men situasjonen vil snu. Nedgangen i aktiviteten betyr at byggebehovet akkumulerer seg. Vi er rigget for å være med på oppgangen, når den kommer, sier Arne Magne Galguften. Han tror vi kommer til å se en endring i måten folk velger å bo. Dyre eneboliger er ut, til fordel for mindre og flere boenheter pr. tomt.

– Kanskje er det ikke så galt at økonomisk virkelighet kan påvirke en mer bærekraftig boligbygging. Vi bør senke forbruket og kravene våre om vi skal nå klimamålene, avslutter han.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.