K-Rauta-hero-banner
Artikler

Trangt er bare fornavnet

Med fortau på tre kanter og stor trafikk av gående, biler, busser og trikker, var det utfordrende å etablere byggeplass da Storgaten 37 i Oslo skulle totalrehabiliteres. Men med en smidig byggherre, med en like smidig byggevareleverandør, går det så det suser.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Trangt er bare fornavnet 800x480

Fornøyd gjeng foran prosjektet i Storgaten, fra venstre; Salgsleder proff, Rune Sagvold, Byggmakker Brobekk, byggeleder og plassjef Jan Larsen, Håndverksteknikk, Tony Skarpsno, regionselger dør og vindu i Byggmakker, Axel Asphaug, region-uteselger proff og Thom Hansen, daglig leder og eier i Håndverksteknikk.

Håndverksteknikk AS er en totalentreprenør innen bygningsfag, med drøyt 30 ansatte. De kontraherer også alle tekniske fag, og har fått brynt seg skikkelig i arbeidet med denne bygården.

I bygningen var det forretninger og kontorer i første og annen etasje og 24 leiligheter i de tre øverste etasjene, pluss loft. Nå er det etablert sju leiligheter på loftet og leilighetene er gjort om til ca. 120 små og store hybler.

– Vi trodde først vi skulle rehabilitere gården for ca 75 mill. kroner, men havner på 135 – 140 mill. eks mva før vi er ferdige, sier daglig leder og hovedaksjonær i Håndverksteknikk AS, Thom Hansen.

Oppdragsgiver er HCH Eiendom, med personer i ledelsen som Thom Hansen kjenner godt fra før.

– Det er svært få andre oppdragsgivere jeg ville turt å påta meg et prosjekt av slik størrelse, beliggenhet og kompleksitet for, sier Hansen.

Trangt er bare fornavnet 800x480 1

Mye leire måtte graves vekk i kjelleren.

Han visste at det er trangt i Oslo sentrum, og ofte utfordrende å få levert byggevarer, materialer og containere. Men at Storgaten også var en byggeplass da de begynte våren 2021, med omlegging av trikkeskinner og fortau, bød på ekstra utfordringer.

– Dette er jo egentlig et byggeprosjekt hvor det ikke er plass til byggeplassen. Redningen ble at en av sidegatene er delvis stengt for gjennomkjøring, noe som ga plass for maskiner og utstyr. Så fikk vi heller tilpasse materialleveranser innimellom lastebilene til Kiwi og grønnsakshandleren, legger han til.

TOTALREHABILITERING OG VEL SÅ DET

Storgaten 37 er opprinnelig tre bygårder med hvert sitt bruksnummer, men har nå samme adresse. Nå er 9000 kvm areal straks totalrehabilitert. Vegger er flyttet, bærende vegger har fått nye åpninger, loftet er blitt til nye leiligheter, næringslokaler blir spisesteder, puber, barer og møteplasser for beboerne. Og i kjelleren, som for det meste var leire og dårlig utnyttede boder og lagerrom, blir det blant annet nattklubb.

– Vi fant raskt ut at dette var en totalrehabilitering og vel så det da vi begynte å kikke nærmere på hva som måtte til her, og hva byggherren ønsket å gjøre. For eksempel måtte vi finne ut hvordan vi skulle få gravd ut kjelleren samtidig som vi arbeidet oppover i etasjene, sier Thom Hansen.

Trangt er bare fornavnet 800x480 2

Over 2000 sekker med avfall ble heist ut fra gårdsrommet.

En annen oppgave som delvis er utvidet underveis fordi flere beboere skal inn i bygget, er ventilasjonsanlegget. Nye sjakter måtte etableres og grøfter graves i kjelleren for å få plass til 1,2 meter brede ventilasjonskanaler under gulvnivå. 2500 kvadratmeter næringslokaler er strippet helt ned og innredet på nytt.

GODT SAMARBEID

Til sommeren skal prosjektet være ferdig. Med HCH har de hatt en god og åpen dialog.

– HCH er samarbeidsvillig og fleksibel. Det samme kan jeg si om samarbeidet med Byggmakker Brobekk. De har levert byggevarer og materialer, containere og fulgt godt opp med sin byggeplass-service. Man tar det som en selvfølge at alle leveranser kommer når de skal, og at det ikke er noen reklamasjoner. Alle vet at det skjer feil likevel, og det er da du får testet kvaliteten på byggevareleverandøren din, sier Thom Hansen.

– Vi har jo å gjøre med en dyktig kunde. Vi har satt på de ressurser vi mener er nødvendig overfor Håndverksteknikk for at de skal være ajour med sine fremdriftsplaner, sier Rune Sagvold, salgsleder proff hos Byggmakker Brobekk.

Trangt er bare fornavnet 800x480 3

– Fleksibel oppdragsgiver og samarbeidsvillig byggevareleverandør gjør kompliserte byggeprosjekter enklere, sier Thom Hansen i Håndverksteknikk, her sammen med salgsleder proff, Rune Sagvold hos Byggmakker Brobekk.

Trangt er bare fornavnet 800x480 4

I tillegg til to containere med festemateriell og utstyr fra Byggmakker, har Håndverksteknikk flere verktøyskap som dette på byggeplassen.

BLIR NORGES STØRSTE KOLLEKTIV

120 studenter og unge kan flytte inn i Storgata 37 etter sommeren, dersom utelivsaktøren We Come In Piece får det som de vil. Bygården blir en eksklusiv medlemsklubb med studenter som hovedmålgruppe.

Beboerne får et medlemskap inkludert i leieprisen, som vil variere fra 6750 kroner til 9000 kroner for en vanlig hybel.

I tillegg til studenthybler blir det spennende fellesarealer, spisesteder og nattklubb. We Come In Piece driver fra før flere utesteder i Oslo, og vil legge til rette for at huset skal være et kult sted å oppholde seg, for å danse, spise og drikke, og for å være et sted å bo.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.