K-Rauta-hero-banner

Byggmakker kjøper Geitanger Bygg

Byggmakker kjøper det tradisjonsrike selskapet Geitanger Bygg i Bergen og styrker dermed sin posisjon betydelig i regionen.

Byggmakker kjoper Geitanger Bygg 800x480

– Geitanger Bygg har en svært sterk lokal posisjon og er kjent for å ha dyktige og pålitelige fagfolk. Vi er svært glade for å kunne ønske dem velkommen til Byggmakker. Gjennom dette oppkjøpet styrker vi vår tilstedeværelse og vårt tilbud til entreprenører og håndverkere i regionen, uttaler Kjell Vidar Dokken, direktør i Byggmakker.

Geitanger Bygg ble etablert i 1989, har nå 30 ansatte og holder til på Midtun i Fana. Selskapet hadde en omsetning på 170 millioner kroner i 2022, hvor størsteparten av salget kom fra det profesjonelle markedet.

– Vi har gjennomført en grundig salgsprosess hvor vi har vært i samtaler med flere interessenter. Vi er svært fornøyde med at valget falt på Byggmakker. De har en strategi og driftsmodell som passer svært godt inn i vår organisasjon, og vi ser frem til å bli en del av Byggmakker-familien. Vi er sikre på at våre profesjonelle og forbrukerkunder vil bli betjent på en enda bedre og mer profesjonell måte i vårt nye hjem, sier Frode Søfteland i Geitanger Bygg AS.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger av konkurransetilsynets godkjenning. Integrasjonsarbeidet vil starte så snart konkurransetilsynet har godkjent transaksjonen.

Byggmakker eies av det finske konsernet Kesko, som også eier Onninen i Norge. I regionen har Byggmakker allerede et varehus på Gravdal, samt Byggmakker kjøkkensenteret på Minde.

– Med dette oppkjøpet styrker vi vår posisjon i Vestland og fortsetter den strategiske satsingen på det profesjonelle markedet. Byggmakker og Geitanger Bygg utfyller hverandre godt i Bergen, og gir oss muligheter til å fortsette Byggmakkers ekspansjon i Norge, sier Hilde Kristoffersen, administrerende direktør i Kesko Norge.

Om Byggmakker:

Byggmakker en av Norges ledende byggevarekjeder, med 89 varehus over hele landet med en omsetning på ca. 6 milliarder kroner. Byggmakker er eid av finske Kesko, som er Nordens ledende byggevarekonsern.

Om Geitanger Bygg:

Geitanger er et familieeid selskap etablert i Bergen i 1989, som i dag holder til på Midtun i Fana med 30 ansatte, og med en omsetning på 170 MNOK i 2022.

Mer informasjon:

  • Kjell Vidar Dokken, direktør Byggmakker: 991 03 600
  • Hilde Kristoffersen, adm.dir Kesko Norge: 924 44 235
  • Frode Søfteland, daglig leder Geitanger Bygg AS: 976 30 545