K-Rauta-hero-banner
Artikler

Kjempeavtale om arbeidstøy og vern

Byggmakker har inngått rammeavtale med NTE, Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, om å forsyne 562 ansatte med arbeidstøy og personlig verneutstyr fra Namdalen i nord til Trondheim i sør. Byggmakker lykkes med satsingen på å nå stadig nye kundegrupper.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Kjempeavtale om arbeidstoy og vern 800x480

Bjørn Aasheim (t.v.) og Terje Mørch i Byggmakker Steinkjer med baggene med personlig verneutstyr som skal ut til NTE-ansatte.

NTE ble etablert av Nord-Trøndelag fylkeskommune i 1919 og eies i dag av 19 trønderske kommuner. I dag er de 562 ansatte fordelt på flere selskaper blant annet innen elverksdrift og kraftstasjonsbetjening, installasjonsvirksomhet og vedlikehold av bygg og anlegg. NTE er i dag det største fornybarselskapet nord for Dovre. I de generelle kravspesifikasjonene fra NTE ble det lagt vekt på at montører som er ute i all slags vær uansett årstid, trenger bekledning og sko som møter kulde og nedbør. Det må være komfortabelt å bruke produktene, de må ha størrelser tilpasset flest mulig, og de må kunne tilpasses både damer og herrer. NTE ønsket at innkjøp må kunne gjøres på enkleste måte, for eksempel gjennom nettbutikk.

Vernebekledningen skal profileres etter NTE sin profilhåndbok, med NTE-logo på rygg på ytterbekledning og ellers logo på venstre bryst som de øvrige plaggene.

RESULTAT AV GODT TEAMARBEID

– Å få denne store kontrakten, viser at Byggmakker i Trøndelag lykkes med å være det naturlige valget for kjøp av arbeidsklær, sko og PVU; personlig verneutstyr.

Det sier regional salgssjef for proffmarkedet, Bjørn Aasheim. Sju varehus er involvert i oppfølging av avtalen med NTE; Byggmakker på Tiller i Trondheim, Steinkjer, Levanger, Verdal, Namsos, Kolvereid og Rørvik. I tillegg til Bjørn Aasheim er distriktsselgerne Christian Søderholm Johannessen, BM Tiller, Sverre Moan, BM Namsos/ Namdalen og Terje Mørch, BM Steinkjer sentrale i den personlige oppfølgingen mot NTE.

Terje Mørch trekker frem teamsamarbeidet både på regionalt og sentralt nivå med gjennomføring av store anbudsprosesser og den store produktkunnskapen som finnes ute i de forskjellige varehusene.

STILLER STERKT

Som BM Proffen har skrevet om ved flere anledninger tidligere, lykkes Byggmakker i Trøndelag med å nå stadig flere kundegrupper utenfor de tradisjonelle bygg- og anleggsaktørene. De har avtaler med kommuner og fylkeskommune, med transportselskaper, bilverksteder og fiskere, for å nevne noen.

– Vi har solgt arbeidsklær til elektrikere i årevis. Det er gledelig å kunne få levere varer til en såpass stor aktør som NTE, med såpass mange ansatte, sier Terje Mørch.

– At Byggmakker har kvalitetsleverandører og samarbeidspartnere i tillegg til tilgjengelige butikkselgere med spisskompetanse innen arbeidsklær, sko og verneutstyr, gjør at vi stiller sterkt i anbudskonkurranser, legger Mørch til. Han peker på arbeidsklær fra Blåkläder, vernesko fra Sievi, og verneutstyr fra Workhand og Skydda.

OPPLÆRING OG KURS

Sammen med leverandørene har Byggmakker utarbeidet egne sortimentskataloger tilpasset kravspesifikasjonene fra de ulike virksomhetene til NTE-selskapene. De ansatte finner produktene som passer deres arbeidssituasjon.

I forkant vil de ansatte i NTE få anledning til å prøve klær, sko og personlig verneutstyr, slik at Byggmakker vet størrelsen til den enkelte. Det skjer enten ved besøk ute i avdelingene, eller ved at NTE-ansatte besøker et av varehusene.

Byggmakker stiller med sin ekspertise for å bistå med opplæring og presentasjon av nye produkter. Produktkunnskap er et av satsningsområdene i Byggmakker. I kjeden jobbes det tett med underleverandører og produsenter. Etter avtale kan Byggmakker organisere opplæring og kurs for NTE-ansatte i samarbeid med produsent. Både Blåkläder og Sievi har gjennomført slike eksterne kurs for Byggmakker-kunder.

EGEN FOTSKANNER

Arbeidsskoene fra Sievi er høykvalitets vernesko med tilbehør som sokker, skolisser og såler. Avtalekunder som NTE blir tilbudt Sievis egen fotskanner. Skanneren analyserer føttenes anatomi og individualitet for beste passform og komfort. Skanneren anbefaler også individuelt tilpassede innleggssåler fra Sievi.

Kjempeavtale om arbeidstoy og vern 800x480 1

Eirin Svepstad er butikkselger og varegruppeansvarlig for HMS og klær hos Byggmakker Steinkjer. En skalljakke får NTE-logoen montert på ryggen.

LEVER OPP TIL FORVENTNINGENE

Byggmakker kom godt ut på krav til kvalitet, kompetanse og også på pris. Etter noen måneder ut i avtaleperioden, ser vi at de lever opp til forventningene, sier senior innkjøper i NTE, Bjørn Kristian Feragen.

NTE opptrer som privat aktør i anbudsmarkedet, selv om de er offentlig eid. De følger tilnærmet retningslinjene i offentlige anbud, med krav til kvalitet og kompetanse.

– Byggmakker tilbød god og tett oppfølging og service i avtaleperioden på alle våre lokasjoner der vi opererer. Avtalen løper i fire år pluss opsjon på to nye år fra 1. januar i år, og er en viktig avtale for oss, sier Feragen. I følge Feragen har det gått på skinner med implementering og opplæring i bruk av netthandel.

– Byggmakker er en anstendig aktør og lokal leverandør vi er glad for å kunne samarbeide med. Det vi har sett til nå av oppfølging og tilrettelegging, lever så absolutt opp til våre forventninger, sier Bjørn Kristian Feragen.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.