K-Rauta-hero-banner
Artikler

Tekniske Tjenester – en mer effektiv hverdag for deg som er proff

Byggmakkers Tekniske Tjenester frigjør tid for deg og bedriften din, gir dere bedre inntjening, og sørger for trygg og lovlig boligbygging – uten bruk av dyre konsulenter.

Mange byggmesterfirmaer mangler dedikerte ansatte som kan ta seg av kalkyler, beregninger, prosjektering, søknader og dokumentasjon. Dette er kanskje noe dere opplever i hverdagen også? Kanskje dere til og med har mistet oppdrag fordi dere ikke har hatt mulighet til å gi tilbud raskt nok til sluttkunde? Det er nettopp derfor vi har lansert Byggmakker Tekniske Tjenester. 

proff tt 800x480 1

– Byggmestere og håndverkere fortalte at de kunne gitt flere tilbud, tatt flere oppdrag og fått fakturert flere timer dersom de fikk hjelp med noen av de viktigste planleggingsoppgavene, sier Petter Skjerven, som er konseptansvarlig proff hos Byggmakker. 

Og det er dette som er ideen bak Byggmakker Tekniske Tjenester – det er et konsept som forenkler arbeidsdagen og øker lønnsomheten i små og mellomstore håndverksbedrifter.

– Vi ønsker å skape en tett tilknytning til byggmesterne og håndverkerne fordi vi bryr oss om dem. De er våre viktigste kunder, og vi vil gi noe verdifullt tilbake. På laget har vi et av Norges største og beste kompetansemiljøer innen prosjektering av boliger i tre. Det betyr at når du bruker Tekniske Tjenester får du mer fritid, bedre inntjening og en trygg gjennomføring av byggeprosjektene dine.

BM-tekniske-tjenester-petter-skjerven-800x480-2

Petter Skjerven i Byggmakker Proff. 

Hvilke fordeler får du med Byggmakker Tekniske Tjenester?

Med Byggmakker Tekniske Tjenester får du hjelp til papirarbeidet. Du kan gi flere tilbud, få komplettert tegningsunderlaget, få hjelp til byggesøknader, samt foreta alt av detaljprosjektering. Da får du bedre tid til å bygge, i tillegg til å ta deg av kundene dine. 

– At vi kan ta oss av det tekniske, gjør at du kan behandle kundene dine raskere. Når du bruker mer tid på kjernevirksomheten din, samtidig som du får mer og flere fornøyde kunder, tjener bedriften din mer penger. Du slipper også å ansette flere medarbeidere, forteller Petter. 

En av fordelene de som allerede benytter seg av Byggmakker Tekniske Tjenester kanskje setter mest pris på, er at du slipper utgifter til dyre konsulenter – og at du får alt på ett sted. 

– Vi vet av erfaring at en god del virksomheter ikke bruker denne typen tjenester fordi det er kostbart. Tekniske Tjenester er svært rimelig priset, og ligger på omtrent halvparten av satsene hos konsulentfirmaene. I tillegg opererer vi hovedsakelig med faste pakkepriser. 

Dette får du som proffkunde hjelp til hos Byggmakker Tekniske Tjenester

1. Kostnadsoverslag

 • Rask beregning av materialkost som underlag for tilbud til sluttkunde
 • Basert på omtrentlig mengdeberegning
 • Timeberegning på montering av varer basert på tømrertariffen

2. Byggesøknadstegning

 • Arkitekttegninger
 • Byggesøknadstegninger
 • Situasjonsplan bygg på tomt
 • Energiberegning

3. Byggesøknader

 • Underlag til byggesøknad
 • ELLER BM utarbeider og sender søknad på vegne av kunden
 • Hjelp ved dokumenttilsyn fra kommunen

4. Detaljprosjektering

 • Detaljprosjektering av hele byggets konstruksjon basert på aktuell TEK, preaksepterte løsninger og alle relevante lover og regler
 • Endelig og korrekt mengdeberegning av alle materialer
 • Endelig materialkostnad / prisgrunnlag
 • Energimerking
 • Brannkonsept og brannprosjektering
 • Komplett detaljsamling – løsning kritiske detaljpunkter i bygget – preaksepterte løsninger

Slik er Byggmakker Tekniske Tjenester med deg fra A til Å

Husk at jo tidligere du involverer oss i prosjektet ditt, desto raskere og smidigere går det. Petter forklarer hvordan en prosess kan foregå. 

