K-Rauta-hero-banner
Artikler

Sparte hundretusener på godt samarbeid

Drammensbaserte Trebo AS sparte flere hundre tusen kroner på å inngå samarbeid med Byggmakker Drammen om leveranser til et boligprosjekt i Solbergelva. I en svært krevende leveringssituasjon kom Byggmakker opp med den beste løsningen.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Sparte hundretusener pa godt samarbeid 800x480

De siste 20 leilighetene i Granittlia skal overleveres mot slutten av året.

Trebo er en totalentreprenør som jobber med alt fra privatboliger til større eiendomsprosjekter. I Granittlia boligprosjekt for NBBO i Solbergelva utenfor Drammen var de ferdige med én rekke med sju av i alt 27 boliger på vårparten i fjor. Da begynte skjelvingene i byggemarkedet å bli merkbare. Den ene prisstigningen fulgte raskt etter den neste, og det var generell mangel på trelast og en rekke byggevarer.

– Sett i lys av den urolige markedssituasjonen, sendte vi i mai i fjor ut prisforespørsler til alle byggevareleverandørene i området vårt. Vi ønsket ikke en situasjon der vi kunne stå uten flere typer materialer, som for eksempel bindingsverk, forteller prosjektleder Bård Ovenstad.

– Vi benyttet anledningen etter som vi da skulle i gang med de siste tre rekkene med leiligheter og hadde anledning til eventuelt å bytte leverandør, supplerer anleggsleder Raymond Gulbrandsen.

Sparte hundretusener pa godt samarbeid 800x480 2

Godt samarbeid mellom Trebos Bård Ovenstad (t.v.) og Raymond Gulbrandsen og Byggmakkers proffselger, Per Johannes Christoffersen (i midten).

Løste utfordringene

Proffselger Per Johannes Christoffersen i Byggmakker Drammen er tilfreds med å ha fått Trebo AS som kunde på større leilighetsprosjekter.

– Mange tar det for gitt at alt skal gå på skinner. For å få det til, kreves det smidighet, åpenhet og et godt samarbeid fra begge parter. Å handle inn store mengder materialer før en varslet prisstigning krever plass for mellomlagring. Det hjalp Trebo oss med, forteller Christoffersen.

– Materialene lå mellomlagret ferdig betalt. En av faktorene som gjorde at vi kunne handle inn store kvanta fra for eksempel Bergene Holm, var at handelen var på en kundeordre, ikke til vårt eget lager, legger han til. Tre trailerlass med GU og gips ble handlet inn på samme måte og ble mellomlagret hos Byggmakker på Kongsberg.

Sparte hundretusener pa godt samarbeid 800x480 3

Tre trailerlass med GU og gips lå mellomlagret hos Byggmakker på Kongsberg.

– Ingen hadde et system for å håndtere innkjøp til en kunde på denne måten. Vi måtte finne opp veien underveis. Store mengder med trelast, gips, GU, gulvspon og kryssfiner som skal ligge på lager i flere måneder, fører til at kunden fort kan bruke opp kreditten sin. Også denne utfordringen ble løst, sier Christoffersen.

Mer enn en halv million

Boligene i Granittlia går over tre etasjer og er på 128 kvadratmeter. Parkeringskjelleren er bygget med hulldekker og plasstøpt betong, ellers er det mye trekonstruksjoner med sprøytebetong.

– Vi er glad for at Byggmakker Drammen kom med en konkurransedyktig løsning. Vi bestilte varer for 1,6 millioner kroner før en varslet prisstigning på 30 prosent. I teorien har vi spart en halv million kroner bare på denne handelen. I tillegg kommer alt vi har spart ved at vi har kunnet få tilkjørt varer fra Byggmakker i henhold til våre fremdriftsplaner. Jeg vet at mange andre byggeplasser slet med at folk måtte vente i flere dager på å komme videre. Slikt koster også mange penger. Så totalt har vi spart langt mer enn den halve millionen, sier Bård Ovenstad.

Sparte hundretusener pa godt samarbeid 800x480 4

Tømrer Martin Ask Olsen er en av 34 ansatte som trives godt hos Trebo.

God oppfølging

– Gjennomføringen av dette prosjektet er et godt eksempel på hva et tett og godt samarbeid kan føre til, sier Raymond Gulbrandsen og Bård Ovenstad. De vil samarbeide med Byggmakker Drammen også ved neste større byggeprosjekt.

– Summen av smidighet og servicegrad teller svært mye. Jeg har holdt på i 25 år og har lært meg at god oppfølging er kjempeviktig for et vellykket byggeprosjekt. Alt handler ikke om pris, avslutter Bård Ovenstad.

Sparte hundretusener pa godt samarbeid 800x480 5

Har spart mye tid på at vi slapp å vente på materialer. Det vi trengte, lå mellomlagret, sier prosjektleder Bård Ovenstad.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?