K-Rauta-hero-banner

Lærlingrekord i Bergen

Laerlingrekord i bergen 800x480

En fornøyd gjeng lærlinger som deltok på Byggmakkers proffsamling denne uka. Fra venstre: Yvonne Jeanette Skibenes, Karianne Kleppe, Charlotte Berg Langenes, Thea Marie Hagenes (til høyre).

– Aldri før har så mange lærlinger møtt opp på Byggmakkers proffsamling som denne uka. – Byggfag gir store muligheter for framtiden, mener Yvonne Jeanette Skibenes.

Hun var en av de hele 170 lærlingene som tok turen da Byggmakker inviterte til praktisk proffsamling i Bergen denne uka.

– Jeg håper flere jenter velger byggfag som studieretning, for det gir mange gode framtidsmuligheter. I tillegg er det fint å kunne skaffe seg et yrke som er praktisk, der man ikke må sitte på kontor dagen lang, sier Yvonne Jeanette Skibenes.

Byggmakker satser på morgendagens håndverkere, og har blant annet en omfattende kåring av Årets Læring hver høst. I tillegg har de laget et eget lærlingprogram, og som en del av det inviterer de lærere og elever rundt om i landet til praktisk proffsamlinger for praktisk lære – noe som står på elevenes læreplan.

Knut Kavli, regional salgssjef Proff for Byggmakker, var ansvarlig for arrangementet i Bergen den 6. september. Oppmøtet fra skolene Laksevåg/Bergen Maritim, Arna, Askøy, Åsane og Sotra var overveldende:

– Vi gleder oss stort over interessen for byggfag og gleder oss allerede til neste års arrangement, sier Kavli.

– Hele 170 elever og lærlinger deltok, og det er ny rekord i landet. Alle skolene i Bergensområdet kom med elever fra deres VG1 og VG2-linjer. Det store oppmøtet betyr mye for oss, det samme gjør de gode tilbakemeldingene fra engasjerte lærere og elever, sier markedsdirektør i Byggmakker, Marianne Bostrøm.

Lærer Bjørn Oppheim fra Sotra Videregående sier at de opplever en økende søknadsmasse til byggfag.

– Dessuten ser vi også en økning av antallet jenter som søker seg til byggfag, og mye av grunnen til det er at man ser hvor mange muligheter som finnes innen byggfag - både praktisk og med tanke på videreutdanning. Her har Byggmakker satsning på elever og lærlinger vært meget bra, for det er viktig med praktisk lære som en del av undervisningen som vi bidrar til, sier Oppheim.

Laerlingrekord i bergen 800x480 1

Bjørn Oppheim, lærer Sotra Videregående, forteller hvordan praktisk lære er en avgjørende del av undervisningen i byggfag.