K-Rauta-hero-banner
Artikler

Nå får du som er boligeier gratis energirådgivning av Byggmakker

Med dagens høye strømpriser blir stadig flere av oss opptatt av å finne strømtyvene i boligene våre. Sammen med Energiportalen har Byggmakker Skien derfor lansert en tjeneste der du enkelt ser hvordan du kan redusere strømregningen din. Og snart følger flere Byggmakkere etter.

Å vite hvor du skal sette inn sparetiltak er ofte lettere sagt enn gjort, både fordi det kan være vanskelig å orientere seg – og fordi det finnes mange strømtyver. For noen kan det være nok å legge på tetningslister rundt vinduer og dører, mens hos andre må disse byttes og huset etterisoleres.

Og det er jo leit å bruke titusener av kroner på diverse sparetiltak dersom de i utgangspunktet ikke var nødvendige å gjennomføre. Samtidig er det fint å få gode råd om hva det lønner seg for deg å gjøre.

Energiportalen analyserer boligen din

Det er nettopp her samarbeidet mellom Byggmakker Skien og Energiportalen kommer inn i bildet. Dette er en tjeneste der du med hjelp fra en energirådgiver analyserer boligen din, og får svar på hva du kan tjene på ulike sparetiltak. Men hvorfor har vi satt i gang med dette?

– Vi i Byggmakker har alltid som mål, og spesielt med de høye levekostnadene alle opplever for tiden, å gi boligeiere kunnskap. Det være seg om bygging, snekring og oppussing, eller som i dette tilfellet – å gi gode råd som fører til redusert energibruk, forteller daglig leder hos Byggmakker Skien, Pål Berger Hansen.

Redusert energibruk gir deg to store fordeler. For ikke bare får du lavere strømregning, men stadig flere av oss ønsker å leve mer grønt og bærekraftig. Og jo mer du reduserer energibruken, desto mer bidrar du til en mer klima- og miljøvennlig hverdag.

– Gratis energirådgivning er en del av satsingen vår på dette området. Vi i Byggmakker skal legge forholdene til rette, slik at det blir enkelt for deg som er boligeier å foreta valg som både er lønnsomme for lommeboken og bra for miljøet.

– Dette er et pilotprosjekt – betyr det at det kommer til andre Byggmakker-varehus også?

– Pilotprosjektet er at vi prøver her i Skien. Hvis dette er en tjeneste kundene våre ønsker, vil vi rulle det ut i flere områder etter hvert.

Energiportal BM Skien 800x480

Snakk med en energirådgiver

Byggmakker Skien har tatt konseptet enda lenger enn ut på nettet – ja, faktisk har de tatt det helt inn i varehuset. Om du ønsker kan du nemlig besøke deres egen Energistasjon hver dag, og hver uke har de Energitorsdag. Da vil det være flere leverandører til stede du kan snakke med, eller bli satt i kontakt med. Pål forklarer hvordan prosessen foregår, enten du velger å gjøre det hjemme eller hos Byggmakker.

– Du kan gjøre det selv, men det enkleste er å snakke med en av energirådgiverne våre. Når adressen din blir lagt inn på Energiportalen, får du all offentlig informasjon om byggeår, areal og standard. Så legger du inn antall personer som bor der og dagens energiforbruk, og da ser vi hva du bruker mye strøm på – som for eksempel unødvendig mye oppvarming. På bakgrunn av dette anbefaler energirådgiveren tiltak, og du får en rask og enkel oversikt over hvor mye du kan spare.

Du kan spare 15.000 kroner i året på strøm

I løpet av tiden de har hatt tjenesten tilgjengelig, er det vanligste rådet å bytte ut vinduene – her er det mange av oss som slipper ut mye varme. Som en god nummer to kommer etterisolering av loftet. Begge disse har stor effekt, og gir vesentlig lavere strømregning. Det betyr at investeringen betaler seg inn i løpet av få år. Men hvor mye sparer man?

– Hvis du både bytter vinduer og etterisolerer loftet på en enebolig, varierer det fra 7000 til 8000 kWh (kilowattimer). Disse har et gjennomsnittlig forbruk på 36.000 kWh, så vi snakker om en besparelse på rundt 20 prosent. For hele 2022 endte snittprisen på strøm i Sør-Norge på omtrent 2 kroner per kWh, så hvis vi tar det som utgangspunkt betyr det at du vil spare rundt 15.000 kroner hvert eneste år fremover.

Energirådgiver Magnus 800x480

Gratis energibefaring hjemme

I tillegg til energirådgivning i varehuset, tilbyr Byggmakker Skien hjemmebesøk. Eller som de liker å kalle det – energibefaring. Men hva går denne ut på? – Den går ut på at byggmestere og energirådgivere kommer hjem til deg. Sammen går dere gjennom boligen din, og blir enige om hvilke tiltak du ønsker å gjennomføre. Dette er en del av Fiks Ferdig-tilbudet vårt, slik at du enkelt og greit får alt levert ferdig installert, sier Pål.

Under hjemmebesøket brukes det blant annet et termografikamera som avslører hvor du har størst lekkasje – og som altså er den store strømtyven i hjemmet ditt.

– Da får du visualisert hvor du har mest varmetap. Her er det mange som får seg en overraskelse når de ser hvor mye som bokstavelig talt flyr ut av vinduet – det er jo den flaten i huset som er kaldest.

Og den gode nyheten er at det ikke bare er selve rådgivningen som er gratis – det gjelder også energibefaringen.

– Det er helt riktig. Du betaler ingenting før du eventuelt bestiller produktene vi anbefaler.

– De som har lest helt hit – hvordan får de gratis energirådgivning og eventuelt energibefaring til boligen sin?

– Da er det bare å gå inn på Energiportalen, trykke på Byggmakker-logoen der, og så tar vi kontakt med deg derfra. Du kan også sende mail eller ringe. Det beste og mest hyggelige er om du kommer innom – vi setter pris på menneskelig kontakt her hos oss, avslutter Pål med et smil.

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.