K-Rauta-hero-banner
Artikler

Kommunalt samarbeid om innkjøp

Ikke bare samarbeider Trøndelag fylkeskommune med Byggmakker om byggevareleveranser. Også fem kommuner i Innherred i tidligere Nord-Trøndelag har Byggmakker som avtaleleverandør for byggevarer, malingsprodukter, verktøy, arbeidsklær og sko.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Det er kommunene Steinkjer, Snåsa, Inderøy, Levanger og Verdal som fra desember i fjor inngikk avtale med Byggmakker via Innherred Innkjøp. Avtalen omfatter alt av trelast og byggevarer, maling, verktøy og avtalen på arbeidstøy er en separat avtale. Anbudet for levering av arbeidsklær for neste 4 års-periode er ute nå. I kommunene bor det ca 75.000 mennesker til sammen. Steinkjerbygg KF er med sine 115 ansatte den største aktøren i avtalen. Fra 2018 til og med 2021 har Byggmakker Steinkjer levert varer for godt over 20 millioner kroner som følge av innkjøpsavtalen.

bm side 4 og 5 02

Vaktmester Trond Bulling er utdannet murer og trives som altmulig-mann i Steinkjerbygg KF.

Kortreist transport

Hilde Melhus er daglig leder i Innherred Innkjøp. Hun forklarer at kommunene er forpliktet til å ha rammeavtaler for innkjøp over 100.000 kroner årlig. Innherred Innkjøp følger opp avtalen med Byggmakker. Det meste av leveransene skjer via nettportalen og tas ut fra varehusene på Gråmyra, Levanger, Verdal og Steinkjer. – I alle kommunene planlegger vi bestillinger som er mest praktisk og mest gunstig miljømessig. Vi ønsker mest mulig kortreist transport, sier Melhus.

Innsparing for 22 millioner

Hilde Melhus redegjorde om innkjøpsavtalen for formannskapet i Steinkjer kommune tidligere i år. Her opplyste hun at kommunene sparer rundt 22 millioner kroner i året på ulike rammeavtaler. En betydelig del av denne gevinsten ligger i avtalen med Byggmakker. – Ved bruk av nettportalen spares adskillige dagsverk i løpet av året ved at man slipper å besøke varehusene fysisk, samt å bruke tid på å finne ut hvor man skal dra og handle. Tid spares også på fakturabehandling, påpeker Melhus. – Vi har undersøkt et utdrag av flere bransjer som kommunene ikke har rammeavtaler med, og har regnet ut hva vi sparer på gode rammeavtaler, opplyser hun.

Gode rutiner og oppfølging

Blant fordelene med Byggmakker-avtalen slik Hilde Melhus ser det, er en generell god kundeoppfølging og høy servicegrad. Hun trekker spesielt frem hvor gunstig avtalen er for arbeidsklær. – Alle ansatte er "målt og veid" og lagt inn i systemet hos Byggmakker. Når en ansatt melder inn behov for arbeidstøy, er det enkelt å få levert klærne i riktig størrelse, sier hun. Avtalen med de fem kommunene løper i to år med mulighet for forlengelse. Etter fire år må kommunene sende ut nye anbud. Varehussjef Ketil Aslaksen i Byggmakker Steinkjer er opptatt av at folk på huset skal være drillet for å ivareta denne kundeavtalen. De to første månedene i 2022 er det tatt ut varer for 1 million kroner, hvor en femtedel er på arbeidsklær. Uteselger Terje Mørch i region fem er bevisst på å sørge for gode rutiner og oppfølging, ikke minst med tanke på at avtalen en gang skal reforhandles.

Kompetansemiljø

Steinkjerbygg KF har hatt innkjøpsavtale med Byggmakker siden 2016, og er glad for at ordningen nå er utvidet til å gjelde kommunale selskaper eller etater i alle de fem kommunene. – Avtalen til de fem kommunene sikrer at skattepengene forvaltes på en god måte. Vi får leveranser til det vi vet er konkurransedyktige priser. For Steinkjerbygg er det positivt å trekke veksler på en såpass stor aktør som Byggmakker. De har et stort kompetansemiljø som nå kan spille sammen med vårt eget kompetansemiljø og alle dem som jobber innen byggdrift og løpende vedlikehold, sier daglig leder Frode Nordgaard i Steinkjerbygg KF.

Prosjekter for en milliard

Steinkjerbygg KF tar ut varer fra Byggmakker for ca 800.000 kroner i året. Konsernet de er en del av, består av en rekke selskap som eier 52 formålsbygg som helse, sykehjem, skoler, barnehager og adminstrasjons- og næringsbygg, 750 kommunale boliger og flere kontorbygg med et samlet areal på 250 000 m2. Konsernet er eid av Steinkjer kommune og er kommunens redskap for bygging av nye boliger og formålsbygg i hele kommunen samt byfornyelse i sentrum og en aktiv rolle som byggherre. – I tillegg til å ha alt ansvar for kjøp, forvaltning, drift, vedlikehold og renhold knyttet til boliger, formålsbygg og eiendom for øvrig, har vi for tiden åtte-ti byggherreprosjekter for til sammen nær en milliard kroner. Det genererer mye salg til Byggmakker i tillegg til avtalen via kravspesifikasjoner i anbudsprosessen. Mange av de store entreprenørene i Innherred er jo kunde hos Byggmakker, sier Frode Nordgaard i Steinkjerbygg KF.

kommunalt-samarbeid-om-innkjop johnny torset olsen 800x480

Maler og gulvlegger Johnny Torset Olsen i Steinkjerbygg KF er også vant til å ha arbeidsdager med variert innhold.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?