K-Rauta-hero-banner
Artikler

Hytter for vanlige folk

– Vi har mye å gjøre. Nesten for mye. Slik blir det gjerne når vi bevisst satser på å bygge hytter for folk med normale inntekter, sier personene bak Randsfjord Bygg & Laft AS og Innlandshytta AS på Dokka. De har tatt et strategisk valg.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Hytter for vanlige folk 800x480

Firmaene har bestemt seg for å bygge hytter som dette for folk med normale inntekter.

Espen Våtsveen og Rune Nybakke driver Randsfjord Bygg & Laft. Henning Våtsveen og Rune Elvsveen driver Innlandshytta, som får laftede tømmerkasser levert fra Randsfjord Bygg & Laft. Det er to separate, selvstendige selskaper, men virksomhetene er sterkt integrert. Innlandshytta AS, uten andre fast ansatte, står for salg av hus og hytter som bygges. Kunder har de fire håndverkerne alltid vært hos Byggmakker Dokka.

1,8 millioner

Hovedsatsningen er laftede hytter og eneboliger, men Randsfjord Bygg & Laft utfører alt innen tømrerarbeid i Nordre Land. Henning Våtsveen er for øvrig kjøkkenmontør i prosjektmarkedet for Byggmakker i områdene til tidligere Byggmakker Skattum. De andre tre er tømrere.

Hytter for vanlige folk 800x480 2

Henning Våtsveen bygger sin egen enebolig av to laftede kasser og mellombygg. Fra venstre, Henning Våtsveen, Espen Våtsveen, Jan Johansen, Rune Nybakken og Rune Elvsveen.

Det er profilen som leverandør av overkommelige hytter som gjør firmaene så spesielle.

– Vi ønsker å bygge kvalitetshytter som ikke koster skjorta. Vi bruker bare lokale underleverandører. Det er folk vi kjenner, og som tenker på samme måte som oss, sier Henning Våtsveen.

Nå har de satt opp den femte hytta bygget over samme lest; en tømmerkasse på 65 kvm, kjøkken med gasskonfyr og kjøleskap, forbrenningstoalett for gass og batteri og solcellepanel på taket. Prisen er bare 1,8 mill. kroner. I tillegg kommer tomtepris og grunnarbeid.

Stort marked

De bygger selvsagt hytter med innlagt strøm og vann, og de bygger for kunder som kommer med egne tegninger.

– Det er et stort marked for lavbudsjett-hytter. Tomteprisen er avgjørende når det kommer til sluttsummen. Her i Nordre Land er det mer vanlig med 200.000, mens det på Hafjell eller tilsvarende områder gjerne begynner på halvannen mill. for en hyttetomt. Med strøm og vann i tillegg ville en nøktern hytte fra oss kostet fire mill. kroner i slike områder, sier Espen Våtsveen.

– Det er hyggelig å være leverandør til firmaer som er opptatt av budsjettvennlig håndverk, sier proffsjef Jan Johansen hos Byggmakker Dokka. Bortsett fra betong og råtømmeret til laftingen, leverer Byggmakker alt.

Hytter for vanlige folk 800x480 3

Nøktern hytte til godt under to millioner kroner bygges av Randsfjord Bygg & Laft.

Hytter for vanlige folk 800x480 4

Laftehyttene bygges først tørt og beskyttet innendørs. Hyttene laftes ferdig før de merkes og plukkes ned for å settes opp igjen på byggeplassen. Randsfjord Bygg & Laft høvler ikke tømmerstokkene før montering. Beisen biter mye mer på uhøvlede tømmerstokker.

Hytter for vanlige folk 800x480 5

En hytte i åsen overfor Dokka bygget med stav- og lafteteknikk av Randsfjord Bygg & Laft.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?