Byggmakker kjøper eget medlem i Seljord

Byggmakker kjøper kjedemedlemmet Seljord Elektriske fra familien Tufte. Byggevareselskapet omsatte i 2021 for ca 125 millioner kroner og har en sterk posisjon i regionen.

bm seljord 800x480

-Vi har hatt et svært godt samarbeid gjennom mange år med familien Tufte og Seljord Elektriske. Samtidig er det store fordeler med å eie byggevarehuset. Vi sikrer bedre tilgang på materialer og lagerkapasitet, og vi får bedre innkjøpsbetingelser. Dette er vinn-vinn både for kundene og for Byggmakker som selskap, sier direktør i Byggmakker Kjell Vidar Dokken. Den ærverdige byggevareforretningen har røtter tilbake til 1943 og driftes i dag av grunnleggerens barnebarn. Einar Tufte synes det er både litt vemodig, men samtidig helt riktig at salget skjer nå.

-Selskapet ble etablert i 1943 av bestefar – Einar Tufte. Han startet som en tradisjonell landhandel med salg av vedovner, elektriske artikler og kjøkkenutstyr. Siden da har det utviklet seg i flere retninger, sier Einar Tufte.

Det er fetterne Einar, Ole, Sverre og Lars Tufte som selger selskapet. I dag er selskapet en veldrevet byggevarehandel med sterk posisjon både mot proff og forbruker.

-Nå er vi glade for at bedriften og de ansatte blir ivaretatt gjennom en langsiktig sterk aktør. Markedet er i endring, og for oss er dette et godt tidspunkt for å tenke nytt, sier Tufte.

For nærmere informasjon, kontakt:

Einar Tufte, mobil 902 07 285

Petter Knutsen, mobil 90 96 43 66 eller e-post: [email protected]