K-Rauta-hero-banner
Artikler

Stigen som redder liv

Invester i din egen og familiens sikkerhet. I 2017 ble det registrert nesten 9000 branntilfeller i Norge, men likevel mangler 7 av 10 boliger brannstige.

Fra en brann starter til det er full overtenning går det ikke mer enn rundt fem minutter. Rømningstiden er enda kortere. Eurostigen brannstiger er en solid og utfellbar brannstige som fungerer som en trygg rømningsvei hvis det oppstår brann.

Passer til alle typer boliger

Eurostigen brannstiger tilbyr et bredt spekter av ulike typer utfellbare brannstiger og tilbehør. Den er enkel å bruke for alle i familien og leveres både som ferdig brannstige i hel lengde, eller som brann-stige i skjøtbare moduler. Stigene i aluminium er kompakt og kan lakkeres samme farge som huset.

– Ved å kombinere brannstigens moduler kan du tilpasse stigen til aktuelle høyder. Vi har også løsninger for takutspring. Våre brannstiger har utløserstasjon ved rømningsstedet, enten én utløser eller en ved hver etasje, men stigen kan ikke åpnes fra bakken av ubudne gjester, forteller Mikkel Gedde hos Grove Knutsen som er agent for Eurostigen brannstiger i Norge.

Enkel å montere

Brannstigen produseres av elokserte profiler i matt aluminium og har rustfrie syrefaste bolter i trinn og utløsermekanisme. Stigen kan også leveres i andre farger.

– Ved hjelp av våre lettfattelige monteringsanvisninger, er det enkelt å montere en brannstige fra Eurostigen selv. Men vi kan også bistå med leveranse av ferdig monterte brannstiger til ditt hus eller borettslag, avslutter Gedde.

NB! Ved høyder mellom 5 – 7,5 meter skal rømningsstigene ha ryggvern.

Kjøp stigen på nett eller hos din lokale Byggmakker

Om Eurostigen

Eurostigen ble etablert i 1995 og har siden den gang blitt utviklet i samarbeid med aktører i bransjen. Produksjon foregår hos Norasonde på Skedsmo, utenfor Oslo. Eurostigen er testet av SINTEF og er TÜV-godkjent.

513399 Brannstige

Diskret. Slik kan en brannstigeløsning se ut før den er utslått.

513399 utslått

Trygghet i en stige. Her kommer både barn og voksne seg trygt ned.