K-Rauta-hero-banner
Artikler

Terrassemøblene som gir uteplassen et løft

Endelig er våren her ‒ og sommersesongen rett rundt hjørnet. Da er vel ingenting bedre enn komfortable terrassemøbler du kan slappe av i på lange, late solskinnsdager? Her er terrassemøblene vi elsker i 2022, pluss noen smarte vedlikeholdstips.

Etter en drøy mørketid føles det godt å endelig ta i bruk uteområdet og nyte de lange, lyse dagene ‒ og la oss ikke glemme lukten av sommerregn mot tørr asfalt?

‒ Uansett hvilket vær du trives best i, er det lite som slår myke puter kombinert med noen solide utemøbler du kan ha lenge, sier Ann-Helen Torp fra Byggmakker Tiller.

Hun tar oss gjennom noen gode tips og triks til hvordan vi kan få mest mulig ut av uteområdet vårt både gjennom vår- og vintersesongen.

bm cello hagemobler 2022 502194722 800x480

Slapp av ute i hagestolen Bali.

Komfortable terrassemøbler som passer deg og uteplassen

Dette kan kanskje virke litt åpenbart ved første øyekast, men det kan også være lett å glemme i farten når du skal velge terrassemøbler. Spesielt for førstegangskjøpere, eller hvis det er lenge siden sist.

‒ Mål uteområdet hvor møblene skal stå, så vet du at de får plass. Ellers er det smart å kjøpe møbler med riktig høyde som passer kroppen til den som skal bruke det mest. Mange glemmer for eksempel at armlenene skal passe til underarmene. Da får du slappet ekstra godt av, sier Ann-Helen.

bm cello hagemobler 2022 502198696 800x480

Ta middagen ute: Hagespisestol Oslo, utespisebord Oslo og putekasse Polywood

Avhengig av hvor stor uteplass du har eller om du har liten eller stor terrasse, finnes det møbler i så og si alle størrelser. Det viktigste er at det passer både deg og plassen det skal stå.

‒ Har du en liten terrasse finnes det for eksempel sammenleggbare stoler og bord som både er behagelige å sitte på, og som er enkle å lagre, forteller hun.

bm cello hagemobler 2022 ibiza 800x480

Nyt sommeren på terrassen med balkongsettet Ibiza

Hun påpeker at det er viktig å prioritere komfort også ‒ dette er jo møbler som definitivt er ment for avslapning, hygge og lave skuldre.

‒ Og ikke undervurder gleden som gode, tykke hageputer tilfører sittekomforten. Ingenting er som å synke ned i en stol eller sofa med deilige myke puter. Da senker skuldrene seg og roen melder sin ankomst, påpeker hun.

Robuste terrassemøbler som er enkle å ta vare på

Når du har sett på riktige mål og sittekomfort, er neste tips å tenke på funksjonalitet.

‒ Vurder hvilke lagringsmuligheter som trengs gjennom vintersesongen også. Hvis du ikke har en bod eller et annet sted å sette inn møblene anbefaler jeg at du velger terrassemøbler som kan stå ute hele året uten å bli ødelagt av vær og vind, sier Ann-Helen.

bm cello hagemobler 2022 502095259 2 800x480

Inviter venner og familie: Sofasett med bord Cello

Selv om møblene er robuste, eller du har tremøbler, kan det være smart å bruke et værtrekk som også har god nok luftsirkulasjon for å forebygge mot værskade.

Har du tilgang på lagringsmuligheter, derimot, er det en stor fordel for ryggen din å velge møbler som ikke veier så mye.

‒ Møbler som veier mindre, blir også et mindre tiltak å skulle flytte på når vinteren kommer eller hvis du ønsker å ommøblere. Du beskytter også ryggen din fra å løfte tungt, forklarer hun.

Nøkkelen er å finne møbler som trenger minst mulig vedlikehold og som også er enkle å rengjøre. For det er vel en ærlig sak at mange av oss kanskje ikke ønsker å bruke varme sommerdager til å vaske, mekke og skru mer enn vi må?

5 kjappe tips til å finne riktig terrassemøbler

 • Mål uteområdet hvor møblene skal stå.
 • Velg sammenleggbart om du har liten plass.
 • Tenk på hvilke lagringsmuligheter du har.
 • Velg møbler som tåler klimaet der du bor.
 • Husk gode puter!

Bygge hagemøbler selv? Så enkelt får du en stilig uteplass.

Rotting og aluminium er favoritter i 2022

2022 bringer med seg massevis av fine rottingmøbler i ulike størrelser, former og funksjonalitet.

bm cello hagemobler 2022 hengestol 800x480

‒ Rottingmøbler er en evig klassiker på terrassemøbelfronten. De tåler vær og vind, og er i tillegg enkle å rengjøre. Det kan være alt fra en komfortabel og kul hengestol, til større møbelgrupper og spisestoler. Alt dette kan du få til gode priser fra vårt eget merke Cello, sier Ann-Helen.

bm cello hagemobler 2022 502194723 800x480

Deilige utemøbler til din uteplass: Hagesofa Bali, hagebord Mali og hagestol Mali

I tillegg til de tradisjonelle rottingmøblene, finnes det også et bredere utvalg av aluminiumsmøbler som er like robuste som rotting, men med et annerledes uttrykk.

‒ Både rotting og aluminum passer til alt slags bruk, men ikke alle typer hus eller smak. Aluminiumsmøblene har en stram og røff stil og passer perfekt til funkishus, sier hun.

En viktig forskjell i 2022 er nettopp at det finnes et variert utvalg av terrassemøbler ‒ i ulike prisklasser ‒ som gjør det enklere å finne noe som passer for akkurat deg.

Når terrassemøblene er på plass, er det bare å leke seg med fargerike puter, pledd, blomsterkasser eller urtehage for å skape ekstra hygge og atmosfære.

bm cello hagemobler 2022 502193532 800x480

Flat helt ut i hengekøyen Boho

‒ Har du plass til det, så unn deg en parasoll for å nyte mest mulig tid ute når været er på sitt beste, eller en paviljong med myggnett for de sene sommerkveldene, råder Ann-Helen til slutt.

7 trinn til ta vare på terrassemøblene dine

 • Husk å etterstramme skruer og muttere før møblene tas i bruk for sesongen.
 • Vask med mildt såpevann og klut.
 • Ikke bruk høytrykksspyler. Dette vil forårsake unødvendig slitasje.
 • Behandle med riktig vedlikeholdsprodukt ut ifra hvilket materiale de er laget av. Her hjelper en av våre ansatte deg hvis du lurer på hvilket som er riktig.
 • Lagre møblene innendørs på vinteren: Beskytt med værtrekk om du ikke har lagringsplass. Det beskytter godt.
 • Luftsirkulasjon er alfa omega: Det kan oppstå sopp om det blir for tett under beskyttelsestrekket.
 • Oppbevar puter inne om vinteren og ikke i en putekasse. Hvis putene blir oppbevart for tett kan det oppstå fuktskader og dannes jordslag på putene.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.