K-Rauta-hero-banner
Artikler

Fiks ferdig smarthus fra Byggmakker gir deg lavere strømregning

Har du også for alvor begynt å merke at strømregningen er høyere enn før? Skulle du ønske det fantes en enkel måte å redusere den på? Hva om vi forteller deg at det finnes – og at du kan tjene inn investeringen i løpet av ett år?

Siden høsten 2021 har de fleste av oss opplevd stadig høyere strømkostnader. Og selv om vi får strømstøtte, har summen vi betaler mangedoblet seg. Det sier seg selv at en merutgift på tusenvis av kroner hver måned går ut over lommeboken – og humøret.

Alle ønsker lavere strømregninger. Men dette kan ofte være vanskelig å få til i en jungel av ENØK-tiltak, mer eller mindre gode spareråd og ikke minst investeringer som gjerne koster mer enn de smaker.

Det enkleste du kan gjøre for å få en lavere strømregning er å gjøre boligen din smart, men hva innebærer dette? Ja, hva er et smarthus?

– Overordnet er det et intelligent hjem der du har kontroll over boligen med et panel eller en app. Du kan velge en eller flere smarte løsninger, som du så kan kan bygge videre på etter hvert, sier salgsleder Magnus Fillingsnes hos Byggmakker Handel.

Fordelene med et smarthus er at det er energibesparende. Du kan enkelt justere forbruket, og blant annet lade elbilen din når strømprisen er lavest.

Og nå vil Byggmakker, som den første og eneste byggevarekjeden, gjøre strømsparing enklere for deg gjennom å tilby Fiks ferdig smarthus.

Dette er noe kundene våre ønsker. Med smarthusløsningen vår kan du styre lys og varme, som å øke temperaturen på varmekablene på hytta dagen før du reiser opp. Likeledes kan du senke temperaturen på varmekablene hjemme når du er på hytta – og sette den opp før du drar. Så alt i alt får du bedre kontroll, og du reduserer faren for vann- og brannskader.

I tillegg kan du skru av og på lys om kvelden og natten i ulike rom selv om du ikke er hjemme, slik at du minsker risikoen for innbrudd.

– I det hele tatt: Fiks ferdig smarthus fra Byggmakker gjør livet ditt mer komfortabelt.

Kan lønne seg allerede etter ett år

Som nevnt innledningsvis kan noen strømsparingstiltak bruke lang tid på å betale seg tilbake. Det er ikke tilfelle med Fiks ferdig smarthus.

– Allerede fra dag én begynner du å spare strøm, og med dagens priser kan investeringen lønne seg innen et år – eller to, hvis du går for en stor grunnpakke. Etter det vil smarthusløsningen din være ren netto, forklarer Magnus.

Som om ikke det var nok – med mange systemer kan det være vanskelig å orientere seg om hva du faktisk trenger. Det har Byggmakker gjort noe med, og du har tre grunnpakker og flere tilleggsprodukter du kan sette sammen.

  • Smart termostat for elektrisk gulvvarme
  • Smart dimmer for styring av eksisterende lyskilder
  • Smart bryter som slår av lyset og senker varmen når du forlater boligen din – og skrur dem på når du kommer hjem
  • Smart bryter som slår av lyset og senker varmen når du legger deg – denne kan du ha på sengekanten eller hvor som helst i boligen

Når du er hos oss plukker du de grunnpakkene du har behov for, og velger eventuelle tilleggsprodukter. Så går du til kassen, og betaler 10 prosent av totalpris.

Og det er alt du trenger å gjøre – Byggmakker gjør resten. Vi tar kontakt med nærmeste Elfag, som står for befaring og montering. Og når jobben er gjort, betales de resterende 90 prosentene.

Dersom du er usikker på hvilken smarthusløsning som passer for deg, får du selvsagt hjelp av en medarbeider hos Byggmakker. Du kan også høre med elektrikeren som kommer hjem til deg på befaring.


Dette koster Fiks ferdig smarthus fra Byggmakker – inkludert montering

  • Varmestyring (to termostater og en smartbryter) 5990 kroner
  • Lysstyring (tre dimmere og en smartbryter) 6990 kroner
  • Smarthus total (tre dimmere, to termostater og to smartbrytere) 10.990 kroner
  • Ekstra dimmer 1599 kroner
  • Ekstra smartbryter 999 kroner
  • Ekstra termostat 1699 kroner

BM-FFB-202218-800x480


Trådløst og lekker design

Med Fiks ferdig smarthus kan du styre lys og varme i boligen og på hytta med ett enkelt tastetrykk. Du kan for eksempel ha hovedbryteren ved sengen, slik at du kan skru av alle lysene når du legger deg. Om du vil ha bryteren et annet sted, kan den festes der du ønsker.

Så er det jo slik at vi vil jo ha det pent hjemme, og du lurer kanskje på om dette er store og klumpete saker som gir deg ledninger hist og her, og borehull i veggen? Magnus kan berolige deg med at det slett ikke er tilfelle. Du trenger heller ikke å rive vegger, da det kun er ettermontering på strømanlegget du allerede har.

Lysbryterne, termostaten og dimmeren er snertne, slanke og elegante, og bygger ikke mye ut fra veggen. Du kan også velge om du vil ha sort matt, hvit matt eller polarhvit. Selve løsningen er ny, men produsenten leverte samme design til Sommerhytta på TV 2 som de fikk mye skryt for. De fikk mange henvendelser fra seerne på at dette var noe de ønsket seg.

Appstyrt

Det er også mulig å legge til appstyring når du måtte ønske. Dette kan gjøres i dialog med Elfag. Da kan du bruke appen til å styre alt på samme måte. I den kan du også sjekke hvor mange grader du har i ulike rom hjemme eller på hytta, noe som er spesielt nyttig hvis det blir ekstra kaldt ute.


Fiks ferdig smarthus fra Byggmakker får du foreløpig hos

Bor du ikke i nærheten? I løpet av kort tid kommer Fiks ferdig smarthus til flere Byggmakker!


Kan du si nei til lavere strømregning?

Fiks ferdig smarthus er en løsning som passer i alle boliger og hytter. Spesielt når du er i gang med etterisolering og andre typer oppussing for å senke strømregningen, kan det ifølge Magnus gi deg store fordeler å tenke smart. Da blir nemlig tiltakene mer effektive.

– Med det sagt er dette aktuelt for alle som ønsker mer kontroll på forbruket, og dermed få lavere strømregning. Her får du et veldig godt utgangspunkt for et fullskala smarthus du kan koble disse tingene opp mot etter hvert – det vil nemlig komme flere produkter i serien.

– Så det betyr at alle som har lest hit bør ta seg en tur til nærmeste Byggmakker og kikke på Fiks ferdig smarthus?

– Absolutt! Dette er topp kvalitet som blir installert av proffer, og du får gode råd om hvordan boligen og hytta kan bli enda smartere. Her får du et effektivt tiltak som brukt på riktig måte garantert gir deg lavere strømregning. Og hvem kan vel si nei til det?

BM-FFB-202216-800x480

Les mer om Smarthus her eller ta en titt på vår produktbrosjyre

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.