K-Rauta-hero-banner
Artikler

Oppussingstips: Så enkelt er det å fornye en trapp

Har du en nedslitt trapp som fortjener en oppgradering? Vi har funnet en genial løsning for deg som vil gjøre jobben selv.

Trappefornyelse er et rimelig og enkelt alternativ dersom du ikke har behov for en ny.

Denne løsningen fra Lundbergs inneholder få komponenter og fungerer uansett om trappen er åpen, lukket, rett eller buet. Systemet er svært intuitivt og er egnet for både amatører og deg med erfaring.

byggmakker ibg trapp nordic white

SÅ GODT SOM NY: Denne flotte trappen har blitt ny med trappefornyelse fra Lundbergs.

Trappefornyelse: Slik går du frem

  1. Klargjør trappen

byggmakker ibg trappefornyelse pussing

Sørg for at underlaget der du skal legge de nye trappefornyelsestrinnene er jevnt, tørt og rent. Puss tre eller malte overflater slik at limet får godt feste.

  1. Mål og sag

byggmakker ibg trappefornyelse maale

Bruk en mal når målene på trappetrinnene i den eksisterende trappen skal overføres til trappefornyelsestrinnene. Det er mulig å bruke maler av papir, men vi anbefaler Lundbergs trappetrinnsmåler.

  1. Lim og monter

byggmakker ibg trappefornyelse lim

Når du legger trappefornyelsestrinnet på plass, må du bruke montasjelim av typen MS-polymer. Fordel limet jevnt utover hele trinnet som skal dekkes av et nytt fornyelsestrinn. En limpatron er tilstrekkelig til omtrent to til tre trinn.

byggmakker ibg trappefornyelse montering

Legg fornyelsestrinnet på plass og tråkk på trinnet for å fordele limet så jevnt som mulig mellom materialene. Kontroller at trappefornyelsestrinnet ligger akkurat der det skal før limet herder.

byggmakker ibg trappefornyelese for etter

Voilà! Så enkelt kan det gjøres, og resultatet blir minst like fint som en ny trapp.

Trinnene fra Lundbergs kommer i flere forskjellige design og farger. Stusstrinn og bakkantlister i matchende stil sørger sammen med annet montasjetilbehør for en solid totalløsning når du skal fornye trappen din.