K-Rauta-hero-banner
Artikler

Utnytt plassen under terrassen

Drømmer du om utekjøkken, sportsbod, mer oppbevaringsplass eller carport? Trikset er å legge et tett terrassegulv.

Dersom du har en normal norsk terrasse, har du sannsynligvis et terrassedekke der vannet drypper ned mellom terrassebordene. Med et dreneringssystem for terrassegulv kan du innrede et allerede bebygget areal under terrassen.

— Mange vet ikke hvor enkelt det er å få en tørr og fin uteplass under terrassen. TIL-TAK Original er et patentert dreneringssystem laget av tynne stålplateprofiler med innebygget fall som legges på et vannrett bjelkelag. Systemet gir deg et 100 prosent tett terrassegulv som fungerer som tak, forteller Petter Espegard, daglig leder og eier av TIL-TAK AS.

Dreneringssystemet kan kombineres med takrenne og veggbeslag slik at vannet ledes sikkert fra husvegg og ned i grunn. Du kan også montere spaltepanel og spotlights.

Byggmakker TIL-TAK terrasse lounge

MANGE MULIGHETER: Utekjøkken, utestue, carport, bod og inngangsparti er populære prosjekter som kan gjøres veldig enkelt eller veldig fancy med et tett terrassegulv.

Viktig å vite:

  • TIL-TAK Light terrasseduk kan legges på både eksisterende og nye terrasser.
  • TIL-TAK bør ikke monteres i kuldegrader, siden pakningsmassen ikke vil feste til rim eller is.
  • Les bruksanvisningen nøye og se monteringsvideo.
  • Dersom ikke pakningsmassen påføres riktig vil vann suges inn mellom materialene ved hjelp av kapillærkraft. Det vil føre til lekkasje.