K-Rauta-hero-banner
Artikler

Selger løsninger

Daniel Brændmo er uteselger HMS og verneutstyr for Byggmakker i Oslo-regionen. Han selger ikke kun produkter, men kaller seg en løsningsselger som hjelper kunden et skritt videre med å jobbe mer effektivt og samtidig ivareta HMS-krav.

Selger losninger 800x480

Uteselger Daniel Brændmo prater med tunnelbas Ronny How (stående) og Jonas Brovoll, som klargjør en boremaskin.

– Jeg legger vekt på å være en sparringspartner for proffkundene. Hjelpe dem med å finne løsninger som tilfredsstiller regelverk, og at kundene kan dokumentere alt som det er krav om før de får tilsyn, sier Daniel Brændmo.

Han kommer fra Rognan i Nordland, har bakgrunn som varehussjef i Maxbo og butikksjef i MAL Proff før han kom til Byggmakker for syv år siden. Daniel er 44 år og bor i Drøbak med kone og fire motorsykler. – Å ha motorsykkel har løst opp mang en salgssamtale og gitt gode resultater. Greit ha noe felles som engasjerer, sier han.

POSITIV HVERDAG

Daniel liker å se at det oppstår fine relasjoner når han bidrar til å lære opp kundene til å se at de kanskje ikke hadde alt på stell med HMS; at det var mye de ikke hadde kontroll på.

– Da er det gøy å bli den som kunden ringer til neste gang, sier han. Daniel har ofte hørt at HMS-biten i hverdagen er «plunder-og-heft». Det tar tid og blir nedprioritert.

– Hvis Byggmakker kan bidra til å peke på hva som kan forbedres, som gjør at kunden holder seg innenfor kravene ved å bruke vernesko, briller og hansker, har jeg en positiv hverdag, sier Daniel. Han ser stor forskjell i bevissthet rundt HMS i anleggsbransjen og den tradisjonelle byggebransjen. I den siste synes han det fortsatt slurves mye med bruk av både hjelm, briller og vernesko.

Selger losninger 800x480 1

– Gøy når du synliggjør nytten og de som tester utstyr blir begeistret, sier Daniel Brændmo.

LETT TILGJENGELIG

Veidekke Anlegg er en av to aktører som driver tunnelen for den nye Fornebubanen. For Daniel er Veidekke en interessant anleggsaktør, som har to entrepriser i prosjektet. Veidekke prøver nå ut et pilotprosjekt med containere fra Byggmakker med personlig verneutstyr. Entreprisen til Veidekke har for øvrig i seg utfordrende geologi med kritisk injeksjonsarbeid. Tunnelen skal blant annet krysse under Røabanen, Sørkedalsveien og vann- og avløpstunnelen til VEAS, og det er deler med løsmasser.

Selger losninger 800x480 2

Byggmakker kan skaffe utstyr som er tilpasset arbeidsoppgaver og ulike typer arbeidsmiljøer, påpeker uteselgeren.

– Veidekke ønsker en lav terskel i bruk av personlig verneutstyr. Det må være lett tilgjengelig for arbeiderne. I containeren finner de det de trenger av briller, hansker, filtre til ansiktsmasker osv, sier Torgeir Nilsen. Han er HMS-leder og en av to HMS-rådgivere i Veidekke i prosjektet med Fornebubanen.

– Daniel er flink til å følge opp, og prater jevnlig med arbeidslederne og arbeidere for å høre om det er produkter de savner, og som han kan skaffe. Det er viktig at vi treffer behovet. Tunnelarbeid er generelt fysisk krevende og svetten renner. Alt skjer i mye søle, støy, forurenset luft, og i krevende situasjoner under gysing, injisjering og betongsprøyting. Her bruker arbeiderne for eksempel ansiktsmasker med overtrykk og vifte på ryggen. Andre steder kan det være radon man må vernes mot, forklarer Torgeir Nilsen.

SYNLIGGJØR NYTTEN

Hver 14. dag besøker Daniel containeren på anleggsområdet til Veidekke. Her legger han spesialtilpassede hansker i hyllene, som Byggmakker ellers ikke har i sitt sortiment. – Når jeg prater med anleggslederne, passer jeg på å minne dem om at vi kan skaffe langt mer enn det som normalt ligger i containeren, for eksempel fallsikringsutstyr. Det er det også behov for når du driver tunnel.

Daniel har arbeidet med Veidekke i et par år. Det startet i Drammen med ny jernbanetunnel og Daniel demonstrerte kommunikasjons-øreklokker. Folk kan arbeide effektivt med begge hender og samtidig gi beskjeder til hverandre inne i tunnelen.

– Det er gøy å jobbe med salg når de som tester utstyr, blir begeistret, og du får synliggjort nytten. Kommunikasjonsøreklokker er en stor vare til anleggsbransjen, sier Daniel. I tillegg til Fornebubanen har Daniel fulgt opp arbeiderne i Hestnestunnelen ved Espa som Veidekke driver for Bane Nor.

Selger losninger 800x480 3

Det er kraftig utstyr og store dimensjoner i sving for å lage tunnel.

GJØR EN FORSKJELL

Daniel var nylig i et møte med en potensiell kunde og kom inn på hva kunden egentlig trengte av arbeidstøy og personlig verneutstyr.

– Det endte med at kunden hentet notisblokka for å notere alt han manglet i forhold til risikovurdering og formelle krav som stilles til arbeidsgiver. Uansett om jeg får denne kunden eller ikke, føler jeg at jeg har bidratt til å gjøre en forskjell, sier Daniel Brændmo.

Selger losninger 800x480 4

Veidekke har et pilotprosjekt med Byggmakker med container på anleggsplass med personlig verneutstyr.

FORNEBUBANEN

Fornebubanen er det største enkeltprosjektet for T-banenettet i Osloområdet på mange ti-år. Prosjektet omfatter en 8,2 km lang tunnelstrekning og seks nye stasjoner med tilhørende infrastruktur fra Fornebu i Bærum kommune til Majorstuen i Oslo. Fra Majorstuen fortsetter Fornebubanen videre mot Oslo sentrum og østover på eksisterende T-bane nett. Byggekostnadene for Fornebubanen er estimert til 23,3 milliarder 2021-kroner. Veidekke har to av tunnel-entreprisene; fra Lysaker til Vækerø og fra Skøyen til Volvat. Implenia Norge de to andre.

Selger losninger 800x480 5

Veidekkes HMS-leder i Fornebuprosjektet, Torgeir Nilsen, behøvde ikke vente lenge før han fikk pakken med bestilte spesialprodukter av Daniel Brændmo.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.