K-Rauta-hero-banner
Artikler

Nytt, sterkere og sikrere undertak

– Med nyheten Tyvek® Pro Safe har vi lagt stor vekt på styrke mot gjennomtramp og økt sikkerhet i forbindelse med monteringsarbeidet. De suverene fuktegenskapene er fortsatt de samme, forteller Åsmund Strandgård.

Nytt sterkere og sikrere undertak 800x480

Pro Safe er et enda sterkere og sikrere produkt som har de samme gode Tyvek® egenskapene.

Han er produktsjef og leder av Isolas produkttekniske senter og peker på at alle kan være uheldige eller litt ukonsentrerte et øyeblikk.

– Utfordringen er å unngå at det fører til fall og skader. I tillegg til bruk av kollektivog personlig fallsikring vil et sterkt og gjennomtrampsikkert undertak gi ekstra trygghet for håndverkeren, forklarer Strandgård.

– Vårt nye Tyvek® produkt Pro Safe er et slikt undertak og klarer kravene med god margin, tilføyer han.

TESTET FOR GJENNOMTRAMP

Pro Safe er testet for gjennomtramp hos SINTEF etter en testprosedyre som er utviklet hos forskningsinstituttet RISE i Sverige. Strandgård forklarer hvordan godkjenningstesten foregår:

– Det bygges en rektangulær ramme hvor langsidene tilsvarer to taksperrer. Avstanden mellom sperrene er 120 cm – det dobbelte av tradisjonell byggeskikk med c/c på 600 mm. Undertaket spennes over og stiftes fast i henhold til leverandørens monteringsanvisning. Deretter skrus sløyfer og lekter på plass.

For å teste dukens styrke mot gjennomtramp, benyttes et stempel med en fot på 10 x10 cm. Det testes med press både midt mellom sperrene og i hjørnefelt. For at duken skal bli godkjent som gjennomtrampsikker, må gjennomsnittsverdiene av to tester på hvert felt være over 2,1 kilo newton (kN), noe som tilsvarer 210 kg statisk belastning.

– Vanligvis fordeles jo belastningen over et større område enn 10 x 10 cm. Og få eller ingen håndverkere veier 210 kg, så sikkerhetsmarginene er veldig gode, sier han.

SAMME GODE TYVEK EGENSKAPENE

For oss er det viktig å være trygge på at produktene vi leverer har nødvendige kvaliteter enten det gjelder funksjon eller sikkerhet og at dette kan dokumenteres av en uavhengig tredjepart. Her har vi fått frem et enda sterkere og sikrere produkt som fortsatt har de samme gode Tyvek® egenskapene sier Strandgård, og legger til:

– Men å ivareta god sikkerhet er tross alt det aller viktigste, slik at alle skal komme seg trygt hjem fra byggeplassen, - hver dag.

Nytt sterkere og sikrere undertak 800x480 1

Åsmund Strandgård er produktsjef og leder av Isolas produkttekniske senter.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.