K-Rauta-hero-banner
Artikler

Trefiberisolasjon bidrar til en pustende konstruksjon

Nativo Trefiberisolasjon er et godt alternativ når du vil bygge uten tett plast i vegger og tak. Ved å isolere med trefiber og benytte en diffusjonsåpen dampbrems vil konstruksjonen «puste» bedre.

Lars Frode Mathisen, gründer og salgssjef i Smarte Boliger på Furnes, er storfornøyd med å bruke trefiberisolasjon.

– Tette hus er ikke bra for oss. Vi ønsker ikke at kundene våre skal bo i «hermetikkbokser». Vår erfaring er at trefiberisolasjon øker den relative luftfuktigheten i huset. Det tror vi er bra for oss mennesker, sier han.

Nativo Trefiberisolasjon har hygroskopiske egenskaper, som betyr at den opptar og avgir fukt avhengig av luftens relative fuktighet.

I kombinasjon med trefiberisolasjon anbefaler Hunton å benytte en diffusjonsåpen dampbrems, som Hunton SD10™, som en erstatning for tradisjonell dampsperre (tett plastfolie) i diffusjonsåpne og isolerte tak-, bjelkelag og veggkonstruksjoner.

Denne har en konstant Sd-verdi på 10m (vanndampdiffusjonsmotstand), og sørger for at en begrenset mengde byggfukt kan tørke innover i rommet. Dermed vil den bidra til uttørking av uønsket overskuddsfuktighet.

Brodtekst1-HUNTON Trefiberisolasjon

– Denne løsningen er særlig bra i et nordisk klima der vi har store variasjoner i temperatur og luftfuktighet, forklarer Thomas Løkken, teknisk sjef i Hunton.

Gir ekstra god lyddemping

Trefiberisolasjon har ekstra gode lyddempende egenskaper. Hunton Nativo® Trefiberisolasjon har høy densitet (egenvekt) som påvirker lydegenskapene positivt i konstruksjoner. Lyden isoleres effektivt både mellom rom og bjelkelag.

Når det skal bygges en lydkonstruksjon stilles det spesifikke krav til lydnivåer. Med en lydvegg i klasse C, som er konstruksjonen mellom boenheter, er grenseverdien for luftlyd minimum 55 dB i feltmålt verdi, jfr NS 8175:2012 som det henvises til i TEK17.

På oppdrag fra Hunton har SINTEF testet ulike konstruksjoner med Nativo Trefiberisolasjon i sine laboratorier. Testresultatene av lydvegg mellom boenheter, viser at løsningen oppnår 64 dB(Rw). Dermed er standardens krav oppfylt med svært god margin. Ved å bruke Nativo Trefiberisolasjon vil denne løsningen være langt bedre enn kravet i NS 8175:2012

Brodtekst2-HUNTON Trefiberisolasjon

Lavt klimafotavtrykk og behagelig arbeidsmiljø

Nativo Trefiberisolasjon produseres i all hovedsak av granflis. Flisen leveres fra sagbrukene rundt Gjøvik og er 100% PEFC-sertifisert. Trefiberisolasjon lagrer karbon hele produktets levetid.

Alle trenger en makker!

Med høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester ønsker vi i Byggmakker å forenkle hverdagen din og gi deg den beste servicen du kan få.

Vi er på lag med proffen, og som proffkunde hos oss får du tilgang til en rekke fordeler og løsninger som gjør hverdagen mer effektiv, produktiv, bærekraftig og lønnsom for deg og bedriften din.

  • Du kan bestille når du vil i nettbutikken BM Portalen, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter, historikk og mye mer.
  • Du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler og helikopter.
  • Du får hjelp med tekniske tjenester, blant annet tegninger, søknader og detaljprosjektering

Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her.

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste? For som vi sier: Alle trenger en makker.