K-Rauta-hero-banner
Artikler

Skreddersydd profilering

Proff trykk er en ny tjeneste i Byggmakker. I varehuset i Moss er det ryddet plass for at store volum av arbeidstøy og verneutstyr kan få påtrykket firmalogo. Trykkeriet i Moss kan nå avlaste varehusene når et større antall arbeidsklær skal profileres.

Skreddersydd profilering 800x480

Hege Reed Moricke er HMS-koordinator for arbeidstøy og klestrykk i Byggmakker.

– PROFF Trykk er vårt konsept for skreddersydd profilering av personlig verneutstyr og arbeidsklær. Slik sørger vi for en rekke valgmuligheter for det profiltrykket som passer bedriften best, sier Hege Reed Moricke. Hun er HMS-koordinator for arbeidstøy og klestrykk i Byggmakker. Hun har jobbet med arbeidstøy og vern siden 2014 og med klestrykk siden 2017.

Til Byggmakker kom hun fra Ahlsell i mars i fjor. Første store oppdrag for PROFF Trykk var rett før påske. Onninen skulle ha firmalogo på 5000 par hansker. Leverandøren rakk ikke fristen som Onninen hadde satt. Løsningen ble trykkeriet i Moss, som leverte 10.000 hansker med logo plassert med millimeterpresisjon tre uker før fristen.

– Dette er et godt eksempel på tanken bak PROFF Trykk. Det selges knapt arbeidstøy uten at firmaene vil ha profilerte produkter med firmalogo. Vi kan avlaste varehusene når større volum skal ha klestrykk. I takt med satsningen til Byggmakker på arbeidsklær og verneutstyr, øker også ordrene. Ikke alle varehus er rigget for store volum av gangen, eller har ansatte i butikken som kan sette av så mye tid. Da går det ut over servicen andre steder i butikken, sier Reed Moricke.

GOD KAPASITET

– Å trykke logoer på arbeidstøy er nærmest et fag. Skal resultatet bli optimalt, må det gjøres på en fagmessig måte. Trykkemaskinene må være innstilt på ulik temperatur til ulike typer plagg. En T-skjorte skal ha 150 grader, mens en bukse tåler 180 grader. Logoene må plasseres nøyaktig på samme sted hver gang, sier hun. Et annet eksempel på kapasiteten til PROFF Trykk i Moss er bestillingen av logotrykk på 1200 plagg fra Helly Hansen, fortsatt til Onninen. I månedsskifte april mai ble logoer trykket på t-skjorter, piqueskjorter, shorts, hettegensere, fleecjakker og ytterjakker.

Skreddersydd profilering 800x480 1

Når Byggmakker selger arbeidstøy i store kvanta, kan PROFF Trykk i Moss ta jobben med å trykke logoer. Her settes det i gang med å trykke 1200 plagg for Onninen.

Hos Byggmakker Moss har Jørgen Herfjord halvparten av stillingen sin øremerket PROFF Trykk. Han har ansvaret for å håndtere oppdragene, og har god kapasitet for trygg gjennomføring av store «opplag». Han har god hjelp av flere dyktige kollegaer hos Byggmakker Moss, som stepper inn når det er mye å gjøre.

Skreddersydd profilering 800x480 2

Klestrykk krever nøyaktighet når logoene skal plasseres.

PROSEDYREN

Når kunden ønsker profilering og logotrykk må selgeren kontakte PROFF Trykk. Teamet i Moss fikser resten:

– Vår egen leverandør fikser logoer, og sammen med kunden blir vi enige om hvilke logoer eller elementer som skal hvor på hvilke plagg. Når alt er godkjent leveres plaggene hit. Så gjenstår det bare for oss å trykke plaggene og sende dem videre, uansett om det er til et varehus eller direkte til kunde, sier Reed Moricke.

– Byggmakker har et digitalt varehus for alle kunders logoer som er i ferd med å innarbeides i varehusene som ønsker det. Da sikrer vi oss mot at det blir tomt for kundens logo, tilføyer hun.

SYNLIG MERKEVARE

En godt synlig merkevare er helt nødvendig for å bli lagt merke til og for å bli husket av både nye og gamle kunder.

– Det finnes ingen bedre reklameplasser enn klærne til dyktige fagarbeidere. Profilert arbeidstøy synliggjør merkevaren din og gir samtidig en følelse av lagånd og samhold blant ansatte. Som all annen uniformering blir selskapet også oppfattet som langt mer profesjonell når det er tydelig hvem man representerer. PROFF Trykk leverer firmalogoer på alle typer plagg, sier Reed Moricke.

SLITESTERKE LOGOER

– Vi bruker transfermerker som tåler vask i høye temperaturer. Transfer er et merke som trykkes på klær og har klare farger, inneholder stretch, er svært motstandsdyktige mot slitasje og holder vask etter vask. Vi kan også skaffe logoer med brodert effekt, opplyser hun. Byggmakker bruker transfermerker, eller logoer, fra NTP Avery Dennison. De er verdensledende på transfermerker og tilbyr unike, miljøvennlige produkter som garanterer kvalitet, fargegjengivelse og oppløsning i fotokvalitet.

Skreddersydd profilering 800x480 3

Her er Jørgen Herfjord i gang med å trykke 10.000 hansker som skal leveres til Onninen.

Merkene har STANDARD 100 by OEKOTEX ® og er fri for tungmetaller, bly og PVC. Merkene produseres i AGi kvalitet, som står for Agility og betyr fleksibel. Kvaliteten er spesielt utviklet for å være elastiske og samtidig møte kravene til industriell vask.

– Når vi trykker transfermerker på tekstil, benytter vi varmepresser og stiller som sagt disse inn på riktig temperatur, trykk og tid, tilpasset hver enkelt stoffkvalitet. Dette er viktig for at limet skal smelte og reagere mot stoffet på best måte, sier Reed Moricke.

– Byggmakker er en totalleverandør som skal gjøre det enklere å være proff. Hos oss kan du velge personlig verneutstyr og arbeidsklær fra markedsledende produsenter og få dem levert ferdig profilert. Med Profftrykk har vi rigget oss for på kunne håndtere store kvanta, avslutter hun.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.