K-Rauta-hero-banner
Artikler

Rask og effektiv etterisolering av yttervegg

Skal du energioppgradere en bolig? Med Veggplate 31 fra Glava er det enda enklere å etterisolere ytterveggen.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Rask og effektiv etterisolering av yttervegg 800x480

Denne eneboligen fra 70-tallet ble totalrenovert med Glava Veggplate 31 for rask og effektiv etterisolering av veggene.

Etterisolering av vegger og tak er et effektivt tiltak for å senke energibehovet samtidig som innekomforten øker. Bygningsteknisk er det en god løsning å isolere utenfra. Da er huset beboelig mens det jobbes, og man slipper å spise av innvendig areal.

– Har man 100mm isolasjon fra før, så anbefaler Glava å tilleggsisolere opp mot dagens forskriftskrav som er på ca 250mm. Ved å bruke isolasjon som har ekstra gode isolasjonsegenskaper, som Veggplate 31, så kan det holde å tilleggsisolere med 100mm, forklarer prosjektleder Helge Aschjem i Glava AS.

Han viser til et eksempel der utgangspunktet var å etterisolere med 15 cm tradisjonell utlekting. Man fant derimot ut at samme effekt ble oppnådd med 98 mm Veggplate 31.

DETTE ER VEGGPLATE 31

  • Et system laget for effektiv isolering av yttervegg. Du får et tilnærmet homogent / kontinuerlig isolasjonssjikt, som reduserer kuldebroer og gir veggen større varmemotstand.
  • Platene er formfaste, veier lite og er enkle å montere.
  • Kan monteres utenpå bindingsverk eller massivtrekonstruksjoner. Platene finnes i tre tykkelser: 48, 68 og 98 mm.
  • Kan minimere veggtykkelsen og forbedre U-verdien, sammenlignet med en tradisjonell påforing.
  • Systemet egner seg like godt til etterisolering som til isolering av nybygg.
  • Produktet er består av glassull laget av inntil 70 prosent resirkulert glass.

FLERE NYHETER FRA GLAVA ISOLASJON

I løpet av 2023 lanserer Glava to store isolasjonsnyheter, nemlig Glava Driv og Glava Front. Målet er å gjøre det enklere og raskere for flere å isolere bygg og boliger. Glava Driv er et ferdig ventilert system med få komponenter, for rask og effektiv isolering. Egner seg like godt til nybygg som til etterisolering. Glava Front er et komplett fasadeelement med ferdig isolerte fasadeplater. Elementene gir stort fleksibilitet ved valg av kledning og farge.

Rask og effektiv etterisolering av yttervegg 800x480 1

Veggplate 31 kan monteres direkte på stenderverk eller på massivtrekonstruksjon. Det gjør jobben både raskere og enklere. Veggplate 31 er laget av glassull med opptil 70 prosent resirkulert glass. Det gjør platene lett å jobbe med.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.