K-Rauta-hero-banner

Kesko kjøper elektrogrossisten Elektroskandia Norge fra Rexel

Keskos datterselskap Onninen har avtalt å kjøpe Elektroskandia Norge AS, som er et datterselskap av Rexel Group. Oppkjøpet vil styrke Onninens posisjon innen teknisk handel i Norge, og øker bidraget i det grønne skiftet.

BM-ES-800x480

Kesko fortsetter å gjennomføre sin vekststrategi i Nord-Europa, hvor de er en ledende aktør innen byggevare og teknisk handel. I Norge eier og driver Kesko byggevarekjeden Byggmakker i tillegg til Onninen. Oppkjøpet av Elektroskandia Norge kompletterer kundesegmentet til Onninen, og styrker posisjonen blant E-verk i Norge.

Elektroskandia Norge AS er en av hoveddistributørene av elektriske produkter i Norge, og har en nettoomsetning på ca. 2,7 milliarder kroner. Selskapet har ni butikker og fire salgskontorer over hele landet, samt et høyautomatisert distribusjonssenter i Oslo. Selskapet sysselsetter rundt 270 fagfolk, som spesialiserer seg på å betjene tekniske fagkunder innen elektro. Det meste av selskapets omsetning skjer via digitale kanaler.

– Oppkjøpet av Elektroskandia Norge passer utmerket for Onninens virksomhet i Norge, og med dette oppkjøpet akselererer Onninen sin rolle i å fremme det grønne skiftet. Videre gir oppkjøpet oss et betydelig synergipotensial. Vi fortsetter å gjennomføre vår vekststrategi innen byggevare- og teknisk handel, og søker vekst både organisk og gjennom oppkjøp i Nord-Europa, sier Jorma Rauhala, President i Kesko’s building and technical trade division and Deputy CEO.

– Kesko har blitt en av hovedaktørene innen byggevare og teknisk handel i Norge, som har et av de sterkeste markedene i Nord-Europa. Etter denne transaksjonen nærmer Kesko seg 1,5 milliarder euro i omsetning i Norge, avslutter Rauhala.

– Norge er en verdensledende nasjon innen fornybare energiløsninger. Sammen med Elektroskandia Norge skal Onninen fortsette å posisjonere seg som en sterk aktør i det grønne skiftet. Vi skal sammen betjene kundene våre enda bedre. Elektroskandia Norge har svært mange dyktige ansatte som komplementerer oss, og vi ser fram til å få de med på laget. Sammen skal vi bygge Norges ledende elektrogrossist, sier Hilde Kristoffersen, Country Director for Kesko Norge.

Gjennomføringen av oppkjøpet avhenger av konkurransetilsynets godkjenning. Partene offentliggjør ikke transaksjonsprisen.

Mer informasjon:

Jorma Rauhala, President of the building and technical trade division, Deputy to CEO, tel. +358 105 322 211, [email protected]

Hilde Kristoffersen Country Director for Kesko Norge, tlf. 924 44 235, [email protected]