K-Rauta-hero-banner
Artikler

Gulvet har en viktig rolle

Gulvet er viktig for hvordan rom og interiør oppfattes. Da Polestar innredet sitt showrom i Oslo, falt valget på Weber designgulv.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Gulvet har en viktig rolle 800x480

Weber Designgulv velges i alt fra leiligheter og eneboliger til kontor- og butikklokaler.

I showrommet til Polestar i Oslo skal kunden komme inn i en avslappet atmosfære. Vegger og gulv skal være med på å fremheve det som står på gulvet og henger på veggene. Space Manager Mohammad Asif Rana er tydelig på at gulvets viktigste rolle er at det ikke skal stjele oppmerksomhet. Gulvet arkitekten valgte er Weber Designgulv, som til forveksling kan minne om et slipt betonggulv. I virkeligheten er det flytende gulv bygget opp av en gulvsparkel med et toppsjikt på rundt ti millimeter. Weber Designgulv kan leveres i tolv ulike farger, men det endelige resultatet avhenger også av temperatur og luftfuktighet, slik at hvert gulv vil bli helt unikt.

UTSEENDE PÅVIRKES AV TØRKETID OG UTLUFTING

Tørketid og utlufting påvirker utseendet, noe som betyr at resultatet blir litt forskjellig om det legges en solfylt eller en regntung sommerdag. En annen variabel er konsistensen som gulvleggeren velger på massen fra pumpebilen.

Det som er så unikt med disse gulvene, er at selv om basen er den samme, så blir ikke to gulv kliss like. Sjatteringene i gulvet er leggespor etter slangen som pumper massen utover, og påvirkes av gulventreprenørens teknikk med slangen. Også sjatteringene i gulvet er avhengig av hvordan gulvleggeren planlegger utpumpingen av massen.

Det er lett å forstå hvorfor Designgulv kun legges av Weber-sertifiserte gulventreprenører, for dette er håndverk. Tett samarbeid mellom entreprenør og arkitekt gir unike gulv.

MER BEHAGELIG Å GÅ PÅ ENN BETONG

Selv om Weber Designgulv kan minne om et betonggulv, er det mye mer elastisk og dermed mer behagelig å gå på sammenlignet med beinharde betonggulv eller fliser. Det er grunnen til at Weber Designgulv velges i alt fra leiligheter, eneboliger og kjellerstuer til kontor- og butikklokaler. Gulvet passer med mange forskjellige interiørstiler.

For å sette prikken over i-en, og for å sørge for et helhetlig uttrykk, ble også trappen i Polestars lokale laget med Weber Designgulv. Her støpte gulventreprenøren trinn og opptrinn i plater, som etterpå ble limt på underliggende trappekonstruksjon.

ENKELT Å VEDLIKEHOLDE, RASKT Å FRISKE OPP

Gulvet forsegles når det legges, slik at vedlikeholdet er veldig enkelt. Weber Designgulv er robust og holder lenge. I miljøer der gulvet utsettes for høy trafikk og slitasje, kan det raskt og enkelt friskes opp med en tørrpad som rubber overflaten, og to lag lakk, for å gjenopprette det opprinnelige utseendet.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.