K-Rauta-hero-banner
Artikler

Trefiberisolasjon som «puster» kan bidra til å skape et godt inneklima

Refseth bygg som holder til på Støren i Sør-Trøndelag er en av håndverkerbedriftene som for lengst har gått over til å bruke Nativo trefiberisolasjon fra Hunton. Grunnen er at dette er et miljøvennlig valg, samtidig som det sikrer et godt arbeidsklima for bedriftens ansatte. Viktigst av alt er likevel at husene de bygger blir behagelige å bo i for de som flytter inn når jobben er gjort.

– For selve bygget betyr det mye at det ikke blir for tett, men at det «puster» og bidrar til å skape et godt inneklima, forklarer Kenneth Refseth, medeier i bedriften.

Trefiberisolasjon er å foretrekke, ettersom dette isolasjonsmaterialet er i stand til å ta opp-, transportere- og avgi fukt i mye større grad enn andre isolasjonstyper. Dette reduserer dermed faren for kondens i konstruksjonen og relaterte byggeskader.

Etter omfattende testing, har også SINTEF Byggforsk konkludert med at trefiberisolasjon fra Hunton ikke er like avhengig av en tett, innvendig dampsperre som hvis du bruker mineralullisolasjon. I stedet for tett plast, kan du derfor bruke pustende dampbrems, noe som er en svært god løsning for å skape et sunt inneklima.

Trefiberisolasjon i hånd

Godt arbeidsmiljø mens du isolerer

Det er en god stund siden Refseth Bygg begynte å bruke Hunton-systemet, og de har aldri sett seg tilbake. Trefiberisolasjon er et naturlig produkt som ikke gir irritasjon på huden eller ubehag i luftveiene – hverken under montering eller etter at beboerne har flyttet inn. Det avgis heller ingen skadelige avgasser eller svevestøv.

– Arbeidsklimaet på våre prosjekter er kjempegodt, selv mens isoleringsarbeidet pågår. I tillegg får vi den fine lukten av sagbruk over hele byggeplassen, avslutter Refseth.

Om Hunton Nativo Trefiberisolasjon

  • Teknisk godkjent av SINTEF Byggforsk
  • Lagrer varme
  • Lyddempende
  • Transporterer fukt
  • Gir ikke ubehag eller irritasjon ved montering
  • Lagrer karbon og reduserer CO2-utslipp
  • Laget av gjenvinnbart materiale

(Les mer: www.hunton.no)