– Når du skal levere et tilbud, hjelper Byggmakker deg først med kostnadsoverslag og grovskisse. Etter at du har fått aksept fra kunden din, starter vi å arbeide med kompletterende tegninger, som blant annet byggesøknadstegning. Hvis du ønsker det, kan vi stå som ansvarlig søker på vegne av bedriften din.

Før byggingen starter gjør vi detaljprosjekteringen. Denne er helt nødvendig for å sikre at bygget planlegges i henhold til alle lover og forskrifter, og den danner videre grunnlaget for arbeidstegningen – som igjen inkluderer flere detaljtegninger. 

– På bakgrunn av dette arbeidet blir alt revidert, slik at du får en nøyaktig beregning av varekostnaden i prosjektet ditt med tilhørende mengder for alle varer. Dette kaller vi «endelig prisgrunnlag».

proff tt skisse 800x480

– Prisen avhenger blant annet av hvor mange trinn som er inkludert i oppdraget ditt, og antall etasjer i prosjektet. Uansett om du bruker lite eller mye av Tekniske Tjenester, vil du få en langt mer trygg, produktiv og effektiv hverdag. 

Se video om Tekniske Tjenester fra Byggmakker

Gratis rådgivning på kjøpet

Når du får kvalifisert hjelp av Byggmakker Tekniske Tjenester gjennom hele prosjektet ditt er du i trygge hender, og du kan være du sikker på at alt kommer i havn på en god måte. Og dersom du fremdeles ikke er overbevist, har Petter enda et par ess i ermet.

BM-Proff-partner-540x400-

– I hele byggeprosessen er vil tilgjengelig for rådgivning uten at det koster deg noe ekstra. Vi er også tilgjengelig ved tilsyn fra kommunen. 

– Alt i alt – med Byggmakker på laget får proffene en enklere og mer effektiv arbeidsdag?

– Ja, det gjør de. Det skal lønne seg for deg og bedriften din å overlate hele eller deler av prosjekteringsjobben din til Tekniske Tjenester hos Byggmakker.

proff tt brosjyre 800x480

Flere profftjenester fra Byggmakker

Som proffkunde hos Byggmakker får du enda mer hjelp enn Tekniske Tjenester. Faktisk får du alt du trenger for å gjøre hverdagen din enklere, slik at du kan bruke tiden din på det du skal – nemlig å bygge. Petter trekker i første rekke frem BM Portalen

proff bmportalen mobil 800x480 2

– Dette er nettbutikken vår som er spesiallaget for proffene. Den er åpen døgnet rundt og her kan du opprette prosjekter, få full oversikt ved å bestille per prosjekt, planlegge varekjøpene dine og få leveransene når du ønsker. Du kan se tidligere prosjekter, kjøp og reskontro, og opprette tilbud til kundene med dine påslag. 

– Byggmakker er også kjent for å være gode på logistikk?

– Det er vi. Bruker du oss på logistikk blir du og bedriften din mer effektiv og lønnsom, og fra du tar kontakt får du skreddersøm. Uansett størrelse, antall leveranser, hva du vil ha levert hvor og hvordan det skal leveres – Byggmakker skaffer det du skal ha til riktig tid og sted. 

Hvilke andre typer tjenester tilbyr Byggmakker til Proffen?

 • BM Portalen

 • Logistikktjenester

  • Byggeplasscontainer
  • Arbeidstelt
  • Lastebil med kran
  • Varebil
  • Henger
  • Tilhenger til utlån/utleie
  • Helikopterfrakt
 • Avfallshåndtering

 • Stillas og maskinutleie

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

 • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
 • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
 • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.

Er du allerede Byggmakker proffkunde?

Bestill i BM Portalen her