K-Rauta-hero-banner
Artikler

Spiller på samme lag

Da TFS Entreprenør AS, med sine 150 millioner i omsetning og 70 ansatte, sjekket i markedet for å finne den beste byggevareleverandøren til tømreravdelingen, falt valget lett på Byggmakker Tiller i Trondheim. – De kom best ut etter en helhetsvurdering.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Spiller pa samme lag 800x480 1

Regionsjef Thomas Johnsen i Byggmakker og Mikal Johnsen i TFS Entreprenør foran hovedkvarteret på Melhus. NB; De er ikke i slekt.

Det sier Mikal Johnsen, avdelingsleder for tømrer- og entreprise. TFS Entreprenør startet som en blikkenslagerbedrift i 2011. I 2018 etablerte de seg som totalentreprenør med tømrer- og taktekkeravdelinger i tillegg. Basen ligger i Melhus, rett sør for Trondheim. I tre år hadde de avtale med en stor og landsdekkende byggevarekjede. Ved avtalens utløp spurte de alle byggevareleverandørene i Trondheims-området om det beste totale leveringstilbudet. – Vi ønsket tilbud på service, prisleie, varesortiment, festemidler- og verktøysortiment og ikke minst transportløsninger. Etter en helhetsvurdering kom Byggmakker klart best ut, forteller Johnsen.

Spiller pa samme lag 800x480 2

TFS begynte som en blikkenslagerbedrift i 2011, utvidet med tømrer og entreprise i 2018 og tekking av flate tak i 2019.

Holder det de lover

Johnsen er meget bevisst på at de kan ha landet en avtale som virker bra på papiret. Men at det er hva som skjer i hverdagen etterpå, som er viktigst. – Det gode tilbudet har vist seg å stemme i virkeligheten. Byggmakker skjønnmalte ikke situasjonen, men holder det de lovet, sier han. Avtalen løper i tre år, fra januar 2021. Hvert halvår setter TFS Entreprenør seg ned med Byggmakker Tiller og går gjennom avtalen, ser på alle avvik som enten TFS har eller Byggmakker selv. – Så snakker vi åpent om hvordan vi tar tingene videre. Ingen er feilfrie, og med en åpen tone begge veier får vi til å bli bedre sammen. Det krever at man er ærlig på hva som fungerer og hva som må endres på, slår Johnsen fast.

Spiller pa samme lag 800x480 3

Thomas Fjærli er tømrerlærling hos TFS Entreprenør.

Beskjed i god tid

– Hva er viktig for TFS Entreprenør i forhold til byggevareleverandøren? – Helt essensielt er det at de har de varene vi trenger, på lager for raske leveringer. Og at vi får leveringer som avtalt. Vi har erfart at det blir kostbart å ha folk gående på byggeplass og vente på materialpakker. Det slipper vi med Byggmakker. Det er ikke noe å si på logistikksystemet her, svarer Johnsen. – Andre erfaringer? – Vi har fått til bedre rutiner på tilbakemelding om manglende varer. Nå får vi beskjed i god tid slik at vi kan planlegge fremdrift ut i fra det. I 2021 var det et urolig år med manko på flere varetyper, men Byggmakker klarte likevel å skaffe det vi bestilte. For eksempel skulle vi legge 8000 meter med terrassebord. Det ble levert, selv om vi leste og hørte om tomme reoler.

Bekrefter valget

I løpet av vårparten i år endret situasjonen seg i Europa, og leveringssituasjonen ble plutselig mindre forutsigbar. – Vi har tiltro til at Byggmakker også i år vil levere som avtalt, selv om byggevaremarkedet i 2022 blir preget av et ustabilt og urolig Europa som følge av det som skjedde i Ukraina, sier Johnsen. Han har ingen problemer med å anbefale Byggmakker til andre kollega-bedrifter. – Vi noterer jo at mange andre store byggeaktører velger Byggmakker. Det bekrefter jo på mange måter at vi også valgte rett, legger han til.

Nettportalen fungerer

TFS Entreprenør opererer hovedsakelig i Trondheims-området, men har også enkelte oppdrag ute i distriktet. Også her treffer de gjerne på en Byggmakker-butikk. I region 4 er det seks varehus med BM-logo; Tiller, Støren, Berkåk, Oppdal, Røros og Tynset. – Tilgjengelig er viktig for oss, at kontaktpersonene er der når vi henvender oss. Vi har også lært oss å sette pris på nettportalen til Byggmakker. Sammen med proffavdelingen på Tiller har vi blitt flinke til å bruke denne tekniske tjenesten. Den fungerer svært godt for oss, sier Johnsen. Han innrømmer at det satt litt langt inne å bruke netthandelen, men så ble de motiverte og fikk drahjelp. Johnsen anbefaler andre å bruke nettportalen. – Den er effektiv og sparer tid og krefter i et prosjekt. Basene og formennene våre bruker nettportalen. Her har de lagret bestillinger og kan enkelt finne ordrer som gjentar seg og har full oversikt over lagersituasjon, sier Mikal Johnsen.

Spiller pa samme lag 800x480 4

I et leilighetsbygg på Byåsen som TFS Entreprenør står bak, treffer vi på tømrer Odd Ivar Gangås.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?