K-Rauta-hero-banner
Artikler

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.

Drømmer du om å tilbringe mer tid ute i hagen? Det er du ikke alene om. Stadig flere velger å flytte både stue, spisestue og kjøkken ut om sommeren – og skal vi tro ekspertene er det ikke mye som skal til for å skape en flott og funksjonell helårshage.

— Det viktigste du trenger er fleksible vegger, tak og et solid underlag som tåler årstidene, forteller interiørstylist Tone Kroken.

Hun har ett godt råd til deg som skal fornye uterommet: Velg heller.

Heller er vakre å se på, deilige å gå på og så å si vedlikeholdsfritt. Selv liker jeg å bruke kortreist miljøstein med fargene vi finner i vårt eget landskap. Den norske naturen er helt unik, og blir enda vakrere når man supplerer med ting som hører hjemme i den, sier hun.

Drømmer du om mer fritid og mindre hagearbeid? Heller krever så å si ikke vedlikehold og holder seg naturlig vakre år etter år. - Tone Kroken, interiørstylist.

Byggmakker Asak Tone-Kroken interiorstylist

Dette er hagetrendene i 2020

Det finnes mange valgmuligheter dersom du går for heller i hagen. Kombinasjonen av overflater, farger og formater bidrar til å gi hagen din en unik personlighet.

Byggmakker Asak Polar-AC

STILIG MED STEIN: Heller kommer i mange ulike formater og design. Foto: Asak Miljøstein.

Skandinavisk

Det lyse og lette uttrykket som forbindes med Skandinavia er supertrendy både utendørs og innendørs. Lyse farger, rene linjer, naturlige materialer og fokus på funksjonalitet er stikkord som beskriver den populære trenden.

Kritt AC fra Asak er en lys grå helle med lett struktur i overflaten som gir et tidløst og stramt uttrykk, samtidig som den er deilig å gå på. Den passer perfekt til moderne arkitektur og minimalistiske hager.

Byggmakker Asak Kritt naerbilde

TIDLØST: Lyse heller i stort format kombinert med organiske materialer er helt i tråd med den skandinaviske interiørstilen mange elsker. Her med hellen AC Kritt. Foto: Asak Miljøstein.

Byggmakker Asak Kritt staaende

GRÅTT MOT GRØNT: Den skandinaviske stilen er tidløs, naturlig og enkel. Her med AC Kritt. Foto: Asak Miljøstein.

Byggmakker AsakKritt AC miljo

PRAKTISK: Med heller i hagen blir det enda enklere å nyte måltidene utendørs. Også dette uterommet har fått heller i serien Kritt AC. Foto: Asak Miljøstein.

Naturlig

Landets beste arkitekt er den norske naturen i seg selv, med alle dens former, farger og materialer. Hvorfor ikke la disse gå igjen i hagen?

Vulkan AC er en lekker helle med en dyp grå farge som minner om granitt og norsk svaberg. Den ser ren og delikat ut når gresset er grønt om sommeren og får en varm tone mot høstfargene. Overflaten er lett strukturert og uttrykket tidløst og harmonisk. Vulkan passer godt i klassiske hager og matcher de fleste arkitektoniske stilarter. Kanskje er det akkurat denne du trenger til hytta?

Byggmakker Asak Lava-AC miljo

KAMELEON: Vulkan AC fra Asak er en lekker steinhelle som blender godt inn med resten av terrenget i hagen. Foto: Asak Miljøstein.

Byggmakker asak vulkan oversikt-hage

UTNYTT PLENEN: Heller er et supert alternativ hvis du ønsker deg en platting på gressplenen. Hvorfor ikke lage en sti eller to når du først er i gang? Foto: Asak Miljøstein.

Funksjonelt

Har du stor hage? Del den inn i soner. Det skaper fine kontraster og kan bidra til at du får mer ut av arealet. Dette er en allsidig og funksjonell helle som egner seg like godt midt på plenen som på terrassen, men kan også brukes i inngangsparti eller som gangsti.

Den er antrasittfarget og den mørkeste i hellesortimentet til Asak Miljøstein. Den myke strukturen i overflaten tilfører noe eksklusivt og passer til de fleste byggestiler.

asak allsidig lava ac

ALLSIDIG: Lava AC kommer i flere formater. Her brukt foran inngangsparti og som gangsti. Foto: Asak Miljøstein.

Byggmakker Asak Lava-AC fugleperspektiv

POPULÆR: Lava AC er en klassisk, eksklusiv helle som passer både moderne og tradisjonell byggestil. Foto: Asak Miljøstein.

I Norge har vi mye frost og telehiv.

Byggmakker Asak heller flyfoto

Skal du legge nytt underlag i hagen, sparer du deg for mye bekymring ved å velge heller eller belegningsstein.

Hellesortimentet fra Asak er innholdsrikt og variert slik at du finner en stil som kler både huset og hagen din.

Så å si alle hellene i sortimentet er tilnærmet vedlikeholdsfrie, og med helleklosser eller drensduk på fast underlag er de dessuten hakket enklere å legge enn terrassebord.

PLANLEGGER DU Å FORNYE UTEROMMET?

DU FINNER MASSEVIS AV HAGEINSPIRASJON HER!

Hellene fra Asak Miljøstein kommer i følgende formater:

  • 60 x 60 x 4 cm
  • 60 x 40 + 4 cm
  • 40 x 20 x 4 cm
  • 40 x 40 x 4 cm