K-Rauta-hero-banner
Artikler

Stimulerer byggfag-elever

Verktøypakkene som Byggmakker i Telemark deler ut til VG2-elever på byggfag, blir tatt godt i mot både av elevene og ikke minst bedriftene. Nå får de utplasseringselever som har med seg både arbeidsklær og verktøy - klar for å jobbe med noe produktivt.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Stimulerer byggfag elever 800x480 1

Hans Inge Gudmundsen i opplæringskontoret deler ut verktøypakker til VG2-elever ved Rjukan videregående skole.

Det begynte med en henvendelse fra opplæringskontoret for byggfag i tidligere Telemark fylke. Fra Byggmakker ønsket de pris på et spesifisert utvalg verktøy. Det er et flerfaglig opplæringskontor for både tømrere, murere, betongarbeidere, malere og taktekkere. – Vi har lenge her i Skien ivret for å heie frem lærlingene, og her så vi at vi kunne treffe svært mange potensielle byggfag-lærlinger. Så vi svarte at Byggmakker Skien ville sponse verktøypakker verdt 900 kroner til elevene, mot en liten egenandel på 200 kroner, opplyser proffansvarlig Tone Skjelbred.

Gi stolthet

Innenfor Telemarks gamle fylkesgrenser er det de videregående skolene i Rjukan, Kragerø, Notodden, Bø og Skien som har byggfagelever, og der det i alt er delt ut 84 verktøypakker som et pilotprosjekt med Byggmakker og opplæringskontoret. I pakkene fikk VG2-elevene en meterstokk, vinkel, brekkjern, snekkerhammer, , håndsag, tømmerblyant, vater og belteholder for hammer. – Vi er opptatt av å rekruttere flink ungdom til byggfagene. Å gi dem verktøy, bidrar til å gi dem stolthet for yrkesvalget sitt, sier Tone Skjelbred.

Møter forberedt

Andreas Gundersen er daglig leder i Boligentreprenøres AS i Skien. De er tre ansatte og har nå to utplasseringselever fra VG2 som blir lærlinger fra sommeren. De har også en person fra voksenopplæringen. – At elevene får en startpakke med verktøy som er deres eget, har stor verdi. Med verktøy og arbeidsklær som de eier selv, møter de i bedriften fullt utrustet til å jobbe. De både ser ut som, og føler seg som en likeverdig i bedriften, sier Andreas Gundersen. – Jeg håper dette er en ordning som vil fortsette, og at pilotprosjektet blir varig, legger han til. Han peker på at ordningen med arbeidsklær og verktøypakker skaper en likhet mellom VG2-elevene. Nå er det ingen som har dyrere klær eller verktøy enn de andre. – Det kan fort bli forskjeller, avhengig av de enkelte families økonomi. Det slipper vi nå. Jeg har vært kunde hos Byggmakker i Skien lenge, og er egentlig ikke så overrasket over at det nettopp er Byggmakker som tenker annerledes og går foran, sier Gundersen.

Vitaminsprøyte

Daglig leder Hans Inge Gudmundsen i Opplæringskontoret for byggfag i Telemark, sier at tilbudet fra Byggmakker betyr svært mye. VG2-elevene på utplassering to-tre dager hver uke kommer nå fra første dag fullt utstyrt med eget personlig verktøy. – På skolen har de laget verktøykassen. Elevene får eierskap til verktøyet sitt. De føler at de blir verdsatt, noe som er med å bidra til yrkesstolthet, sier Gudmundsen. Han legger til at det også er gunstig for byggfaglinjene på skolene at elevene får trening med å behandle verktøy. Av opplæringskontoret for de arbeidstøy. – Så takket være Byggmakker er VG2-elevene på byggfag i gamle Telemark fylke godt utrustet. Vi erfarer at elevene tar godt vare på verktøyet. Dette er en stor vitaminsprøyte og inspirasjon for å gå videre som lærling. Byggebransjen trenger slike innspill som det Byggmakker bidrar med, sier Hans Inge Gudmundsen.

bm side 26 02

Proffsjef Tor Salvesen hos Byggmakker Kragerø bak en stolt gjeng med VG2-elever utrustet med verktøypakker og arbeidstøy.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?