K-Rauta-hero-banner
Artikler

Verdifullt med container

– Det har blitt mindre svinn etter at vi fikk containeravtalen med Byggmakker. Nå plukker ikke folk med seg mer enn de vet at de trenger. I tillegg sparer vi mye tid ved at containeren hele tiden etterfylles. Containeren er som en liten ansatt.

Bli Byggmakker proff kunde her

Søk her

Verdifullt med container 800x480

Tomas Heglum i GB Entreprenør er ikke så ofte i containeren.

Det sier konstruktør og prosjektleder Tomas Heglum i GB Entreprenør i Overhalla, nord i Trøndelag. De samarbeider godt med uteselger Sverre Moan i Byggmakker Overhalla, 25 kilometer nord-øst for Namsos.

– Vi har et lager med festemidler og utstyr i en 20 kbm container som vi eier selv. Men vi behøver ikke tenke mye på oppfølgingen av lagerbeholdningen. Den tar Byggmakker seg av, fortsetter Heglum.

GB Entreprenør har 16-17 mann fordelt på fire arbeidslag som fører opp landbruksrelaterte bygg og noe næringsbygg i betong. De opererer i hele Midt-Norge og Nordland.

Gjensidig tillit

GB Entreprenør har satt opp en liste over produkter de ønsker lagerført i containeren, og hvilke minimumsantall beholdningen skal ha. I tillegg til et bredt utvalg festemidler, finner vi blant annet betongbor, lim og fugemasser for betongarbeider, kappskiver og jernbindertråd.

Verdifullt med container 800x480 2

Festemidler og ulike typer forbruksmateriell er alltid for hånden for kunden.

Dette er artikler som Byggmakker Namsos tar inn til GB Entreprenør, og som de ellers ikke lagerfører i butikken.

– Jeg er innom containeren i Overhalla en gang i uka for å sjekke og rydde litt. Jeg logger meg inn på kundens side i BM-Portalen og bestiller varer jeg ser mangler, og fyller opp når jeg er der neste gang, forteller Moan.

GB Entreprenør er en kunde som Byggmakker har hatt i mange år. Samarbeidet preges av gjensidig tillit. Moan har egen nøkkel til containeren. Han behøver ikke legge beslag på noens oppmerksomhet. – Min jobb er å gjøre det enkelt for kunden, sier Moan.

Arbeidsklær neste?

– Vi vet at vi alltid har det vi trenger i containeren. Hver mandag fyller gutta opp bilene sine med det de trenger resten av uka. Før kjøpte de inn et antall varer «for å være sikre». Det førte gjerne til svinn. Nå slipper de å hamstre, og vi opplever at forbruket på enkelte produkter har gått ned. Trenger en ansatt et par tuber lim, plukker han med seg nettopp det, og ikke tre-fire, som bare blir borte på veien senere, sier Heglum. – Containeren er blitt en verdifull del av hverdagen for oss. Byggmakker er flinke til å informere og veilede oss om nye produkter vi kan bytte til. Sortimentet i containeren er justert flere ganger i årenes løp, forteller Heglum. Så godt synes de containeren med festemateriell og forbruksmateriell fungerer at de ikke er fremmed for tanken om å anskaffe en ny container bare med arbeidsklær.

– Vi kjenner til hvordan det fungerer med kommisjonslageret med arbeidsklær og verneutstyr hos Overhalla Betongbygg, så vi får se når neste avtale om klær skal skrives, sier Tomas Heglum.

Verdifullt med container 800x480 3

– For oss er det verdifullt at de ansatte alltid kan hente det de trenger i containeren. Vi har liksom Byggmakker utenfor kontordøren, sier Tomas Heglum.

Verdifullt med container 800x480 4

Uteselger Sverre Moan i Byggmakker Namsos og Tonje Randeberg i Overhalla Betongbygg samarbeider om kommisjonslageret.

Effektivt kommisjonslager

I et lite rom hos Overhalla Betongbygg med sine rundt 150 ansatte har Byggmakker Overhalla organisert et kommisjonslager med sko, arbeidsklær og annet personlig verneutstyr.

Sammen med Byggmakker har bedriften utarbeidet et grunnsortiment av verneutstyr, sko, kneputer, regntøy, bukser, T-skjorter og ulike typer jakker. Lageret skal inneholde et minimumsantall av de forskjellige produktene. Leankoordinator Tonje Randeberg i Overhalla Betongbygg har ukentlig dialog med uteselger Sverre Moan, som samtidig sørger for varepåfylling. Bedriften bruker BM-Portalen og velger ansattenummer som prosjektnummer. Da har de oversikt over hva hver enkel ansatt tar ut, samtidig som etterbestilling går til Byggmakker. Alt av klær leveres med bedriftens logo.

– Hvert år går det varer gjennom lageret her for en halv million kroner, opplyser Tonje Randeberg.

På lag med proffen – vi forenkler hverdagen din!

Som proffkunde i Byggmakker får du tilgang til fordeler, teknologi, tjenester og løsninger som gjør deg og bedriften din mer effektiv, produktiv, lønnsom og bærekraftig. 

I nettbutikken BM Portalen kan du bestille når du vil, og du får full oversikt over varekjøp, prosjekter historikk og mye mer. Vi lover deg at du får leveringen din til rett tid på byggeplassen, og du kan leie utstyr, biler – og helikopter Du får hjelp med tekniske tjenester av topp kvalitet, blant annet tegninger, søknader og dokumentasjon Med fordelsprogrammet får du forsikringer, juridisk rådgivning og rabatter på en lang rekke tjenester Er du proffkunde? Da logger du inn i BM Portalen her

Ønsker du å bli proffkunde? Da kan du lese mer her, fylle ut skjemaet – og så tar vi kontakt med deg.

Som en av Norges største byggevarekjeder har vi mange privatkunder som spør etter dyktige håndverkere. Hver dag formidler vi proffkunder til små og store byggeprosjekter over hele landet – kanskje du og bedriften din blir de neste?