K-Rauta-hero-banner

Transport

Lån tilhenger, eller få varene levert på døren. Vi tilbyr også helikopterfrakt som gjør det enkelt å frakte materialer til utilgjengelige byggeplasser.

Lån av tilhenger

BM-Tjenester-Henger- 800x480

Store ting trenger stor plass og byggevarer er ikke bestandig like lett å pakke ned i bagasjerommet. Hvis du trenger hjelp til å frakte varene du har kjøpt hos oss, kan du låne tilhenger i varehusets åpningstid.

Hjemlevering

BM-Tjenester-Frakt-800x480

Besøk varehuset og plukk/bestill varene selv. Vi leverer varene raskt og rimelig hjem til deg på bakkeplan.

Evt. ekstra heising, bæring osv avtales med hver butikk.

Helikoptertransport

BM-Tjenester-Helikopter-800x480

Skal du ha materialer ut til en vanskelig tilgjengelig byggeplass?

For eksempel til fjells eller i skjærgården. Enkelte steder har man fraktet materialene med snøscooter om vinteren og latt dem stå ute til våren, med ulemper som fukt og tyveri. Helikopteret gjør jobben lekende lett. Materialene løftes fra nærmeste vei og ut til byggeplassen når det passer deg best, og frigir samtidig mye verdifull tid. For eksempel til fjells eller i skjærgården. 

Et helikopter løfter 900 kg i slengen Helikopteret har en laste evne på 900 kg i ett løft. Det betyr at det kan frakte opptil 20 tonn i timen, avhengig av avstanden mellom laste- og losseplassen. Det tilsvarer et helt trailerlass med trevarer. Noen ord om sikkerhet fra piloten som er ansvarlig for at oppdraget gjennomføres på en forsvarlig måte. Han/hun vil gi de nødvendige instrukser ved lasting og lossing. Disse anvisningene skal følges nøye. Sikkerheten kommer alltid i første rekke! 

Vær også oppmerksom på at du trenger landingstillatelse fra grunneieren, selv om du bare skal sette ned en enkelt pall, og uansett om grunneieren er privat eller offentlig. En landingstillatelse på kommunal grunn skal alltid være skriftlig, mens det ofte er enklere på private tomter. En skriftlig landingstillatelse kan uansett være grei å ha. Sørg for at den inneholder nøyaktig stedsangivelse, tidspunkt for landingen og kontaktinformasjon til grunneier. Husk at dette kan gjelde både laste og losseplassen. Det er dessuten høflig å informere naboene om hva som skjer – og med litt flaks har en av dem behov for helikopteret selv og kan være med og spleise.

Blir ikke helikopterfrakt fryktelig dyrt?

Helikopterfrakt er billigere enn du kanskje tror, men hva prisen til syvende og sist ender på, avhenger av flere ting: Hvor stort lass skal du ha fraktet? Hvor lang avstand er det mellom laste og losseplassen? Hvor lang er flygingen mellom helikopterbasen og oppdragsstedet? Men det finnes også faktorer som trekker kostnadene ned: Du kan gå sammen med andre byggmestere, eller få flere kunder til å dele på utgiftene. Det kan også være at din lokale Byggmakker har aktivitetsdag med helikopteret – i så fall er det lurt å henge seg på denne. Din lokale Byggmakker kan fortelle deg hva den totale kostnaden blir. Stikk innom. Vi har jo også materialene du trenger!

Helikoptertransport bestiller du hos din lokale Byggmakker

Byggmakker er den eneste byggevarekjeden som tilbyr helikopter transport. Å bestille er enkelt: Sørg først for at landingstillatelsen er i orden, Så kontakter du din lokale Byggmakker