K-Rauta-hero-banner
Artikler

Når det ene tar det andre

LIH Bygg AS har vært kunde hos Byggmakker Larvik siden de etablerte seg i 2018. De bygger for LIH Eiendom. Et godt samarbeid om leveranser av trelast og byggevarer har utviklet seg til kjøp av Drømmekjøkkenet fra Byggmakker og elementleveranse.

Nar det ene tar det andre 800x480

På byggefeltet Guriskogen utenfor Larvik bygger LIH Bygg 16 boenheter.

På det nye byggefeltet Guriskogen utenfor Larvik kjøpte LIH Eiendom AS en tre mål stor tomt for halvannet år siden. En rekke aktører har bygget og holder på å bygge boliger her; rekkehus, småhus og eneboliger. Byggefeltet er i ferd med å fylles opp. LIH Bygg setter opp fire enheter i rekke og to seksmanns boliger. Den siste overleveres i sommer.

Målgruppen er førstegangskjøpere. – Selv om boligene er relativt rimelige, går vi ikke på akkord med kvaliteten, sier daglig leder og prosjektleder Lars Ingvart Halvorsen. LIH Bygg AS består av fire løsningsorienterte kollegaer med stor yrkesstolthet for faget.

– Det er viktig for oss å levere noe vi er stolte av. Vi har bred erfaring fra byggebransjen og etterstreber hele tiden å holde oss oppdaterte for å kunne ta gode valg for våre kunder. Vi bygger for LIH Eiendom, som har tett samarbeid med dyktige arkitekter, ingeniører og interiørarkitekter. Det betyr mindre bruk for Byggmakkers tekniske tjenester, men de har så mye annet å by på, understreker Halvorsen.

Nar det ene tar det andre 800x480 1

Drømmekjøkkenet Bistro med malte fronter er standard for dette prosjektet.

SKAPER EN RELASJON

– Målet til Byggmakker er å legge til rette slik at proffkundene velger oss som en totalleverandør. Da får de alt levert av oss, og alt på samme faktura til det aktuelle prosjektet, sier Byggmakkers uteselger i Vestfold, Christian Wahlin.

– Nå opplever vi å få levere alt av trelast og byggevarer, samt kjøkken. Og vi priset en leveranse med elementer fra 1-2-Tre som de ville prøve på den ene seksmannsboligen på Guriskogen, legger han til.

– Det er lett å bli fornøyd med Byggmakker. De vinner konkurransen i byen på pris, gjennomføringsevne, enkelthet og logistikken. Pluss at våre sluttkunder setter pris på hvordan Byggmakker følger opp tilvalgsprosessen, sier Halvorsen. – Tilvalgsprosessen skaper en relasjon til Byggmakker for våre boligkjøpere. Vi sender dem alltid dit når det er noe relevant de ønsker å supplere boligen med, tilføyer han.

Nar det ene tar det andre 800x480 2

Boenhetene, som i denne firemannsboligen, har høy standard på kjøkken, gulv og garderobe i utgangspunktet, noe som har redusert behov for tilvalg.

FINNER LØSNINGER

Cecilie Berg er kjøkkenselger i Byggmakker og har vært ansvarlig for tilvalgsprosessen for boligkjøperne på Guriskogen. Hun er glad for at kundene uttrykker at de er fornøyde.

– Kjøkkenavtalen med LIH Bygg er relativ fersk. De ønsker å legge lista høyt for å tilfredsstille kundene sine. Her har det vært høy kvalitet på standardleveransen av Drømmekjøkkenet Bistro med malte fronter, sier hun. Byggeleder Fredrik Bergsveen i LIH Bygg trekker frem at et godt samarbeid med god kommunikasjon teller mye, og at montøren til Byggmakker, Benjamin Ulseth, er helt suveren.

– Han har tydeligvis en stolthet i måten han utfører arbeidet sitt på. Han finner løsninger slik at selv den minste detalj skal være slik kunden forventer det, sier Bergsveen. Han setter pris på at Byggmakker er totalleverandør. – Tilvalg på gulv og kjøkken og kvaliteten på leveransene henger sammen med resten av fremdriften for prosjektet, sier han.

Nar det ene tar det andre 800x480 3

Kjøkkenselger Cecilie Berg og uteselger Christian Wahlin i Byggmakker har fått et bredt og fint samarbeid med daglig leder Lars Ingvart Halvorsen og byggeleder Fredrik Bergsveen i LIH Bygg.

HUNDRE ENHETER

Lars Ingvart Halvorsen og Fredrik Bergsveen fikk en positiv opplevelse da de bestilte elementer til seksmannsboligen gjennom Byggmakker.

– Erfaringen med elementbygging er så god at det blir flere leveranser av elementer fremover. 1-2-Tre er flinke på å følge opp hele prosessen. Vi klarte tett bygg i løpet av en uke i februar, med 22 kuldegrader, sier Bergsveen.

LIH Bygg teller fem ansatte pluss en utplassert VG2-elev fra Thor Heyerdal videregående skole.

– Vi har ingen ambisjoner om å vokse med mange ansatte, men er opptatt av å levere kvalitet og ha nok å gjøre. Vi drev en stund med rehabilitering, men nå er det kun nybygg. Frem mot sommeren har vi rett under hundre enheter enten under bygging eller planlegging. Etter som vi bygger så mye, kan det være lønnsomt å bygge med elementer innimellom, sier Halvorsen, som heller ikke er fremmed for å prøve precutløsning på et prosjekt de skal bygge et annet sted.

UTPLASSERINGSELEV

Det er første gang LIH Bygg har en utplasseringselev fra videregående, Hussein Idiris Abdullahi. De bestemte seg for å bruke den tiden det tar for å lære bort tømrerfaget.

– Da blir Hassan så flink som vi tror han kan bli. Han er ivrig. Det hender han ringer og sier at han er ferdig på skolen og gjerne vil stikke bortom byggeplassen å bidra. Han begynner i lære hos oss i sommer og kan bli en ny ansatt, sier Lars Ingvart Halvorsen og Fredrik Bergsveen.

Nar det ene tar det andre 800x480 4

Hussein Idiris Abudullahi har vært utplassert VG2-elev hos LIH Bygg, der han begynner som lærling i sommer. Det er byggeleder Fredrik Bergsveen glad for.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.