K-Rauta-hero-banner
Artikler

Perfekt samarbeid!

Når Trondheim-baserte Ruta Entreprenør AS bygger i Oslo-området, er det Byggmakker som gjelder, sist med 15 leiligheter over 4 etasjer. – Alt pakkes med leilighetsnummer etter fremdriftsplan og heises på plass i etasjene etter hvert.

Perfekt samarbeid 800x480

For byggherre Pilates bygger Ruta 15 leiligheter over fire etasjer på Ekeberg i Oslo.

– Jeg er kjempefornøyd med Byggmakker. Logistikken, som her med leilighetsbygget på Ekeberg i Oslo, fungerer perfekt, sier arbeidsleder Rolf Inge Nevermo i Ruta Entreprenør. Selskapet ble etablert i 2007 og teller i dag ca 145 ansatte. Omsetningen i 2022 ble i overkant av 1 milliard kroner. For seks år siden opprettet de et avdelingskontor i Oslo. Selskapet ledes av adm. direktør Rune Storm, en av eierne. Andre eier er Tarjei Finsrud, derav RUTA. Hovedvekten av virksomheten er totalentrepriser med oppføring av bygninger for næring, privat og offentlig, som skoler og helsehus. Selskapet har en egen betongavdeling for egne og eksterne prosjekter. I 2022 gikk Ruta inn for å ha egne tømrere, og har i dag flere tømrerlag ute på prosjekter.

Perfekt samarbeid 800x480 1

Arbeidsleder Rolf Inge Nevermo i Ruta Entreprenør har fått god dialog med proffsjef Joakim Johansen i Byggmakker Saxegård i Fredrikstad.

STILLER KRAV

Mottoet til Ruta er «Liten nok til å lytte -stor nok til å levere. Med det ønsker selskapet å befeste sin posisjon som ett av de markedsledende entreprenørselskapene i Midt-Norge og på Østlandet. Selskapet har sterkt fokus på eget omdømme, og stiller like store krav til underentreprenører og leverandører som til seg selv.

RUTA Entreprenør mener at den beste måten å redusere klimagassutslipp på, er å ta vare på det vi har, i stedet for å alltid lage nytt. I Trondheim har Ruta en egen avdeling for rehabilitering av bygg, eller byggfornyelse med egne tømrere i produksjonen.

GÅR FOR GJENBRUK

Ruta har signert en rammeavtale med Sirken AS i Trondheim, som blant annet samarbeider med Byggmakker. Målet er å sikre at materialer og byggevarer ikke forsvinner fra markedet som avfall, men å jobbe for mer ombruk. Sirken jobber proaktivt for å etterstrebe reduksjon av antall tonn avfall i prosjekter. I tillegg til å tilby videresalg av overskuddsvarer, tilbyr de også ombrukskartlegging før rivearbeid. Dette er helt i tråd med nye krav til ombruk i TEK17.

Dersom ombruk internt eller eksternt ikke er mulig, er materialgjenvinning neste prioritet for Ruta. De jobber med å øke andelen avfall til materialgjenvinning og er stadig på jakt etter gode returordninger til leverandør/ produsent.

PROBLEMFRI LEVERING

I Trondheim er Byggmakker én av to leverandører, men i Oslo-området er det kun Byggmakker.

– I flere prosjekter har vi et utmerket samarbeid med proffsjef Joakim Johansen hos Byggmakker Saxegård i Fredrikstad. Vi har fått en god dialog med ham. Til leilighetsprosjektet leveres varene til avtalt klokkeslett, eller litt før. Pakkene er merket med hvert sitt leilighetsnummer, forteller Nevermo.

Nylig signerte Ruta en avtale med Oslobygg om bygging av Kjelsås Omsorg. Avtalen omfatter eiendommen Kjelsåsveien 114-116 og innebærer bygging av 77 omsorgsboliger, aktivitetssenter og base for hjemmetjenesten.

Ruta bygger en stor videregående skole i Lørenskog og en ungdomsskole i Asker.

– Vi har godt med arbeid for de 40-45 ansatte i Osloavdelingen. Vi skal være ferdig her på Ekeberg i august-september. Da har vi holdt på siden sommeren 2023, da vi begynte med graving. Tømrerne startet i januar. Fremdriften har vært god, blant annet på grunn av problemfri levering av trelast og byggevarer, sier Rolf Inge Nevermo.

Perfekt samarbeid 800x480 2

Kranselag for byggeprosjektet ble feiret med grillmat og kake.

INGEN HOKUS POKUS

– Ruta er profesjonelle. Det er vi også. Da går det som regel bra, sier Joakim Johansen. Sjefen for Osloavdelingen til Ruta er fra Fredrikstad, derfor ble BM Saxegård kontaktet.

– Vi har begge gode og oversiktlige systemer. Oppskriften på et velfungerende kundeforhold er egentlig ganske enkelt, og ikke noe hokus pokus. Det handler om å følge opp det vi er blitt enige om, fortsetter Johansen.

Det meste av varene til Ruta kjøres ut fra sentrallageret til Byggmakker i Råde. Her er det dyktige og samvittighetsfulle plukkere. Johansen peker på viktigheten av god kommunikasjon innad i Byggmakker.

– Alt handler om god kommunikasjon for at folk kan få gjort en god jobb. For meg handler det bare om å gjøre jobben du er satt til og at jeg kjenner våre egne interne systemer og rutiner. Da følger vi opp kunden på en god måte, sier Joakim Johansen.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.