K-Rauta-hero-banner
Artikler

Innser fordelene med precut

Etter lang bearbeiding lykkes kalkulatør Khoa Vo i proffavdelingen til Byggmakker Sandefjord å overbevise Byggmester Egil Evensen AS om fordelene med Precut. Så nå bygger de effektivt samtidig som de ikke bruker tid på prosjektering og sitter med det ansvaret.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Innser fordelene med precut 800x480

3D-modell av eneboligen som Byggmester Egil Evensen bygger i Sandefjord med precut fra PreTak og Byggmakker.

– Dette er Lego for voksne, sier Khoa Vo med et smil når vi kommer til byggeplassen. Her bygges det første av to like eneboliger i precut på to tomter ved siden av hverandre. Her leverer BM Sandefjord komplett konstruksjonspakke i tillegg til alt av byggevarer, kledning, dører og vinduer.

– Mange er skeptiske til konseptet med precut. Da fokuserer de for mye på materialkostnadene. Men det er jo bare ett kostnadselement når du bygger en stor arkitekttegnet enebolig, påpeker Khoa Vo.

LOT SEG OVERTALE

På byggeplassen treffer vi en fornøyd «Evensen junior», Benjamin som er sønnen til Egil. Han er også byggmester, og var med å la seg overtale til å prøve fullskala precut fra PreTak da de skulle sette opp to eneboliger i egenregi. Tidligere har de fått takstoler og I-bjelker via PreTak og Byggmakker. Ingeniør Robert Blålid i PreTak er også til stede. Tidligere var han byggeleder hos en større byggmester i Sandefjord og ble begeistret da de begynte å bygge med precut.

– Her leverer vi en total konstruksjonspakke inkludert delevegger. Gjerdesaga brukes stort sett bare til kledningsmaterialene, sier han.

Innser fordelene med precut 800x480 3

Hver søyle i veggen har unik merking. Her er søyle nr 25 på plass i vegg merket V103

SER KONSEKVENSENE

– Vi var blant skeptikerne til precut. Men når det pris- og kostnadsmessige ble avklart, så ser vi at det er greit og behagelig å bygge med det som er ferdig prosjektert, sier Benjamin Evensen.

– En av fordelene med ferdigprosjektert precut er at det er mulig å komme tidlig inn i planleggingsfasen og rydde unna ting som kan skape større problemer senere i byggeprosessen, tilføyer Robert Blålid. I dette tilfelle jobbet PreTak mye med endringer i forhold til arkitekttegningene. Med 3D verktøyet avdekkes konsekvensene av endringer umiddelbart.

– Når vi prosjekterer, ser vi helheten og hva det vil føre til om vi flytter en delevegg eller gjør et vindu større, sier han.

LETT Å BYGGE

Også før sålen ble støpt hadde PreTak målt og merket på tegningene hvor mureren måtte sørge for ekstra støtte for punktbelastningene. Likeså punkter for oppstikk og rørgjennomføringer. Da unngår man at et rør stikker opp midt i en døråpning...

– Når hele prosjektet er ferdigprosjektert og bygget er «røntgenfotografert» i 3D, er det tryggere å sette opp et avansert hus. Her er det for eksempel snakk om mange ulike lengder på taksperrene. Alt er tydelig merket. Det er lett å bygge med precut når du sjekker med tegningene, sier Benjamin Evensen. Han ønsker seg likevel noe av PreTak når det gjelder merking.

– Hver vegg er tydelig merket. Hvis alle svillene hadde unik merking også, på samme måte som hver enkelt søyle er merket. Da vet vi akkurat hvor vi skal begynne å montere hva, sier han.

GOD DIALOG

En byggmester med flere oppdrag i nybyggmarkedet vil trekke fordeler av å bygge med precut. Robert Blålid snakker av erfaring når han peker på at når et prosjekt er i gang, kan byggelederen allerede begynne å tenke på å planlegge neste prosjekt.

– Byggmester Egil Evensen har vært en trofast Byggmakker-kunde i mange år. De er gode på planlegging. Vi har en god dialog og da gjennomføres prosjektene smertefritt, avslutter Khoa Vo.

Innser fordelene med precut 800x480 2

Robert Blålid (t.v.), Benjamin Evensen og Khoa Vo foran eneboligen som reiser seg i bakgrunnen.

KORT OM PRETAK

PreTak AS ble etablert i 2019 og har på kort tid etablert seg som en ledende produsent av komplette konstruksjonspakker i Vestfoldregionen. De er en stor og viktig leverandør til BM Sandefjord. Ingeniørene har lang fartstid innen konstruksjon og besitter meget høy kompetanse innen fagfeltet byggsystemer.

PreTak står som ansvarlig for prosjekteringen. Andre fordeler er raskt tett bygg og dermed kortere byggetid og mindre slitasje på utstyr og personell. Precut gir høy effektivitet og høyere presisjon. Det blir mindre svinn og kapp på byggeplass. Med precut har byggmesteren kontroll på kostnader og ikke minst fremdrift. Leveransene kommer plastpakket og godt merket fra fabrikk.

Innser fordelene med precut 800x480 4

Før sålen ble støpt hadde PreTak målt og merket nøyaktig for punktbelastninger og punkter for oppstikk og rørgjennomføringer.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.