K-Rauta-hero-banner

Nok et imponerende kvartal for Onninen

Onninen fortsetter den sterke fremgangen med en vekst i omsetning på 14,7 prosent i tredje kvartal. Som ventet er det et fall i omsetningen til Byggmakker. Det positive er imidlertid at proffsegmentet til Byggmakker fortsetter veksten i kvartalet.

Nok et imponerende kvartal for Onninen 800x480

– Onninen imponerer nok et kvartal, og de får en sterkere og sterkere posisjon innenfor installasjonsmarkedet. Selskapet har offensive ledere og medarbeidere som hver dag tar de riktige avgjørelsene. Vi er godt posisjonert innen en rekke spennende nisjer i installasjonsmarkedet, for eksempel innen billadere som øker kraftig. Vi ser også en økende interesse for smarte hjem eller det vi også kaller Smart Hus, sier administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Omsetningen til Onninen landet på 82 millioner euro, som er en vekst på 14,7 prosent i tredje kvartal 2022 sammenliknet med samme periode i fjor.

Proffmarkedet vokser

Tallene til Onninen kommer frem i morselskapet Keskos kvartalspresentasjon. Her presenteres også tall for Byggmakker. Selskapet omsatte for 174,1 millioner euro i tredje kvartal. Det er en nedgang på 8,6 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

– Isolert sett er dette gode resultater for Byggmakker. Som så mange andre selskaper eksponert mot norske konsumenter, opplever også vi en nedgang i forbruket etter covid-boomen. Det gledelige er at vi vokser i det profesjonelle markedet, og har omsetningsvekst sammenlignet med i fjor. Det er imponerende og skyldes at vi i Kesko Norge har en tydelig samordnet satsing på innkjøp, sortiment og kompetanse inn mot dette profesjonelle kundesegmentet, sier Hilde Kristoffersen.

For mer informasjon, kontakt:

Administrerende direktør for Kesko Norge, Hilde Kristoffersen, 92444235

Om Kesko Norge

Byggmakker og Onninen som eies av finske Kesko. Kesko er en av de største detaljhandelsselskapene i Nord Europa. Forretningsområdet byggevarer og teknisk handel med sine 17000 ansatte har et omfattende tilbud av produkter til proff og forbruker. Salget skjer gjennom et omfattende nettverk av butikker, e-handel og digitale tjenester. Les mer på: Byggmakker.no og onninen.no