K-Rauta-hero-banner
Artikler

Med Håvard på jobb

Byggmakker består av dyktige enkeltpersoner. En av dem er Håvard Johansen, uteselger i Trøndelag. Han representerer fem byggevarehus og gleder seg over hver ny kunde som finner veien til Byggmakker, samt gjøre eksisterende kunder fornøyde.

Med haavard paa jobb 800x480

Uteselgeren er bindeleddet mellom potensielle kunder og proffavdelingene. Håvard gjør klar hengeren han disponerer sammen med proffleder Kenneth Sakshaug hos BM Verdal.

Håvard er fra en bygd sør for Steinkjer og er utdannet murer, men har jobbet med salg de siste 15 årene. Fra 2011 har det blitt salg i ulike funksjoner hos Byggmakker Steinkjer; litt på lageret, som butikkselger, i innkjøpsavdelingen for Midt-Norge, og som proffselger siden oktober i fjor. Oppgaven er å være mest mulig ute på veien for å kapre nye kunder og sørge for de eksisterende fortsatt har Byggmakker som sitt førstevalg. Han bistår proffavdelingene i nedslagsfeltet til Byggmakker i Steinkjer, Bjugn, Ørland, Rissa, Gråmyra, Levanger og Verdal.

– Jeg elsker den varierte jobben min, som er å være bindeledd mellom nye og eksisterende kunder og de forskjellige varehusene. Hverdagen handler om alt fra å etterfylle skruer i containere til å booke kundemøter eller arrangementer med leverandører, og til å skape gode relasjoner med folk som kanskje ikke kjenner Byggmakker så godt ennå.

Håvard er ungkar og spellemann, men har en sønn på åtte år som han har ansvar for annen hver uke. Det må med i planleggingen av reising og aktiviteter ut over normal arbeidstid.

Med haavard paa jobb 800x480 1

Uteselger Håvard Johansen blir inspirert av positive tilbakemeldinger fra proffkundene og proffavdelingene han betjener.

FRIHETEN ER EN DRIVKRAFT

– Det er ingen som sitter på skulderen min og passer på hva jeg gjør. Det er en frihet jeg liker, men som samtidig er en drivkraft i seg selv. Jeg legger innsatsen der det trengs og jobber både lørdager og søndager om det er nødvendig. Tilbakemeldingene fra kunder og proffavdelingene er inspirasjonen jeg trenger, og bekreftelsen på at jeg er med på å skape resultater, sier Håvard.

LIGGE I FORKANT

Container og forsyningsløsningen til Byggmakker er i mange tilfelle en effektiv døråpner for Håvard når han reiser rundt på oppsøkende turer. Han liker å besøke byggeplasser, og etter å ha gjort avtaler med prosjektleder/byggeleder, er han gjerne like mye tid på byggeplass som på sjefenes kontor.

– Kundene setter pris på at jeg forteller dem om fordelene med containerløsning på byggeplass. Ikke bare sørger vi for at containeren står der hvor kunden ønsker den, men kan også ta ansvar for at den alltid er fylt med varer som kunden trenger. Vår oppgave er å ligge i forkant av fremdriftsplaner, forklarer Håvard.

SKAPE FORTROLIGHET

– Å bli kjent med håndverkerne og høre hva de savner og gjerne skulle ha sett annerledes, har jeg gode argumenter når jeg snakker med sjefene og kanskje inviterer de inn til møte med proffavdelingen i det aktuelle varehuset, sier Håvard.

Han liker utfordringen med å komme i dialog med en mulig ny kunde, skape fortrolighet og gjensidig forståelse.

– Skaper jeg trygghet, kommer vi gjerne dit at proffavdelingen kan få lov til å regne på en jobb. Da får vi vist hva vi kan, at vi ikke bare har konkurransedyktige priser, men også et logistikkapparat og en smørbrødliste med tilleggstjenester vi kan være stolte av, sier Håvard.

Med haavard paa jobb 800x480 2

– Byggmakker sørger for at containerne på byggeplass alltid er fylt med det som trengs, sier Håvard.

FORTSETTER MED BYGGMAKKER

Grande Entreprenør AS har base i Verdal industripark og er en av de desidert største kundene til Byggmakker. De utfører betong- og tømrerarbeid, taktekking og blikkenslagerarbeid. Og de har en betongelementfabrikk med 12-16 ansatte som produserer balkongdekker, trapper og plattendekker til forskaling. Proffselger Kåre Haugen hos Byggmakker i Steinkjer bruker mye av sin tid på å følge opp Grande. I fjor inngikk Grande en avtale med Haugen om å plassere en container ved fabrikken på Verdal for å ha et lokalt nærlager med festemidler, lim, hansker og spesialprodukter som løfteanker og merketusjer.

– Etter at Håvard ble uteselger, fungerer containeren helt etter våre intensjoner. Mens Kåre sørger for å ta inn spesialprodukter vi trenger for å holde fabrikken i gang, sørger Håvard for at containeren «etterfyller seg selv», sier fabrikkleder Kristian Andersen.

– Jeg behøver ikke tenke på det. Det går automatisk. Håvard sørger for at de varene vi er enige om, alltid er der, legger Andersen til. Grande Entreprenør ligger omgitt av flere av Byggmakkers konkurrenter på industriområdet. Men Byggmakker er leverandøren, noe Andersen er fornøyd med.

– Grande Entreprenør eies nå av Veidekke, som har sine innkjøpsavtaler. Vi fortsetter med vår avtale med Byggmakker, sier han.

Med haavard paa jobb 800x480 3

Fabrikkleder Kristian Andersen fortsetter avtalen med Byggmakker.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.