K-Rauta-hero-banner
Artikler

Ingen utekos uten utepeis

Hvem har sagt at peis er forbeholdt vinter og innekos? Med en utepeis kan du nyte lange kvelder utendørs, uansett årstid.

Rustikk og vedlikeholdsfri

Liker du en mer rustikk og industriell look, er Jøtul Terrazza et supert alternativ. Dette er en lekker, værbestandig og allsidig utepeis i Cortenstål som har en rustikk overflate.

–Denne peisen har en stor åpning med godt innsyn fra sidene som inkluderer alle i varmen fra et stort bål. Her kan du kose deg foran peisen når temperaturen kryper nedover. Med Jøtul Terrazza får du en tøff, brukervennlig og vedlikeholdsfri utepeis, forteller Dan Frode Langebråten, salgssjef i Jøtul.

Utepeisene fra Jøtul leveres med en grillrist som kan enkelt monteres, i tillegg til gnistfanger. Jøtul Terazza er dessuten designet slik at du kan ha den ene siden åpen.

Terrazza-int-02-1460038228

Utepeis Terrazza Corten fra Jøtul

MB 50053507

Utepeis Terrazza Corten XL fra Jøtul

MB 50053294

Utepeis Frøya Corten fra Jøtul

MB 50053330

Utepeis Loke Corten fra Jøtul

SE ALLE VÅRE UTEPEISER HER

Tresorter som egner seg til grilling

Grilling på utepeis gir maten en utsøkt smak med en utpreget røykaroma. For best resultat bør du bruke indirekte varme, fremfor å legge grillmaten rett over glørne. Noen tresorter egner seg bedre enn andre til grilling. Hickorytre er velkjent, men finnes også flere gode, norske alternativer:

Epletrær: Røyken fra epleved har en fruktig karakter som passer til storfe, svin, kylling og viltfugl som rype, orrfugl og fasan. Temperaturen skal være middels til høy.

Kirsebærtrær: Har en søtlig aroma som passer godt til alle kjøttsorter og desserter. Middels høy temperatur.

Ask: Subtile aromaer som passer til fisk og noe kjøtt. Høy varme.

Eik: Særegen smak – veldig populær tresort. Fungerer supert til rødt kjøtt, fisk, svin og vilt. Veldig høy varme. Eikekubber brenner godt og lenge.