K-Rauta-hero-banner
Artikler

Kompakt levering

Å få levere 68 kjøkken i skarp konkurranse, smaker godt for Byggmakker Kristiansand. Byggherren Sørutvikling AS er glade for valget de tok. Byggmakker taklet krevende logistikk, fleksible leveringer av kjøkken og hvitevarer og montering i en travel byggeperiode.

Kompakt levering 800x480

Mye kjøkken og hybelinnredning har fått plass på 3,2 meter vegg. Her er alt man trenger.

Byggeprosjektet til utviklings- og investeringsselskapet Sørutvikling AS i Kristiansand sentrum kan med rette kalles kompakt. Her måtte de få levert kompakte kjøkken til kompakte hybler på 17 kvadratmeter i et kompakt bygg med 68 hybler over fire etasjer. Shirley Netland er salgsleder kjøkken i BM Kristiansand i Sørlandsparken og kan notere seg for et godt gjennomført prosjekt med en fornøyd kunde.

– Med et ombyggingsprosjekt midt i en travel handlegate, som attpå til ble delvis stengt for graving, var det ikke bare å komme når det passet oss. Her ble alle leveringer avtalt på forhånd, og etter hvert som fremdriften i byggingen tilsa at det var klart for neste montering, forteller Shirley Netland.

– For å lette bærejobben, ble alle kjøkkenelementene til 4. etasje heist opp til 5. etasje og båret ned en etasje, tilføyer hun.

KNIRKEFRI FREMDRIFT

I Skippergaten i Kvadraturen i Kristiansand lå det i sin tid et meieri. Forretningene med frisør, helsekost og møbler i første etasje er der fortsatt, men Sørutvikling startet ombygging av 2. og 3. etasje til studenthybler i februar i fjor. Byggmester Erik Kaabuland fikk jobben. Prosjektet er delvis byggherrestyrt. Sørutvikling erfarte at ombyggingen gikk knirkefritt med fremdrift og alle leveransene. Derfor besluttet de å ta konseptet videre og begynte ny ombygging av 4. og 5. etasje, så det blir 68 hybler i alt. De siste overleveringene skjer nå i april. Sørutvikling AS har leid inn den erfarne prosjektlederen Arne Abrahamsen til å følge opp byggeprosessen.

Kompakt levering 800x480 1

Prosjektleder Arne Abrahamsen og salgsleder kjøkken Shirley Netland er enige i at samarbeidet fungerer.

FLERE JUSTERINGER

Av den gamle bygningen var det bare 1. etasje og betongkonstruksjonene oppover i etasjene som sto igjen. Fasadene og alt innvendig er nytt.

– Det er sjelden at jeg har vært borti et såpass kompakt bygg. Det opprinnelige meieriet har vært påbygget i flere etapper. Etter hvert som vi begynte å bygge, oppdaget vi stadig vekk ting som ikke var med på tegningene, sier Abrahamsen. Han nevner for eksempel at bygningskroppen ikke er en rettvinklet firkant, men derimot har skrå gavler på begge sider. Det medførte at flere av innerveggene måtte justeres i forhold til arkitektens tegninger for å få brede nok døråpninger til flere av hyblene. Og at det i et par av hyblene ikke var plass til kjøkkenet slik det var tenkt, men at hele løsningen måtte speilvendes.

FANT LØSNINGEN

Sørutvikling skal leie ut de 68 hyblene direkte til studenter. I bygget er det også blitt plass til et romslig felleskjøkken, en kino med stor tv-skjerm og et felles studierom. Å leie ut hybler for førstegangsleietagere, som kanskje ikke er like forsiktige med omgivelsene som folk som eier sin egen bolig, krever solid innredning. Valget falt på Norema plan mørk grå, med benkeplater som tåler en trøkk og vannsøl, og ellers med gjennomgående høy kvalitet. På ønskelisten fra arkitekten sto det garderobeskap, kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, platetopp, ventilator og en bokhylle. Alt er det blitt plass til på 3,2 meter veggflate.

– Løsningen med en innbygget oppvaskmaskin på en så liten plass, var det Byggmakker som bidro til å løse. Electrolux har så små oppvaskmaskiner, men ingen har bygget dem inn i kjøkkenløsninger før. Sammen med montørene våre fant vi ut hvordan vi skulle løse dørene, forklarer Shirley Netland.

Kompakt levering 800x480 2

Bare betongkonstruksjonen er igjen fra den gamle meieribygningen. Ny fasade og ny innmat.

SJELEGLAD

rosjektleder Abrahamsen sier han er sjeleglad for at Byggmakker ble valgt som kjøkkenleverandør.

– Å ha en solid lokal leverandør av et norskprodusert kjøkken er vært svært gunstig med tanke på alle utfordringene med logistikken. Her har vi vært avhengige av aktører med evne til fleksibilitet. Heldigvis var vi ikke så «lure» at vi valgte en utenlandsk leverandør, sier han.

– Dette prosjektet er et godt eksempel på at pris bare en én faktor. Like viktig er å ha en god samarbeidspartner som kan tilpasse seg produksjonen på byggeplass. Når vi sa vi ønsket en leveranse i uke 30, visste ikke vi sikkert hvilke dag før et par dager i forveien. Det har aldri vært noe problem for Byggmakker, som også har smidige og svært dyktige montører.

Jeg tør ikke tenke på hvordan dette kunne ha gått om vi ikke hadde én leverandør av kjøkken, hvitevarer og montering, sier Abrahamsen.

VILJE OG EVNE

– Byggmakker har levert flotte Noremakjøkken til svært gunstige priser og med funksjonelle løsninger. Vi hadde en klar formening om hvordan vi ønsket det. Byggmakker har bidratt til å designe et komplett kjøkken med nok garderobeplass på en svært begrenset flate. Dette er skreddersøm av høy klasse, sier en storfornøyd daglig leder i Sørutvikling AS, Osmund Stray.

– Å ha en seriøs norsk leverandør er alltid mer fristende med tanke på oppfølging, reklamasjoner og garantier. Kjøkkenleveransene fra Byggmakker bidro så avgjort til at vi valgte å fortsette ombyggingen av 2. og 3. etasje i Skippergaten 3-5 videre til en ny runde i 4. og 5. etasje, legger han til. Osmund Stray peker på at en ombygging alltid innebærer flere utfordringer og uforutsette hendelser enn ved nybygg.

– Byggmakker har vist vilje og evne til å redusere problemer og justere løsninger, sier han.

Kompakt levering 800x480 3

Bilde tatt fra en ferdig hybel viser hvor kompakt det er i en hybel på 17 kvm inkludert bad og toalett.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.