K-Rauta-hero-banner
Artikler

Sikkert i høyden med Luna ZeroDrop

Mangel på bruk av verktøysikring skaper fortsatt mange faresituasjoner. Støt eller treff av fallende gjenstander er en av de hyppigste ulykkestypene. Luna ZeroDrop™ i kombinasjon med Lunatools håndverktøy, er et enkelt forebyggende tiltak.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Sikkert i hoyden med Luna ZeroDrop 800x480

Lars Ivar berg i Mester Berg Byggmester AS har festet hammeren sin ved hjelp av utstyret fra Luna, men det kunne like gjerne vært drillen.

Hvert år forårsaker fallende gjenstander som verktøy og utstyr, alvorlige personskader på arbeidsplasser i byggog anleggsbransjen. Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at det i 2021 ble registrert 5200 ikke-dødelige arbeidsskader i bygg- og anleggsnæring av denne typen. Støt/treff av gjenstand er den hyppigste ulykkestypen fortsatt, med 590 registrerte tilfeller. Verktøysikring er et viktig og forebyggende tiltak for å forhindre fallende gjenstander på arbeidsplassen.

TRYGGERE JOBBHVERDAG

Luna har utviklet Luna ZeroDrop™ slik at jobbhverdagen i høyden blir tryggere. Produktene er brukervennlige og laget for enkel sikring av håndverktøy, uansett hvilket arbeid som skal utføres. Målet er at man skal kunne jobbe sikkert og effektivt i høyden selv om man har med seg omfattende verktøysystemer.

Jørgen Johansen i Luna Group sier sikring av verktøy i hindrer ulykker i tillegg til at det minimerer risikoen for å miste utstyr som fører til materielle ødeleggelser og økonomiske tap. Ved arbeid i høyden er det vanlig å bruke fallsikring, men Johansen mener også at verktøysikring fortjener økt fokus – spesielt i bygg- og anleggsbransjen.

– Det brukes mange ulike typer verktøy når man arbeider i høyden, men dessverre er det slik at bruken av verktøysikring er mangelfull på flerparten av norske industriog byggearbeidsplasser, sier han.

FUNGERER FINT

Byggmester og ingeniør Lars Ivar Berg i Mester Berg Byggmester AS, har vært tidlig ute med tanke på å bruke verktøysikring.

– Jeg har i flere år brukt Luna ZeroDrop™, eksempelvis ZeroDrop Startkit, til sikring av blant annet batteridrill, hammer og målebånd. Dette synes jeg fungerer veldig fint, bare man lærer seg å bruke produktene riktig. Tempoet går kanskje litt ned i starten til man har vendt seg til løsningen, men derfra merker man ikke forskjell. Min motivasjon for å teste dette ut i sin tid, var fordi jeg synes det var lurt å sørge for at man ikke ødelegger dyrt verktøy, men selvfølgelig fortrinnsvis sørge for at alle går hjem fra jobb hele og uskadd, påpeker byggmester Berg.

– En ting er å miste en batteridrill til 3-4000 kroner i bakken, noe jeg selv har gjort, men en annen ting er jo at verktøy kan komme borti andre materialer og forårsake skade eller treffe en kollega i hodet, understreker han.

Sikkert i hoyden med Luna ZeroDrop 800x480 1

Startsettet til verktøysikringen fra Luna ZeroDrop™.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.