K-Rauta-hero-banner
Artikler

Hvilken robotgressklipper passer best til hagen din?

Velger du en robotgressklipper med de riktige egenskapene, får du en flott plen gjennom hele sommeren.

Det kan virke som det er en jungel av robotgressklippere der ute. Samtidig må du navigere deg gjennom masse tekniske greier og apper til mobilen, bare for å kunne sette opp og bruke en nymotens gressklipper som går av seg selv.

Heldigvis er det veldig mye enklere enn som så.

Se vårt utvalg av gressklippere og robotklippere her

Er robotgressklipperen stor nok for gressplenen?

Gardena har et stort utvalg av robotklippere som er tilpasset hager i alle størrelser og former.

Disse selvgående, automatiske små krabatene klipper faktisk plenen bedre og penere enn du klarer selv med en vanlig gressklipper. Den store forskjellen er at du knapt behøver å løfte en finger for å få en slående vakker plen. Og sammenlignet med bensindrevne utgaver er robotgressklippere svært stillegående, med et typisk støynivå på opptil 60 dB – tilsvarende en samtale mellom to mennesker.

– Alt du trenger å gjøre er å velge en modell som er stor og kraftig nok til å takle størrelsen og hellingen på gressplenen din. Å sette den opp i hagen er fort gjort, og så er det omtrent bare å trykke «start», forklarer Vegar Berg i Gardena.

Robotgressklipperne fra Gardena tåler vann, klipper til og med i regnvær og lader seg automatisk. De klipper bare tuppen av gresstrået og fordeler avfallet utover, noe som gir ekstra næring til plenen og sørger for at den holder seg tett og flott. Samtidig slipper du å tømme oppsamlingsbeholdere med klebrige gresstrå. Jevnlig klipping fører dessuten til mindre mose i plenen.

Slik finner du riktig robotgressklipper

Selv om det finnes en rekke forskjellige modeller, er det først og fremst tre ting som skiller de ulike robotgressklipperne fra hverandre: Areal, hellingsgrad og appstyring via smartenhet.

Areal

Det er forskjell på hvor stort plenareal en robotgressklipper kan takle. De rimeligste modellene er godt egnet for gressplener på 250-500 kvadratmeter, mens de med litt større hage gjerne går for en modell som takler 750-1250 kvadratmeter. Om heller ikke det er nok, finnes det robotgressklippere fra Gardena som dekker opptil 2000 kvadratmeter. Større modeller klipper bredere, slik at de også mer effektive.

Helling

Hvis hagen din er bratt eller kupert, bør du vurdere en modell med en høyere hellingsgrad. Vanligvis kan du velge mellom en modell som takler enten opptil 25 eller 35 prosent helling.

gardena-robotgressklipper 2

Stillegående: Nyt hagelivet i ro og fred.

Hvilken robotgressklipper skal du velge?

Opptil 400 kvadratmeter plen og helling opptil 25 prosent? Gardena Sileno City 400 er super dersom hagen din har smale passasjer. 

Opptil 500 kvadratmeter plen og helling opptil 25 prosent? Gardena Minimo 500 kan du styre via Bluetooth.

Opptil 750 kvadratmeter plen og helling opptil 30 prosent? Gardena Sileno Life 750M2 kan kobles på hjemmenettverket ditt.

Opptil 1000 kvadratmeter plen og helling opptil 35 prosent? Gardena Sileno Life 1000M2 kan også kobles på hjemmenettverket ditt.

Over 1000 kvadratmeter plen og helling på opptil 36 prosent? Ryobi Ry36lmra-0 har innebygd WiFi, styres med en app og kan klippe opptil 3000 kvadratmeter(!).

Appstyring fra smartenhet

Stadig flere nordmenn skaffer seg produkter og løsninger som kan forvandle en vanlig bolig til et smarthus. På tilsvarende vis kan du enkelt oppgradere til en «smarthage» med Gardena. Her er en robotgressklipper med Gardena Smart System helt sentral, da den kobles til det trådløse nettverket ditt. 

Alle Gardenas robotgressklippere har appstyring for enten Bluetooth inntil 10 meter rekkevidde, eller Smart via gateway du kan styre fra hele verden så lenge du er tilkoblet internett på smartenheten din. Gardena Sileno+ Robotgressklippere på 1600 og 2000 kvadratmeter har ikke appstyring fra smartenhetsstøtte via Bluetooth – da velger du Smart-utgaven av klipperne for å kunne sette opp klipperen fra Gardena Smart-app via en smartenhet som telefon eller tablet.

I Gardena Bluetooth eller Smart-app kan du planlegge klippetider og programmere forskjellige oppsett for klipperne fra en smartenhet som telefon eller tablet. Robotgressklipperne fra Gardena er for øvrig utstyrt med PIN-kode og alarm som forhindrer tyveri.

– Vi har robotgressklippere som burde dekke alle behov, fra små til store plener. Hvis du går over kriker og kroker med kantklipper innimellom, vil du få en flott og velholdt plen, sier Vegar.

Med guidekabelen du legger ut, kan du velge forskjellige startpunkter for klippingen. Har du en plen som er fordelt på to soner med en passasje på minimum 60 centimeter bredde, kommer robotgressklipperen din seg frem og tilbake. Videre sørger begrensningskabelen for at den kun klipper de områdene du ønsker. 

Automatisk vanning

For å ta det et steg videre, kan du legge opp et automatisert vanningssystem i hagen din som også styres via GARDENA smart system-appen. Da går både klippingen og vanningen omtrent helt av seg selv

– Løsningen har støtte for Apple HomeKit. Kombinert med real-time værvarsling, en smart-værstasjon med regnmåler, eller en smart fuktmåler fra Gardena justeres vanningen automatisk etter nedbørsmengden, avslutter Vegar.

gardena-smart-system-vanning

Auto-vanning: Med GARDENA smart system-appen kan du enkelt styre både klipping og vanning.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.