K-Rauta-hero-banner
Artikler

Tar hørsel på alvor

Som ledd i satsningen på HMS-produkter, fronter HMS-ansvarlig i Byggmakker Vestfold og Telemark elektroniske hørselsvern. Espen Sundbø erfarer at særlig de yngre synes disse øreproppene, som er godkjente hørselsvern, er praktisk å bruke.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Tar hoersel paa alvor 800x480

Tømrer Christian Holst synes de små gule elektroniske øreproppene er enkle og effektive i bruk.

Tømrer Christian Holst i Byggmesterfirma Andersen & Kristiansen AS ble raskt fortrolig med de små ørepluggene. De skjermer vekk skadelig høy støy, men gjør at du likevel hører de andre på byggeplassen. Du kan koble til telefonen og prate eller høre musikk. Men aldri så høy musikk at du ikke hører om noe uventet skjer rundt deg, eller at lydnivået skader deg.

– Disse små øreproppene er mye bedre i bruk enn de tradisjonelle øreklokkene, enten med eller uten radio. Særlig på varme dager er øreklokker ikke behagelig å ha på i lengden, sier Christian Holst.

– Folk flest er ikke bevisst på at vi har små ørehår som gjør at vi hører. Ved høy lyd, og særlig høyfrekventert, skades ørehårene og dør etter hvert. De kommer aldri tilbake. Når alle er borte, må du ha en annen type elektronisk propp i øret, nemlig et høreapparat, understreker Sundbø.

DEMPER DOBBELT X 2

Disse elektroniske øreproppene fungerer som trådløse hodetelefoner. De er laget for bruk i røffe og høylytte omgivelser. Støydempende mikrofoner gjør at de fungerer for samtaler selv om det er mye støy. I tillegg slipper de inn lyd når det er behov for det.

Det finnes flere typer elektroniske hørselsvern på markedet, men uansett hva du velger, må produktet ha en CE EN 352-godkjennelse for at det skal være et godkjent hørselsvern. I tillegg har produktet en SNR-verdi som forteller hvor mye hørselsvernet demper. ISOtunes elektroniske ørepropper er produktet som Espen Sundbø nå reiser rundt til byggefirmaer og presenterer. Proppene demper støy med hele 32 dB.

Tar hoersel paa alvor 800x480 1

HMS-ansvarlig i Byggmakker Vestfold og Telemark, Espen Sundbø, trekker frem fordelen med elektroniske ørepropper fremfor øreklokker: Ved bruk av briller tetter ikke klokkene effektivt nok, og det blir vanskelig å bruke lue.

NOK AV STØYKILDER

Daglig leder Oddbjørn Andersen i byggmesterfirmaet er glad for at tømrerne hans nå er i ferd med å bli vant til å bruke de nye øreproppene. I første omgang er det tre sett som er til testing, men det blir nok delt ut flere, tror han.

– Dette er neste generasjons hørselsvern, en nymotens greie kanskje, men en kjempegod nyhet. Ikke er de avskrekkende dyre heller. Du kan bruke hørselsvern og høre på musikk, men likevel få med deg om kollegaen din skader seg og skriker etter hjelp, sier han.

– Det er nok av høyfrekvente støykilder på en byggeplass; smellet fra pistolskyting, hammerslag over tid, hvining fra saga, legger han til.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.