K-Rauta-hero-banner
Artikler

Weber lanserer skumlimet StoneFix

Produktnyhet fra Weber

Weber StoneFix

Weber Stone Fix er et hurtigherdende polyuretanbasert skumlim som er tilpasset liming av blant annet belegningsstein, murblokker av betong, tegl, samt Leca Lettveggblokker m.m. Produktet er utviklet for å erstatte sementbaserte murprodukter og kan påføres raskt uten bruk av vann, strøm eller verktøy. Stone Fix er enkelt å påføre, begynner å herde etter 15 minutter og oppnår full styrke etter ett døgn. Limet kan benyttes i minusgrader uten at styrken svekkes. Sammenlignet med tradisjonell murmørtel erstatter en flaske på 750ml ca. 100kg mørtel.

Weber Sokkelpuss, spesialpuss for sokler

Weber.therm 260 Sokkelpuss er en spesialpuss beregnet for isolerte, murte, støpte og pussete sokler. Den oppnår god vedheft til isolerte grunnlag kun ved å rubbe opp underlaget. Pussen er basert på kalk og sement og beregnet for flater som trenger ekstra fasthet og bestandighet. Den legges i to sjikt med et armeringsnett i det første sjiktet. Sokkelpussen behøver ikke overflatebehandling og fremstår da som en klassisk grå pusset sokkel. Sokkelpuss kan kombineres med Weber Fiberpuss systemet og Webers sluttbehandlinger basert på Silikonharpiks

Unngå riss i murverk

Utbedring av riss og sprekker i murverk er et stadig tilbakevendende tema. Ved større sprekker eller riss er det som regel anbefalt å legge inn en forsterkning, og nå har Weber kommet med et nytt rissarmeringsnett med glidesjikt på markedet. Sprekken åpnes minimum 10 cm på hver side, og så bakes nettet inn i grunningsmørtelen etter eventuelt resprekking av murverket. Deretter bygger du ny puss utenpå, som normalt. Fordelen er at risikoen for opprissing langs samme sprekk blir kraftig redusert. Weber 411 Rissarmeringsnett er laget av glassfiber, har høy strekkstyrke og er selvfølgelig alkaliebestandig for alle typer pussmørtler. Armeringsnettet kommer i ruller á 200 mm x 20m.