K-Rauta-hero-banner
Artikler

Gratis Befaring – en tjeneste til alle prosjekter

Det sies at det beste i livet er gratis, og det er vi helt enige i. For har du et byggeprosjekt på gang, eller lurer på om du skal starte et, får du nemlig gratis befaring av oss.

De fleste av oss går med et eller flere byggeprosjekter i tankene. Ulempen er at det ofte blir med tanken, og det kan det være gode grunner til. For mange er det økonomien, for noen er det tiden, eller at det rett og slett er for få håndverkskunnskaper og for mange tommeltotter.

Les mer om tjenesten og bestill Gratis Befaring her!

Andre lurer på om det i det hele tatt er nødvendig å sette i gang et prosjekt. Dette gjelder for eksempel tak, dører og vinduer – trenger de å byttes, eller kan du vente noen år til? Kanskje du selv går svanger med å bygge terrasse, legge parkett eller investere i nytt kjøkken, og er i tvil om hvordan du skal gripe an prosjektet ditt?

Usikkerheten rundt alle disse spørsmålene forsvinner som dugg i et punktert vindu når vi spør Magnus Fillingsnes, leder forbrukerkonsepter hos Byggmakker, følgende: hva er gratis befaring og hva innebærer det?

– Gratis Befaring er en tjeneste hvor vi i Byggmakker kommer hjem til deg og hjelper med planlegging av hvilket som helst prosjekt. Vi tar mål og bistår med fargevalg hvis du er usikker på om veggen matcher gulvet du skal legge. Vi måler også kjøkkenet ditt, og beregne materialer til terrassen.

Som navnet antyder – befaringen er 100 prosent gratis og helt uforpliktende.

– Og dersom du ønsker å få alt gjort Fiks Ferdig av oss, tar vi med en kyndig fagperson som estimerer pris på hele prosjektet ditt!

Gratis-befaring-gutten-800x480

Gratis befaring for alle byggeprosjekter

Du tenker kanskje at tjenesten kun er for de som skal totalrenovere? Det stemmer ikke. Intet oppdrag er for stort, og intet er for lite.

– Gratis befaring er for alle typer prosjekter du skal i gang med hjemme eller på hytta. De fleste oppdragene vi har er å sjekke om dører og vinduer må byttes. Samtidig avdekker vi behovene dine, og finner ut om du bør gå for tolags eller trelags glass.

– Hvilke andre typer byggeprosjekter rykker dere ut til?

– Om høsten og vinteren er det gjerne de som er innendørs, som kjøkken, garderobe og generell oppussing. På våren og sommeren går det en del i solskjerming, og ikke minst er det mye befaringer i uterom og hager. Da handler det stort sett om belegningsstein, og ikke minst bygging av terrasse. Og med Gratis Befaring fra oss får du alltid korrekte mål, og dermed volumberegning av materialene.

Enkelt å bestille gratis befaring

Da er jo spørsmålet – hvordan gjennomføres en gratis befaring? Hvordan kommer du i gang?

– Dette har vi gjort veldig enkelt for deg. Du skriver en henvendelse om gratis befaring med det du vil ha hjelp til, så ringer vi og avtaler et tidspunkt som passer for deg. Vi tar gjerne befaringen på ettermiddagen etter at du har kommet hjem fra jobb, sier Magnus.

En annen mulighet er at du tar turen til din nærmeste Byggmakker.

– Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss i varehusene. Det er det mange som gjør. Et godt tips her er at du tar noen bilder med telefonen din, viser dem til oss og forteller oss hva du ønsker å gjøre. Etter at vi har pratet sammen og fått vite mer om prosjektet ditt, setter vi opp en tid for befaringen.

Ikke bare befaringen er gratis

Avhengig av prosjektet ditt – tar vi gjerne med en håndverker eller fagperson. De stiller opp med tommestokk, lasermåler, diverse redskaper og verktøy, slik at befaringen blir gjort på riktig måte.

– Vi blir enige om hva som skal gjøres, og så drar vi tilbake og regner på prosjektet. Et par dager senere får du et helt uforpliktende tilbud.

Her er det viktig å legge til at du ikke bare får et prisoverslag. Du får gode tips, råd og anbefalinger – som selvsagt er gratis.

Disse kan være om plassering av terrassen og valg av materialer, hvilke gulv du bør velge i hvilket rom, installasjon og montering av ovn og peis, eller generelt om interiør og oppussing – og til og med energirådgivning. For å nevne noe.

Gratis-befaring-800x480

– Det er også viktig å få frem at vi aldri vil prakke på kundene våre unødvendige ekstrautgifter. Derfor er det heller ikke slik at du får en anbefaling om å eksempelvis bytte tak, vinduer eller dører dersom det ikke er behov for det.

Fra Gratis Befaring til Fiks Ferdig

Når befaringen er fullført og skal i gang med prosjektet – har du tenkt på om du skal gjøre jobben selv? Eller er det bedre at andre gjør den for deg? I så fall har Byggmakker den tidligere nevnte tjenesten Fiks Ferdig.

– Da skaffer vi profesjonelle håndverkere, materialer, produkter, transport og alt annet du behøver. Dette er smart hvis du ikke føler at du er kyndig til jobben, og fordi det er en del søknadspliktige prosjekter som må utføres av godkjente fagpersoner. Disse kan være utbygging av boligen din, eller om du vil bygge en terrasse som er høyere enn én meter fra eksisterende terreng, forklarer Magnus.

Les mer om Fiks Ferdig – når du vil få jobben gjort

Med andre ord, om du kun vil ha gratis befaring eller i tillegg ønsker å få prosjektet ditt Fiks Ferdig – i prinsippet holder det å fylle ut dette skjemaet, så gjør Byggmakker resten for deg.

– Det stemmer på en prikk, sier Magnus før han avslutter med et glimt i øyet:

– I praksis kan du dra til Granca på ferie mens snekkeren bytter vinduene hjemme hos deg.

Les mer om tjenesten og bestill Gratis Befaring her!

Alle trenger en makker!

Kom til oss i Byggmakker – vi er makkeren din, og her får du alt du trenger til prosjektet ditt.

Uansett om du har et stort eller lite prosjekt på gang, forenkler vi hverdagen din og legger alt til rette for at du skal lykkes. Hos oss får du høy kvalitet, stort utvalg, flinke fagfolk og gode tjenester – til hyggelige priser.

Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enda enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.