Suverent resultat i 2020 – starter 2021 med åpning av ny Byggmakker-butikk i Bodø

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen, omsatte for 7,8 milliarder kroner i 2020. Driftsresultatet endte på 316,6 millioner kroner, i et år med sterk organisk vekst og oppkjøp av Carlzen Fritzøe-kjeden.

–Folk har hatt både tid og lyst til å bruke penger på å pusse opp i dette ekstraordinære året. Nordmenn har i økende grad strømmet til Byggmakker gjennom pandemien. Veksten i fjerde kvartal var rekordhøy, sier administrerende direktør for Kesko i Norge, Hilde Kristoffersen

Hilde-Kristoffersen-800x480

–Det har vært et veldig spesielt år og selv om vi opplevde en del usikkerhet i starten av pandemien, ble året avsluttet meget sterkt, sier Kristoffersen. Kesko-gruppen, som eier Byggmakker, Carlsen Fritzøe og elektorgrossisten Onninen la i går frem årsresultatene for 2020. Tallene viser at Kesko Norge endte på 7,8 milliarder i total omsetning, en vekst på 20,4 prosent sammenliknet med 2019. Driftsresultatet gikk fra 102 millioner kroner i 2019 til 316,6 millioner kroner for 2020, og er et resultat som også inkluderer oppkjøpet av Carlsen Fritzøe.

Ny Byggmakker i Bodø – satser på bærekraft og service

BM-Bodo-800x480

Byggmakker Gunvald Johansen har investert til sammen 85 millioner kroner i nytt bygg på 3.000 kvadratmeter. Elementer som grønt sedumstak, betongkonstruksjon, egen miljøstasjon og elbil-ladere koster ekstra, og gjør investeringen minst dobbelt så stor som den kunne ha vært.

-Vi har lagt lista høyt og valgt miljø, service og kvalitet fremfor å velge billigløsninger. Varehuset skal stå i en mannsalder der miljø og klima blir aller viktigst, da må vi jo bygge fremtidsrettet, sier Andreas Johansen, regionleder i Byggmakker Gunvald Johansen.

Geir Anders Larsen, med 15 års fartstid i Byggmakker, blir ny daglig leder på varehuset.

-Vi har samlet A-laget på Hunstad, her får du ansatte med mange års erfaring, folk som er valgt på øverste hylle og som er vanvittig engasjerte. I tillegg tror jeg kundene vil få opp øynene for de mange nye servicetilbudene, som for eksempel miljøstasjonen med utlån av hengere, enkel innkjøring under tak, og nye betalingsløsninger som gjør det mulig å ta betaling ute i trelasthallen, sier Larsen.