K-Rauta-hero-banner
Artikler

Lag en drømmeuteplass i stein

Mange drømmer om utekjøkken, peis og lounge-område i hagen. Eller hva med en lun og skjermet uteplass med egne soner for barn og voksne, og rom for det gigantiske spisebordet man ikke har plass til inne?

Med de siste nyhetene fra Asak Miljøstein kan du enkelt bygge en drømmeterrasse som er tilpasset ditt behov for både hvile og aktiviteter. Modul fra Asak Miljøstein er et helt nytt og fleksibelt konsept for bygging av hagemur, levegg, utekjøkken, benker, bord og trapper.

ASAK Modul-mur Helle-LavaAC ACE-DOWN3

Hyller, benker og lys på terrassen? Ikke noe problem. Sjekk ut nyheten fra Asak: Veggmoduler hvor du lett kan hekte på hylleplater, benkeplater og lys. Modul kommer i to farger: grå og koksgrå.

Gode utemiljøer gjør gode opplevelser bedre

En familiebolig i Hønefoss har fått den perfekte uteplassen med de nye produktene fra Asak.

I Norge har vi ofte utfordringer med skrånede terreng. Dette kan løses ved å dele uteplassen inn i soner med ulike nivåer ved å bruke støttemur og ferdige trappeelementer, forteller Ellen Schumann i Asak Miljøstein.

En uteplass blir ekstra hyggelig hvis man gir den romfølelse. Steinmaterialer er slitesterkt og gir deg store muligheter for å sette ditt individuelle preg på utemiljøet.

Heller er en god løsning på terrassen for de som ikke ønsker å bruke tid på vedlikehold. Her i Hønefoss har de valgt nye Lava AC i formatet 40 x 40 cm som passer perfekt både til moderne og klassisk stil, kommenterer Schumann.

Overflater i stein er enkle å holde rene og har god struktur med tanke på våre vinterlige forhold. Den nye oppgraderte Lava-hellen i lekker sort antrasitt har en overflatebehandling som beskytter dekket og åpner for enda enklere vedlikehold.

ASAK Modul-mur Helle-LavaAC elvestein trappeele…ård-kantstein2

Tripp trapp sommersko. Utnytt høydeforskjeller i hagen til å lage en lekker trapp. I trappen er det brukt stein, samt Herregård mur som kantstein.

Gå for tidløs design

I vårt nordlige klima er frost og telehiv viktig å ha med i beregningen når man etablerer en hage. Støpt dekke er flott, men du sparer deg for mye bekymring ved å velge heller eller belegningsstein. Det tåler kulden og fås i en rekke varianter. Velg en varig stein eller helle med en farge du kan leve lenge med – selv om stil og trender vil variere. Men vær gjerne kreativ i leggingen.

Det lønner seg å ta utgangspunkt i utseendet på huset ditt. Nyere hus tåler moderne former, mens en eldre stil på huset krever mer tradisjonsrike farger og former, presiserer Schumann.

Husk å planlegge godt i forkant, bruk terrenget og tenk ulike nivåer. Hvilke behov har du for eksempel med tanke på antall sitteplasser? Det er mange ting å tenke på, men resultatet er absolutt verdt det når sommeren kommer, avslutter hun.

La deg inspirere!

Asak-stein-skraatomt-bak

Sjekk ut video fra den flotte uteplassen i Hønefoss her.

Sjekk ut video her