K-Rauta-hero-banner
Artikler

Riktige kalkyler gir bedre økonomi

I Namsos har proffselger Ole Morten Rømo fokus på kalkulasjon og mengdeberegning. Det hjelper proffkundene til å gi et riktig prisoverslag til sine kunder – og sikrer kanskje at de får oppdragene.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Riktige kalkyler gir bedre okonomi 800x480

Proffselger Ole Morten Rømo er en av flere i Byggmakker-systemet som tilbyr kalkulasjon og mengdeberegning lokalt.

Han har en allsidig bakgrunn, den 33-årige, engasjerte Byggmakker-medarbeideren i Namsos. Kalkulasjon og mengdeberegning er en del av satsningen til Byggmakker. Målet er å få flere dedikerte ansatte til å hjelpe proffkundene.

Han er sønn av en blikkenslager og har selv fagbrev som blikkenslager, har vært våpensystem-tekniker for F16-jagerflyene, og vært til sjøs som motorpasser og matros. Siden 15-års alderen og innimellom siden har han jobbet hos Byggmakker i Steinkjer. I et par år har han vært proffselger for Byggmakker i Namsos.

– Vi får positive tilbakemeldinger i vår region, fra Namsos i sør til Mo i Rana i nord, for at vi bidrar med denne delen av Byggmakkers satsning på Tekniske Tjenester, sier han.

ER EN GOD MAKKER

Hans erfaring som blikkenslager, der en del av jobben var å mengdeberegne materialer for tak, har gitt ham god kompetanse i det han nå snakker med proffkunder i regionen om. Han bruker Smartkalk, et program for mengdeberegning og tømrertimer ut fra tømrertariffen.

– Ut fra skisser eller tegninger kan jeg ta ut mengder, som gir et godt grunnlag for kundene mine til å gi riktig pris på prosjektene. Vi knytter jo proffkundene tettere til oss med dette samarbeidet. Alle setter pris på at vi er en god «makker» for dem, sier Rømo.

LETT Å FØLGE OPP

Han tror proffkundene som benytter seg av denne tjenesten, kan generere større overskudd og flere jobber.

– Om byggmesteren tar for hardt i for å sikre seg når han skal gi et prisoverslag, risikerer han å skremme bort kunden. Med et riktig overslag, som sannsynligvis er lavere, er sjansen større for at han får jobben, sier Rømo.

Som proffselger med innsikt og kunnskap både om leverandørenes produkter og prisnivået på materialer, er det lett for Rømo å følge opp prosjektet videre. –

Når proffkunden min har fått oppdraget, starter egentlig jobben min som selger og rådgiver. Da skal vi velge løsninger og overflater. Etter som jeg allerede har bygget huset i hodet, er det enklere å avdekke både behov og mangler, sier han.

HYGGELIGERE BUNNLINJE

Ved å bruke en Byggmakker-tjeneste som kalkulasjon og mengdeberegning, kan vi uten tvil bidra til at kundene bygger mer effektivt, mer lønnsomt og at de produserer mer i løpet av et år. Alt dette bidrar til en hyggeligere bunnlinje for proffkunden. Med hjelp av tjenestene som blant annet jeg tilbyr, kan et tømrerlag på et par mann ta på seg nybygg av enebolig, og være trygg på at de ikke går i minus, avslutter Ole Morten Rømo. «Alt dette bidrar til en hyggeligere bunnlinje»

FELLES UTVIKLING

– Ole Morten Rømo er en del av Byggmakkers kalkulatørteam som sitter på utvalgte varehus i Byggmakker- Norge. Han vil jobbe for kunder i deler av Trøndelagsregionen. Byggmakker kan tilby kalkulasjonstjenester, så vel som alt av tegning, byggsøknader og byggteknisk prosjektering til kunder over hele Norge. Kalkulasjon gjøres delvis lokalt og delvis sentralt i kjeden. Vi har utviklet felles kalkulasjonsmodell og rutiner, slik at vi kan jobbe mer effektivt sammen og bidra til felles utvikling. Øvrig prosjektering gjøres i hovedsak fra sentralt hold, sier konseptansvarlig proff i Byggmakker, Petter Skjerven, i en kommentar.

GÅR SJELDEN PÅ EN SMELL

– Servicen med kalkulasjon og mengdeberegning er enda en god grunn til å være Byggmakker-kunde.

Det sier tømrer Arvid Kvetangen, som driver tømrerbedriften Kvetangen Sag med to ansatte i Lierne kommune.

– Godt at vi kan slippe å bruke tid som håndverkere med å sitte i timesvis foran datamaskinen. Det går lengre tid enn du tror for å kalkulere et prosjekt på en fullgod måte, legger han til.

Kvetangen er svært komfortabel når han kan gi en pris til kunden, noe de fleste etterspør i dag.

– Enten jeg velger fastpris eller prisoverslag, kan jeg levere fra meg en pris som jeg vet jeg ikke vil tape penger på. Når mengdene stemmer, går du sjelden på en smell, sier han.

Riktige kalkyler gir bedre okonomi 800x480 1

KJENNER PROSJEKTET GODT

Arvid Kvetangen er også svært komfortabel med måten Ole Morten Rømo følger opp resten av prosjektet, når kunden har akseptert anbudet og byggingen kan starte. –

Han kjenner allerede prosjektet fra innsiden og bruker sin kompetanse til å finne riktige produkter og gode løsninger til riktige priser tilpasset prosjektet. I tillegg setter han opp leveringsplaner for trelast og byggevarer, som gjør at vi egentlig bare kan konsentrere oss om å bygge, sier Arvid Kvetangen.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.