Skiskytter Marte Olsbu Røiseland og ektemann Sverre ønsket å flytte hjem. De er vant til å treffe blink. Det sørget Hetland Agder og proffavdelingen til Byggmakker Arendal for at de gjorde med huset sitt også. Med tett samarbeid gjennom hele prosessen måtte det bli bra.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Traff blink med hjelp av byggmakker 800x480

Marte Olsbu Røiseland og ektemann Sverre.

Et par mil inn i skogen fra der sommer møter skjærgård i idylliske Arendal, ligger et hus så råflott og moderne at det kan få deg til å miste munn og mæle. Såpass må det vel være når en verdensmester flytter hjem. Skiskytter Marte Olsbu Røiseland ble i 2020 kåret til årets kvinnelige idrettsutøver i verden. I løpet av sin imponerende karriere har hun vunnet flere kilo edelt metall. Som landslagstrener for de tyske skiskytterkvinnene er mannen hennes, Sverre Olsbu Røiseland, også godt kjent av journalister og TV-seere. Stjerneparet besluttet at det var på tide å flytte tilbake til hjemlige trakter.

PÅ FAMILIENS GÅRD

Den arkitektoniske perlen ligger litt oppi lia for et vakkert kulturlandskap preget av våningshus og rundballer. Et landskap Marte kjenner som sin egen innerlomme, for det var her hun vokste opp. Så da karrieren skulle legges på hylla og 10 år i Lillehammer skulle komme til en ende, føltes det naturlig å flytte hjem igjen, til en fraskilt tomt på familiens gård.

– Vi er jo fra Sørlandet begge to og hadde lyst til å komme nærmere familie igjen. Vi visste jo at Marte ikke ville holde på med skiskyting til hun ble 60 år, så derfor føltes det helt naturlig for oss begge å flytte sørover nå, sier Sverre.

Traff blink med hjelp av byggmakker 800x480 2

For ekteparet var det viktig å bruke lokale leverandører og materialer i så stor grad som mulig når de skulle bygge sitt nye hjem.

INN I OMGIVELSENE

Bak mang en vellykket realisert boligdrøm står en pålitelig entreprenør og en lokal leverandør av byggevarer. Byggmakkerkunden Hetland Agder AS ble stiftet i 1993. De har stått for utbygging av flere store boligfelt og prosjekter i Arendal de siste 29 årene og var et naturlig førstevalg for ekteparet.

Med lokal kjennskap, ekte engasjement og solid kompetanse tok Hetland Agder på seg jobben med å omdanne ekteparets drøm til virkelighet. Huset er lekkert innredet med et moderne kjøkken, et bad som på et spahotell og store stuevinduer som gir utsikt over hele dalen. Gulvet er av nydelig eik, så også lister og innerdører som smelter over i hverandre med svarte detaljer og dørhåndtak. Alt er levert av BM Arendal. Til tross for sitt moderne utseende, virker ikke huset prangende eller overdådig, for det er bygd inn i omgivelsene på en smakfull og elegant måte.

STRÅLENDE SAMARBEID

– Både Marte og Sverre hadde klare ønsker og et meget godt øye for detaljer da vi planla huset, forteller byggeleder Alf Jørgen Fjærbu i Hetland Agder.. Det var viktig for dem at selv om huset ble stort og flott så skulle det smelte naturlig inn i terrenget. Den jobben tok Bård Rannekleiv, daglig leder i Hetland Agder, på strak arm. Med utgangspunkt i de første tegningene ble huset tegnet om, skalert ned, tilpasset til tomta, endret og justert en rekke ganger. Og paret kunne ikke vært mer fornøyd.

– Samarbeidet med Hetland Agder har vært helt fantastisk. De har vært kjempeeffektive og det at de har arkitekt, snekker og alt i eget hus gjorde at vi slapp å gå via omveier, sier ekteparet i kor. Hetland Agder på sin side legger ikke skjul på verdien av samarbeidet med Byggmakker.

– Samarbeidet med vår byggevareleverandør har vært strålende. Det er mange grunner til at vi har brukt dem som aktiv medspiller i alle år. Alt fungerer bra, så vi ser ingen grunn til å gå til andre. Samarbeidet og oppfølgingen er rett og slett strålende, sier Rannekleiv. Også ekteparet engasjerte seg i prosessen og leveransene av konstruksjonsvirke. De er full av lovord overfor Byggmakker. – Det er en skikkelig JA-bedrift. Det er utrolig kult å jobbe med folk som er så positive og gira på å få til ting, sier Marte med et smil.

Traff blink med hjelp av byggmakker 800x480 3

Interiøret preges av stilrene linjer og duse overflater.

KORTREIST OG MILJØVENNLIG

Hele veien har det vært viktig for ekteparet å bruke lokale leverandører og materialer i så stor grad som mulig. Når en erfaren utbygger tar med seg en toppidrettsutøvers sans for perfeksjon og detaljer inn i husbygging, ja da må det bli fint.

– BM Arendal har levert alt av konstruksjonsvirke og alt av kledning, vinduer, innerdører, trapp og kjøkken kommer fra lokale leverandører fra rett borti gata. Dermed har paret fått alt de ønsket seg; et varmt og stilrent hus med kortreiste materialer og lekkert design.

KONSTRUKTIV DIALOG

Også vindusleveransen var relativt kortreist, fra Uldal i Birkeland, bare et par mil unna. Uldal engasjerte seg med praktiske og økonomiske løsninger. Huset har store vinduspartier og en stor skyvedørløsning. Distriktssjef for Uldal i Agder, Helge Bjorland, forteller at de hadde en konstruktiv dialog med Hetland Agder og Marte og Sverre, der de sammen fant beste løsninger for 3-lags isolerglass med blant annet flere selvrensende vinduer der det var hensiktsmessig.

– Vi er stolte og glad for å være en lokal leverandør, og for første gang har vi levert skyvedørsløsning og i så måte en komplett leveranse, sier Helge Bjorland.

De øvrige dørene er levert av Scanflex.

Traff blink med hjelp av byggmakker 800x480 4

Godt samarbeid om flott sluttresultat; fra venstre: Bård Rannekleiv og Alf Jørgen Fjærbu fra Hetland Agder, Sverre og Marte Olsbu Røiseland, Helge Bjorland fra Uldal og Peter Holm og Vegard Paulsen fra Byggmakker.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.