K-Rauta-hero-banner
Artikler

Samarbeid til kundens beste

Om en kunde av Byggmakker har byggeprosjekt i et annet distrikt lenger unna, er det ikke noe problem. For der er det en annen Byggmakker som kan bistå – som med prosjektet til BoMer og Elementia i Sandefjord.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Samarbeid til kundens beste 800x480

Eikelyhagen utenfor Sandefjord består av rekkehus, leiligheter og tomanns boliger.

Eiendomsutvikleren BoMer og datterselskapet Elementia i Bærum bygger rekkehus, leiligheter og tomanns boliger i Sandefjord med egenproduserte elementer. BM Skui er nærmeste nabo og leverer alt av trelast og byggevarer til produksjonen av elementer og precut til BoMer sine eiendomsprosjekter over store deler av Østlandet. Senest i vår leverte Elementia 12 Boenheter på Nannestad og er nå i gang med byggingen av 16 boenheter rett utenfor Sandefjord sentrum for BoMer. Her leverer BM Sandefjord alt av trelast og byggevarer frem til nøkkelferdige bygg, inklusive kjøkken, og Elementia kan forholde seg til sin faste kjede BM både hjemme og borte.

– At Byggmakker har anlegg i nærheten av våre prosjekter, gjør at vi kan forholde oss til én proffselger i oppstartfasen, nemlig Jan Fossum på Skui, uansett hvor vi bygger. Det gjør det enkelt for oss. God logistikk sparer vi penger på, sier daglig leder i Elementia AS, Stian Vavik.

INTEGRERT VERDIKJEDE

BoMer er en fremoverlent boligutvikler med ca. 1450 boliger i tomtebanken og kapitalsterke eiere. Selskapet satser på en integrert verdikjede – der de eier alle ledd i produksjonen. Både tegning og prosjektering står datterselskapet Hilleren Prosjektering for, mens Elementia står for entreprisen og byggeplassledelsen. Elementia er pr. i dag 10 ansatte, mens hele konsernet består av rett under 30 personer.

– Hilleren prosjektering leverer alt fra utarbeidelse av planverk, via rammesøknaden til søknader om ferdigattester - alt med spisskompetanse innenfor arkitektur og det å skape gode hjem. Elementia håndterer på sin side hele prosjektet fra anbudsinnhenting til prosjektledelse, kundereise og ivaretakelse av byggherreansvar, forteller Vavik.

Samarbeid til kundens beste 800x480 2

I fabrikken til Elementia produseres elementer og precut. Her er det gulvelementer til prosjektet i Sandefjord som gjøres klart.

VOKSER VIDERE

Elementia etablerte seg i en tid der mange opplevde et marked i motgang. Til tross for det har etableringen i fjor vist seg svært så vellykket. Nå er de i ferd med å vokse seg ut av fabrikklokalet på 500 kvm, og ser seg om etter andre steder å vokse videre.

– Det er tøffe tider i byggebransjen nå. Mange kjenner det på kroppen. Vi har hatt økning hele tiden siden starten, men må være forsiktige. Heldigvis har vi dyktige ansatte, sier Vavik.

De omsatte for 10 millioner kroner første (halve) driftsår. I 2023 runder de 40 millioner, og når trolig 70 millioner kroner i omsetning i 2024.

GLEDE AV NABOSKAPET

– Vi kan godt fylle 2000 kvm nå, men har ikke lyst til å flytte så langt unna Byggmakker, sier Vavik. I dag har vi stor glede av naboskapet. Vi jobber på Lean eller «Just in time prinsippet», i produksjonen. Med svært varierende leveringstider på varer kan vi melde våre behov til Jan på Skui flere uker i forveien og vite at han har varene på lager når de trengs. Vi henter ut varer ukentlig etter behov. Det er så nært at vi får etterlevert materialer på truck, sier han med et smil.

Foreløpig produserer og bygger Elementia for BoMer, men det ligger i kortene at Elementia skal produsere byggelementer også for andre.

– BoMer og Elementia er en stor kunde og en dyktig aktør som det er en glede å samarbeide med, sier proffselger Jan Fossum. Stian Vavik og de andre i Elementia tror flere og fler får øynene opp for alle fordelene det er å bygge med elementer, eller precut.

– Det blir mindre kapp og svinn på byggeplassen. Du bygger mer kostnadsog tidseffektivt, med raskere tett bygg. Vi dokumenterer produktene slik at det er enkelt å føre dette videre i byggets totale FDVdokumentasjon, fremholder Vavik. Normalt leveres elementene med overflatebehandlet ytterkledning fra fabrikk, vinduer innsatt med belistning og vannbrett, vindsperre, trygt forseglet i krympeplast og klart til transport og lagring i alle værforhold.

Samarbeid til kundens beste 800x480 3

I Sandefjord er det Mattias Dehlin som er Elementias anleggsleder. Her er han flankert av proffselger Jon Fossum (t.v.) og daglig leder Stian Vavik.

DRØKKEKJØKKENET FRA BYGGMAKKER

BM Sandefjord leverer 16 stk Drøkkekjøkkenet til Eikelyhagen-prosjektet. Ut fra standardtilbudet har kjøperne av leilighetene vært gjennom tilvalgsprosesser som entreprenør Elementia valgte å gjennomføre i butikklokalene til BM Sandefjord. I tillegg til kjøkken var det også mulig for sluttkundene å velge alternative gulv, dørhåndtak og farger på veggene.

– Det er positivt at våre kunder velger å ta tilvalgsmøtene sine hos oss. Vi har mange kjøkkenutstillinger å vise frem, i tillegg til de andre utstillingene i butikken, sier salgsleder kjøkken proff, Lene Søgnen.

Sluttkundene kunne velge alternative benkeplater, fronter, hvitevarer og til og med endre på kjøkkenløsningen dersom det var mulig rent teknisk.

– For entreprenøren er det gunstig at Byggmakker kan få bistå på denne måten når sluttkundene skal bestemme seg for viktige interiørdetaljer og løsninger når de kjøper leilighet, sier Lene Søgnen.

Samarbeid til kundens beste 800x480 4

Salgsleder Kjøkken Proff i BM Sandefjord er Lene Søgnen.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.