K-Rauta-hero-banner

Åpner utsalgskontainer for overskuddsvarer hos Byggmakker

Byggmakker Tiller i Trondheim blir første Byggmakker-varehus som huser en ombrukskontainer fra Sirken på tomten. Her skal kurante overskuddsvarer gjøres tilgjengelige for salg i stedet for å kastes.

Sirken BM 800x480

– Med dette prosjektet ønsker vi å gjøre byggebransjen mer bærekraftig. Som byggevarekjede sitter vi ofte på fullgode materialer med brutt emballasje og restmaterialer fra byggeprosjekter. Dette er dessverre materialer det er vanskelig å selge i varehusene våre. Gjennom samarbeid med Sirken får vi nå brukt varer som fortsatt har verdi, sier miljø- og bærekraftsansvarlig i Byggmakker Hans Joachim Motzfeldt i en pressemelding fra byggevarekjeden.

Salgssjef for Byggmakers proffsegment i Trondheim-regionen, Thomas Johnsen, sier til Byggeindustrien at han forventer god effekt av Sirken-kontaineren.

– Det er flere aspekter ved dette som gjør det interessant å ha kontaineren hos oss. For det første kan vi ta litt miljø- og bærekraftansvar med tanke på å kutte i avfallsprosuksjonen fra næringen. Vi har også mange kunder som opplever krav om å begrense egen produksjon av rent byggavfall fra byggherrene, og her kan vi ta brukbare varer tilbake. Som resultat kan vi tilby rimelige varer til noen heldige forbrukere som finner ting de trenger, sier Johnsen.

– Du er ikke bekymret for å bli utpriset av kontaineren?

– Jeg tror tvert om at dette vil skape mer omsetning for oss. Utvalget i kontaineren blir begrenset på både type og mengde, så jeg tror mange vil supplere det de trenger i tillegg fra varehuset. Det blir vinn-vinn. Det er også fint for oss å sette ut egne overskuddsvarer i kontaineren. Så langt har vi satt ut litt trelast, noen stålstendere, noen takrenner og takrennedeler. Så fyller vi på fortløpende med varer som vi av en eller annen grunn ikke kan selge i butikken, forteller han.

Han regner med at kontaineren åpnes i løpet av en liten uke.

For at en kunde kan benytte Sirken ombrukscontainer, må de først registrere seg som Sirken-bruker. Kontaineren er selvbetjent, og all betaling foregår via Vipps, heter det i pressemeldingen.

– Det er en enkel selvbetjeningsløsning for kundene hvor de ved hjelp av vårt system gjennomfører både åpning av kontaineren og betaling av varene. Det er Sirken som står ansvarlig for salg av varene, og ansvaret det medfølger sier Ingvar Aune, administrerende direktør i Sirken.