K-Rauta-hero-banner
Artikler

Verktøyene du trenger for å få terrassen ferdig

Har du planer om å bygge ny terrasse, og ikke helt vet hva som trengs av verktøy? Her er eksperttipsene som gjør det enkelt og rimelig.

TERRASSEVERKTØY: Riktige materialer og god forberedelse er viktig når du skal bygge terrasse.

Sommeren står for døren, og oppussingsprosjektene lar ikke vente på seg. For mange nordmenn er det fine været perfekt for å bygge terrasse. Selv om det kanskje oppleves som et overveldende prosjekt, kan riktig valg av verktøy og god forberedelse gjøre prosessen enklere og rimeligere.

– Skal du bygge terrasse selv, er det nødvendig med en del ulike verktøy. I Byggmakker har vi alle typer verktøy – verktøy som passer både proffen og amatøren. For hobbysnekkeren anbefaler vi den trådløse serien FXA XCLICK. Dette er en serie med rimelig kvalitetsverktøy som er enkelt å håndtere, sier proffselger i Byggmakker, Niklas Nygaard.

Her er verktøyene du trenger for å gjøre terrassedrømmen til virkelighet:

  • __ Kapp- og gjærsag.__

PB-51545412

RETT VERKTØY – FOR RETTE VINKLER: Den kraftige kapp- og gjærsagen fra FXA kan hjelpe deg på veien til ny terrasse.

Ønsker du rette vinkler og rene hjørner, trenger du en kapp- og gjærsag. Med en kapp- og gjærsag fra FXA vil du kunne være helt sikker på at vinklene dine blir rette, og kappene blir 100 prosent nøyaktig. Sagen brukes for eksempel når du ønsker å kappe mange terrassebord i samme lengde. Dersom du ønsker et billigere alternativ, kan sirkelsagen fra FXA XCLICK være noe for deg. Kapp- og gjærsagen bruker ledning, mens sirkelsagen i XCLICK-serien er batteridrevet.

  • __ Stikksag__

PB-51545374

TIL REKKVERKET: Stikksag er nyttig når du skal lage rekkverk, eller tilpasse terrassebordene med buer. Her er FXA XCLICK sin stikksag, som bruker samme batteri som alt annet verktøy i XCLICK-serien.

Stikksagen er perfekt når du ønsker å tilpasse bordene dine til rekkverket på terrassen. Dersom terrassen din skal bygges i høyden, og ikke som en platting, har du mest sannsynlig behov for et rekkverk. Da sikrer du at terrassebordene holder seg helt tett inntil pålene som bærer rekkverket. I tillegg kan stikksagen brukes til å kappe rene buer, og ren kapping inn mot vegg. Stikksagen har en sagedybde på 50 millimeter, tre-posisjons-pendelfunksjon, blåsefunksjon og støvsugertilbehør.

  •  __Skrutrekker__

PB-51545283

MONTERING AV TERRASSEBORD: Borskrutrekker er et essensielt verktøy når terrassebordene skal festes. Denne fra FXA er en del av XCLICK-serien, og bruker samme batteri som stikksagen nevnt ovenfor.

Når bjelkene er på plass og du skal feste terrassebordene, så anbefaler vi å bruke en borskrutrekker på 18 V. Her kan du gjerne velge en startpakke med et batteri som er kraftig nok til ditt bruk. Sørg også for å ha de rette skruene til materialet du bruker.

Stort utvalg av verktøy – samme batteri

XCLICK-serien er en rekke elektriske verktøy, som alle bruker det samme batteriet.

– Batteridrevne verktøy kommer til å ta over nå som batteriteknologien bare blir bedre og bedre. Du slipper å ha med deg en ledning overalt, og du kan jobbe på steder der det kanskje ikke er tilgang på strøm, fortsetter Nygaard.

På jakt etter verktøy?

Sjekk ut XCLICK-serien her

Materialer og skruer til bygging av terrasse

Hvilke typer materialer og skruer du bruker, avhenger av hvor du bygger og hvor mye vedlikehold du ser for deg. Det viktigste å tenke på er at materialene ikke råtner, og at festemidlene holder terrassen sammen i det miljøet den er bygd.

– Hvis du bygger i værharde områder, bør du bruke gjennombehandlede, rustfrie skruer. I et vanlig miljø holder det med overflatebehandlede skruer, selv om vi til enhver tid anbefaler gjennombehandlet der også. Når du fester fundamentet, kan du heller ikke bruke vanlige treskruer, men skruer som er beregnet for konstruksjoner, sier Nygaard og fortsetter:

– Når det kommer til materialvalg har du flere alternativer; Det avhenger i stor grad av hvor mye vedlikehold du ser for deg. Du kan enten gå for vanlig impregnert, royal-impregnert eller kompositt. Her kan du velge og vrake, men det vil selvfølgelig være prisforskjeller på de ulike variantene.

Skal du bygge terrasse?

Dette er de viktigste tingene du må bestemme deg for før du setter i gang

Terrasse ferdig

IDYLLISK: Terrassedrømmen kan bli til virkelighet og bidra til mange fine sommerdager. Med riktig verktøy blir jobben enklere.